Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Nagłośnienie, nawigacje, radia CB, telefony.
LUKASZdiy
Posty: 31
Rejestracja: 30 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Imię: Łukasz

Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: LUKASZdiy » 10 sie 2017, o 17:20

Witajcie...
Otóż przymierzam się do wymiany fabrycznego radia na jakaś sensowna stację multimedialną .
Mój wybór padł na radio 9 calowe android 7,0 z czterordzeniowym procesorem. Jednak moja subek ma Sound system i tutaj pojawiają się pytania:
Na forum wyczytałem iż w przypadku SS linie głośnikowe zostają przełączone na line out?
Jak ma się to podczas zamiany?
Jak wygląda integracja tego ze wzmacniaczami?
Czy któryś z szanownych kolegów robił już taka podmiankę?

Foton

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: Foton » 10 sie 2017, o 18:13

jakie radio masz upatrzone?

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: s-e-b-e-b » 10 sie 2017, o 18:44

...jest już wątek o tym..."alternatywy dla"...po co nowy ?!
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

Foton

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: Foton » 10 sie 2017, o 18:53

LUKASZdiy pisze:Witajcie...
Otóż przymierzam się do wymiany fabrycznego radia na jakaś sensowna stację multimedialną .
Mój wybór padł na radio 9 calowe android 7,0 z czterordzeniowym procesorem. Jednak moja subek ma Sound system i tutaj pojawiają się pytania:
Na forum wyczytałem iż w przypadku SS linie głośnikowe zostają przełączone na line out?
Jak ma się to podczas zamiany?
Jak wygląda integracja tego ze wzmacniaczami?
Czy któryś z szanownych kolegów robił już taka podmiankę?
columbusa opyliles?:)

LUKASZdiy
Posty: 31
Rejestracja: 30 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Imię: Łukasz

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: LUKASZdiy » 11 sie 2017, o 08:50

Nie sprzedałem i raczej nie będę sprzedawał....

https://pl.aliexpress.com/item/Autoradi ... 32773.html takie radio mnie interesuje.

Przeleciałem watek i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie odnosnie integracji androidowca z SS

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: s-e-b-e-b » 11 sie 2017, o 09:05

to słabo szukałeś...bo nawet ja opisywałem, że z SS działa....
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

LUKASZdiy
Posty: 31
Rejestracja: 30 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Imię: Łukasz

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: LUKASZdiy » 26 paź 2017, o 07:32

Chciałbym odświeżyć temat ale chodzi mi o wiedzę teoretyczną...

Zasada działania Sound System z tego co doczytałem jest następująca:

W oryginalnym radiu przeprogramowane są wyjścia wysoko poziomowe na "audio out", i pytanie jaki jest tam poziom sygnału? Czy Sound system samemu tłumi sobie poziom czy jest to jakiś standard np 1V , 2V?
Idąc dalej jak sterowane sa same wzmacniacze po CANie?
Jeżli ktokolwiek z was może udzielić mi jakich kolwiek informacji będę wdzięczny.
Radyjko już do mnie leci, cena śmieszna ok 650 zł więc jak nie zadziała z SS bedzie do kupienia po cenie zakupu na Ali :)

LUKASZdiy
Posty: 31
Rejestracja: 30 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Imię: Łukasz

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: LUKASZdiy » 29 lis 2017, o 09:15

Całości zakończyła się sukcesem. wywalony Columbus zamontowana stacja z Androidem, wszytko działa i wspiera Sound system.

Poniżej link do filmiku z testów i pierwszych wrażeń

https://www.youtube.com/watch?v=Eo111EBVueA&t=21s

https://www.youtube.com/watch?v=1mMns_2hSQk
Ostatnio zmieniony 29 lis 2017, o 12:52 przez LUKASZdiy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kamracik
Moderator
Posty: 7450
Rejestracja: 10 paź 2014, o 10:52
Samochód: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Lokalizacja: Łódź

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: kamracik » 29 lis 2017, o 11:49

Super link, ale ja w managerze Youtuba mam inne filmiki :lol:

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 4990
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: pab567 » 29 lis 2017, o 11:52

Ja też

LUKASZdiy
Posty: 31
Rejestracja: 30 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Imię: Łukasz

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: LUKASZdiy » 29 lis 2017, o 12:54

Poprawione ;)
Sorki

Awatar użytkownika
CLO27
Posty: 9733
Rejestracja: 24 lis 2015, o 00:51
Samochód: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
Lokalizacja: Nowy Sacz

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: CLO27 » 29 lis 2017, o 14:11

Dobre to to nawet, pab chyba jest chinol spełniający nareszcie większość funkcji...
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516

Foton

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: Foton » 29 lis 2017, o 15:04

Zastanawiam się co to ma więcej od naviPremium...ale przyznam że nie oglądałem calego:)

Awatar użytkownika
kamracik
Moderator
Posty: 7450
Rejestracja: 10 paź 2014, o 10:52
Samochód: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Lokalizacja: Łódź

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: kamracik » 29 lis 2017, o 15:21

Pewnie nic, płacisz też pewnie mniej :P

LUKASZdiy
Posty: 31
Rejestracja: 30 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Imię: Łukasz

Re: Wymiana Columbus na Stację multimedialną i Sound System

Post autor: LUKASZdiy » 29 lis 2017, o 15:22

Foton pisze:Zastanawiam się co to ma więcej od naviPremium...ale przyznam że nie oglądałem calego:)
Wydaje mi się że nic, mam naviPremium w autku u zony i prócz tego, że ten ma większy wyświetlacz, android 7, to wg mnie nie różni się zbytnio poza ceną, wydajnością (ale tam jest model 2 rdzeniowy);)

Chociaż navi z autka mojej zony nie importuje kontaktów, radio jest tragiczne, zestaw głośnomówiący też słabo słychać, ma problemy ze współpracą z modemem USB ale jak napisałem to model sprzed 2 lat.
Przed zakupem kontaktowałem się z naviPremium i w rozmowie po dodaniu adaptera can do Sound systemu, modułu BT parotta, jakiegoś lepszego modułu radiowego usłyszałem cene 2590-2790 zł
Ten chinolek wyszedł 790 zł
Ostatnio zmieniony 29 lis 2017, o 15:26 przez LUKASZdiy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ