Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 25 sie 2019, o 07:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 1767 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 114, 115, 116, 117, 118  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 28 sty 2019, o 19:25 
Offline

Imi臋: Tomasz
Do艂膮czy艂(a): 3 wrz 2018, o 21:26
Posty: 125
Lokalizacja: Gda艅sk (Po艂udnie)
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Witam Pany i Paneczki

VCDS 12.12.3

Mojego superb 2014 - czyta, zmienia - wsio oki
Octavia 2006 i 2015 - czyta, zmienia - wsio oki

a klops jest z fabi膮...
fabia 1 2001 rok, fabia 2 2008 rok i 201x rok - informacja, 偶e nie 艂膮czy si臋 z magistral膮 CAN.. kabel przy pod艂膮czeniu 艣wieci na zielono..

kto艣 wie dlaczego ? jakie艣 ograniczenie kabelka ?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 28 sty 2019, o 20:48 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 30 gru 2017, o 11:56
Posty: 611
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 204KM
Klony kabli jak sam zauwa偶y艂e艣, dzia艂aj膮 jak chc膮.

Ja mam kur臋 z 2013 (przed FL) i klon kabla + VCDs 11.6.0 niby dzia艂a艂, ale nie widzia艂 kilku sterownik贸w, nie da艂o si臋 wej艣膰 w d艂ugie kodowanie i takie tam. Pom贸g艂 dopiero update kabla i VCDs 17.1.3

Nie wiem kt贸r膮 wersj臋 obs艂u偶y tw贸j kabel, ale i tak spr贸bowa艂bym z innym VCDs-em. Najlepiej zainstaluj na innym kompie.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2019, o 20:32 
Offline

Imi臋: Maro
Do艂膮czy艂(a): 18 sty 2019, o 14:13
Posty: 268
Lokalizacja: My艣lenice / wioska obok
Samoch贸d: Superb II 4x4
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 200KM / 398Nm
Pytanko mam co jest powodem, 偶e jak wchodz臋 VCDSem, to bloku 01-SILNIK mam NIE AKTYWNE:
- BLOKI POMIAROWE - 08
- KODOWANIE II - 11

Czy potrzeba specjalnie odblokowa膰 sterownik?

Sorki, ze pewnie lamerskie pytanie... ale 脫cz臋 si臋 ;-)

_________________
Nigdy nie k艂贸膰 si臋 z idiot膮...sprowadzi Ci臋 do swojego poziomu.. i pokona do艣wiadczeniem -> REZONable?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2019, o 21:21 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 12278
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Podejrzewam, 偶e przyczyn膮 jest brak licencji na vcds w postaci chi艅skiego kabla z ali.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2019, o 23:32 
Offline

Imi臋: Maro
Do艂膮czy艂(a): 18 sty 2019, o 14:13
Posty: 268
Lokalizacja: My艣lenice / wioska obok
Samoch贸d: Superb II 4x4
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 200KM / 398Nm
A inne tropy?

Bo ten sam kabel na innym sterowniku ma to aktywne, a u mnie nie.

_________________
Nigdy nie k艂贸膰 si臋 z idiot膮...sprowadzi Ci臋 do swojego poziomu.. i pokona do艣wiadczeniem -> REZONable?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2019, o 10:16 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 12278
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Napisz do supportu ross-tech, niech dzia艂aj膮.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2019, o 11:44 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 30 gru 2017, o 11:56
Posty: 611
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 204KM
A pr贸bowa艂e艣 przez security access


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2019, o 22:23 
Offline

Imi臋: Maro
Do艂膮czy艂(a): 18 sty 2019, o 14:13
Posty: 268
Lokalizacja: My艣lenice / wioska obok
Samoch贸d: Superb II 4x4
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 200KM / 398Nm
Jeszcze obczaj臋, ale chwila googlowania i z tego co pisz膮 na forach niekt贸re TDI nie maj膮 tego bloku na rzecz innego ni偶ej: pomiary rozszerzone.
Pono膰 tam jest wsio - i faktycznie tam odczyta艂em DPFa detale.

Co do KODOWANIE II - 11, to jeszcze nie wiem. Nic nie znalaz艂em.

_________________
Nigdy nie k艂贸膰 si臋 z idiot膮...sprowadzi Ci臋 do swojego poziomu.. i pokona do艣wiadczeniem -> REZONable?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lut 2019, o 18:40 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 30 gru 2017, o 11:56
Posty: 611
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 204KM
sprawdzi艂em dzisiaj u siebie
08 Measuring Blocks, i 11-coding II jest nieaktywne
security access jest tylko w razie potrzeby 12233 - do adaptacji oraz 27971 do Basic Setting.

Jest tak jak piszesz, tzn. Zamiast Measuring Blocks, wszystko znajdziesz w Adv. Meas.Values

11-Coding II zapewne te偶 jest niepotrzebne, bo wszystko co mo偶na zrobi膰 z tym sterownikiem jest w 07-Coding, adaptacjach i ustawieniach podstawowych.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lut 2019, o 22:24 
Offline

Imi臋: Maro
Do艂膮czy艂(a): 18 sty 2019, o 14:13
Posty: 268
Lokalizacja: My艣lenice / wioska obok
Samoch贸d: Superb II 4x4
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 200KM / 398Nm
Gracias! za ch臋ci :-)

_________________
Nigdy nie k艂贸膰 si臋 z idiot膮...sprowadzi Ci臋 do swojego poziomu.. i pokona do艣wiadczeniem -> REZONable?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2019, o 20:41 
Offline

Imi臋: Dariusz
Do艂膮czy艂(a): 4 sty 2018, o 22:06
Posty: 62
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI BSS (140KM)
Reanimacja kabla vcds jest kto艣 w stanie zrobi膰


Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 mar 2019, o 13:53 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 2 mar 2019, o 13:44
Posty: 1
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI BZB (160KM)
Dzi艣 chcia艂em aktywowa膰 koledze w Superb II Kombi z 2010 roku HHC. Po zmianie wyskakuje b艂膮d kontroli trakcji i ci艣nienia opon ( bez mo偶liwo艣ci usuni臋cia ). Ponadto funkcja HHC w dalszym ci膮gu nie jest aktywna mimo zaznaczonego bitu + w adaptacji status na 0 active ( 0 = normal ). Sterwonik ABS 1K0 907 379 BD. Z g贸ry dzi臋ki za pomoc


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2019, o 13:15 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 8 wrz 2018, o 18:27
Posty: 6
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Mam problem z przekodowaniem start-stopu, chcia艂em zmieni膰 warto艣膰 napi臋cia aby to g***o mi nie wy艂膮cza艂o samochodu i teraz tak, musz臋 wej艣膰 w sterownik Can, ok wchodz臋 tylko 偶e nie mam opcji adaptacji, zamiast tego mam inn膮 opcj臋 ale tam nie ma do wyszukania granicy napi臋cia uruchomienia.. gdzie mog臋 to znale藕膰??


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2019, o 21:24 
Offline

Imi臋: Jan
Do艂膮czy艂(a): 9 lip 2018, o 20:24
Posty: 68
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Spr贸buj dowiedzie膰 si臋 u tuningowc贸w. Mi w TuneFORCE wy艂膮czyli to g-o przy okazji zmiany programu.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2019, o 21:40 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 12278
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
By艂o to gdzie艣 tutaj. Napi臋cie jest jako艣 zakodowane.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 1767 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 114, 115, 116, 117, 118  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL