Canton Sound System

Awatar użytkownika
jaro321
Posty: 259
Rejestracja: 9 lis 2015, o 18:36
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 391KM /500Nm
Imię: Jarek
Lokalizacja: W-wa

Canton Sound System

Post autor: jaro321 » 9 sty 2016, o 22:04

Jak to gra.
Zastanawiam się czy domówić do mojej konfiguracji (ponoć jeszcze mogę to zrobić) Canton Sound System czy oddać auto (po odbiorze rzecz jasna) do jakiegoś dobrego warsztatu car-audio w Warszawie.
Dodam, że z poprzedniego auta mam zestaw w postaci: wzmaka Steg 4.01, głośników Morel Dotech Ovation 6, suba JL Audio 10W3v3-4 i procesora Alpine PXE-H650

I jeszcze jak wygląda sprawa z gwarancją w przypadku montażu takiego car-audio? (mam na myśli głównie prowadzenie kabli np do drzwi, czy wzmacniacza)

Awatar użytkownika
Marillo
Posty: 63
Rejestracja: 6 sty 2016, o 11:24
Samochód: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Kraków

Re: Canton Sound System

Post autor: Marillo » 9 sty 2016, o 22:33

Szczerze to Canton szału nie robi ,ja go wziołem bo się opłacało ale jak bym miał zapłacić za niego osobno a nie w pakiecie to raczej bym zamontował coś lepszego. Może po prostu muszą się głośniki wygrzać to się coś poprawi?
Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Canton Sound System

Post autor: whity » 9 sty 2016, o 22:34

A zmieniałem już ustawienia?
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
Marillo
Posty: 63
Rejestracja: 6 sty 2016, o 11:24
Samochód: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Kraków

Re: Canton Sound System

Post autor: Marillo » 9 sty 2016, o 22:40

Oczywiście , ponad pół godziny siedziałem w aucie i grzebałem w ustawieniach i powiem Tobie szczerze żę kiedyś miałem w VW Bora radio Alpine CDE 9880, no to to grało mimo że miałem fabryczne głośniki , wada w Alpine była tylko taka że te radiodtwarzacze miały słaby tuner.
Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Canton Sound System

Post autor: whity » 9 sty 2016, o 22:46

Wg mnie gra ok
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 5032
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 421 KM / 524 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Canton Sound System

Post autor: pab567 » 9 sty 2016, o 22:52

Bo Ci słoń na ucho nadepnął jak byłeś dzieckiem.

szela00
Posty: 37
Rejestracja: 23 wrz 2015, o 09:59
Samochód: Superb III
Silnik: Inny
Lokalizacja: Śląsk

Re: Canton Sound System

Post autor: szela00 » 9 sty 2016, o 23:03

Własnie kiepski system grający miał być powodem dla którego prawie nie kupiłam Skody...

Awatar użytkownika
jaro321
Posty: 259
Rejestracja: 9 lis 2015, o 18:36
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 391KM /500Nm
Imię: Jarek
Lokalizacja: W-wa

Re: Canton Sound System

Post autor: jaro321 » 9 sty 2016, o 23:27

No właśnie. CA (radio jest seryjne) w moim aktualnym aucie wygląda jn.
W skodzie chciałbym zrobić podobnie. Przy Cantonie odpadała by mi cała ta zabawa z rozbebeszaniem auta, ale właściwie to chyba była by jedyna zaleta tego rozwiązania.
Canton raczej nie zagra lepiej od tego co miałem (właściwie jeszcze mam)

Obrazek

Awatar użytkownika
ursus
Posty: 1572
Rejestracja: 2 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Lokalizacja: Kraków

Re: Canton Sound System

Post autor: ursus » 9 sty 2016, o 23:31

Jest już taki temat w dziale zakupowym...


EDIT : a jednak nie ma. Jest na pewno gdzieś napisane na ten temat jako offtop do innego tematu.
Dobrze więc, że założyłeś nowy temat.



Wracając do twojego pytania: ja nie mam porównania, więc Ci nie poradzę, ale jak się znasz na car audio i masz do tego czegoś dopłacać? Bez sensu chyba.


Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Canton Sound System

Post autor: whity » 9 sty 2016, o 23:43

No zmieniarke masz jakąś stara w bagazniku....z przodu na kasety?:)
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 5032
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 421 KM / 524 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Canton Sound System

Post autor: pab567 » 9 sty 2016, o 23:54

Nie... Na czarne płyty :)

Awatar użytkownika
ursus
Posty: 1572
Rejestracja: 2 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Lokalizacja: Kraków

Re: Canton Sound System

Post autor: ursus » 10 sty 2016, o 00:27

pab567 pisze:Nie... Na czarne płyty :)
Czarne płyty?

One się winylowe nazywają. :P

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 5032
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 421 KM / 524 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Canton Sound System

Post autor: pab567 » 10 sty 2016, o 07:53

O właśnie, na winyle.

Awatar użytkownika
Mario07
Posty: 38
Rejestracja: 13 wrz 2015, o 10:35
Samochód: Superb III
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Gdynia

Re: Canton Sound System

Post autor: Mario07 » 10 sty 2016, o 10:49

Z początku grało przeciętnie. Głośniki po 2-3 miesiącach grają zdecydowanie lepiej.
Sub daj radę mimo, że jest mały i nie rzuca się w oczy w bagazniku, trzeba go trochę przyciszyć bo zagłusza średnie tony.
Jeśli porownac z audio w B8 z dopłatą to VW wychodzi trochę lepiej.

Awatar użytkownika
jaro321
Posty: 259
Rejestracja: 9 lis 2015, o 18:36
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 391KM /500Nm
Imię: Jarek
Lokalizacja: W-wa

Re: Canton Sound System

Post autor: jaro321 » 10 sty 2016, o 16:14

Radio jest na srebrne płyty. W środku siedzi świstak i czarne zawija w sreberko :lol:

To jak Canton czy instalacja tego co mam?

ODPOWIEDZ