Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Nagłośnienie, nawigacje, radia CB, telefony.
Moonracker
Posty: 39
Rejestracja: 24 lut 2018, o 09:40
Samochód: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: Moonracker » 8 mar 2018, o 09:31

Proszę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kleofas
Posty: 345
Rejestracja: 23 lis 2016, o 00:12
Samochód: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Lokalizacja: Warszawa

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: kleofas » 8 mar 2018, o 13:18

:shock:

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 4990
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: pab567 » 8 mar 2018, o 15:35

Ale z tego, co widzę w opisie na stronie producenta, to jest to nawigacja offline plus TMC czyli takie samo gówno jak nawigacje fabryczne do Superba 2... Mylę się?

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: whity » 8 mar 2018, o 15:48

Jak jest auto wyłączone to jest nawigacja offline, a jak auto odpalone to sie nawigacja włącza czyli online
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Foton

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: Foton » 8 mar 2018, o 21:44

Online to Power. Whity ma rację.

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: whity » 8 mar 2018, o 21:53

:)
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
julo
Posty: 2
Rejestracja: 27 mar 2014, o 13:55
Samochód: Superb II combi
Silnik: 2.0TSI (200KM)

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: julo » 29 maja 2018, o 20:23

A ja chciałbym zapytać coś w temacie. Właśnie podłączałem chińczyka 8" zamiast Columbusa i wszystko śmiga oprócz tego że nie mam dźwięku na głośnikach. Żadnego dźwięku, nawet szumu. Myślicie, że Sound System jest winien? Co można z tym zrobić?

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: whity » 29 maja 2018, o 20:31

Tak
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12471
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: Enriquez » 29 maja 2018, o 21:55

Chińczyk raczej się z Sound System nie dogada. Ale mogę się mylić. Może majfriendy zrobili jakiś myk.
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: s-e-b-e-b » 31 maja 2018, o 06:36

Ja miałem chińczyka i Sound System....musi być odpowiedni "dekoder" CAN....naviPremium sprawdzało u mnie chyba ze 3 czy 4 zanim zadziałało.

julo - jeśli jest cisza to nic z tym nie zrobisz, nie będzie grało :(
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

jaSiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 cze 2018, o 11:51
Samochód: Superb II DSG 4x4
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Imię: Kamil

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: jaSiek » 7 sie 2018, o 18:02

Łukasz w filmiku wspominał o zrestartowaniu wzmacniacza. To kwestia wypięcia wtyczek od niego, czy jest na to jakaś procedura np. przez vcdsa?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

jaSiek
Posty: 14
Rejestracja: 6 cze 2018, o 11:51
Samochód: Superb II DSG 4x4
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Imię: Kamil

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: jaSiek » 10 sie 2018, o 05:24

Przeszczep zakończony bez większych problemów. Zamiast Amu+ wpadł 9" SilverStrong w konfiguracji 8CORE/4GB. Odpięta wtyczka od wzmacniacza, podnownie podłączona już na włączonym radiu i zaczęło to gadać. Fabryczny GPS na przejściówce fakra->SMA. Do zrobienia jeszcze kabloteka pod fabryczny mikrofon. Radio startuje po zapłonie (nie da się go inaczej włączyć), ale do samego działania zapłon nie jest potrzebny. Wyłącza się samo po ok. 10 minutach. Bez zapłonu z przycisków na kierownicy działają tylko te od głośności. Po zapłonie dochodzi jeszcze zmiana źródła, dalej/wstecz i skrót do połączeń.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ