Forum Skoda Superb
http://www.superbclub.pl/

VCDS możliwe zmiany
http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?f=9&t=1977
Strona 23 z 26

Autor:  kamracik [ 9 kwi 2017, o 23:44 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

Załóż mniejsze koła, będzie bliżej rzeczywistości :mrgreen:

Autor:  Rafff [ 18 maja 2017, o 22:08 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

Witam wszystkich. Kiedyś jeszcze zanim sam próbowałem grzebać, pojechałem do gościa, który ustawił mi, że w dzień świecą się halogeny, a po zmroku oczywiście xenony (oczywiście na AUTO). Jednak mam tez coś takiego, że jak chcę wyłączyć światła, czyli ustawiam na zero, to i tak świeca się halogeny z przodu i z tyłu. Da się do wyłączyć, tak żeby nie spartolić tego ustawienia ze światłami dzień/noc?
Pozdrawiam

Autor:  Enriquez [ 18 maja 2017, o 22:12 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

Da się, musisz poszukać czegoś w stylu "DRL active with Light switch on Auto" czy coś w tym stylu.

Autor:  Enriquez [ 18 maja 2017, o 22:14 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

znalazłem, bajt 26, bit 3.

Autor:  pirate [ 30 maja 2017, o 21:37 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

Aktywowałem sobie ostatnio funkcję "Domykanie szyb podczas deszczu", kiedy szyby są uchylone a auto zamknięte i czujnik wykryje deszcz szyby ładnie się domykają, natomiast dziwi mnie fakt, że kiedy szyby się domkną i naciskam guzik na pilocie do otwarcia samochodu wszystkie 4 szyby lekko uchylają się.

Opis sytuacji z dzisiaj:

Zostawiłem pod pracą na parkingu uchylone szyby oczywiście samochód zamknięty po jakimś czasie zaczął padać deszcz szyby się domknęły, po pracy otworzyłem samochód szyby nic się nie ruszyły (w sensie nie uchyliły jak pisałem wyżej), wsiadłem i jechałem w deszczu jakieś 30 min, po czym wysiadłem z samochodu - zamknałem samochód po 5 min wrociłem otwieram samochód i nagle znów szyby trochę się uchyliły ?, spotkał się ktoś z takim przypadkiem i wie jak to rozwiązać ?.

Autor:  pab567 [ 1 cze 2017, o 03:52 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

Za długo trzymasz w pilocie wciśnięty przycisk do otwierania

Autor:  pirate [ 1 cze 2017, o 07:06 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

pab567 napisał(a):
Za długo trzymasz w pilocie wciśnięty przycisk do otwierania


Chciałbym aby tak było :) - niestety tak nie jest.

Ktoś ma jeszcze na to jakiś pomysł ?

Autor:  czaras [ 20 cze 2017, o 09:16 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

Panowie, przejdźcie na chwilę w tryb pracy 'lajkonik' i dajcie sensowną odp.
Jak zabezpieczyć się przed spapraniem czegoś w zabawie z vcds'em? Czy można dokonać zapisania wszystkich ustawień 'do pliku', potem się pobawić, a w razie czego przywrócić 'z pliku' czy jednak polega to na tym, że trzeba zapamiętać/zrobić zdjęcie ustawień każdego ekranu, na którym będziemy dokonywać zmian?
Czekam dopiero na kabelek, więc zabawa przede mną ;)

Autor:  kamracik [ 20 cze 2017, o 10:46 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

Robisz autoscan i tam masz wszystkie kodowania, aby później to przywrócić. Adaptacji chyba jedynie tam nie ma, ale co do zasady to raczej się zmienia jedną rzecz na raz.

Odnośnie tego co można popsuć bardziej (mechanicznie/elektrycznie/etc.) to MArcin musiałby się wypowiedzieć.

Autor:  czaras [ 20 cze 2017, o 11:32 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

kamracik napisał(a):
Robisz autoscan i tam masz wszystkie kodowania, aby później to przywrócić. Adaptacji chyba jedynie tam nie ma, ale co do zasady to raczej się zmienia jedną rzecz na raz.

Ok,dzieki.

Autor:  daro [ 20 cze 2017, o 15:08 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

czaras napisał(a):
kamracik napisał(a):
Robisz autoscan i tam masz wszystkie kodowania, aby później to przywrócić. Adaptacji chyba jedynie tam nie ma, ale co do zasady to raczej się zmienia jedną rzecz na raz.

Ok,dzieki.

Adaptacje tez możesz zgrać

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Autor:  Enriquez [ 20 cze 2017, o 15:57 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

W folderze Debug masz całą historię wszystkich swoich działań. Więc relax.

Autor:  dem [ 26 cze 2017, o 23:11 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

Jako, ze na moim wyswietlaczu maxi dot nie mam opcji temperatury oleju, chcialem zapytac czy i w jaki sposob mozna ja aktywowac?

Autor:  boski [ 27 cze 2017, o 06:55 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

A nie jest tak że włączasz ją z poziomu columbusa?

Autor:  Enriquez [ 27 cze 2017, o 06:57 ]
Tytuł:  Re: VCDS możliwe zmiany

W S2 nie zawsze jest ...

Strona 23 z 26 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/