Aktywacja otwarcia bezdotykowego otwarcia klapy bagażnika

Lisek666
Posty: 20
Rejestracja: 31 sty 2019, o 21:07
Samochód: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Aktualnie: 210KM 450nm
Imię: Michał

Re: Aktywacja otwarcia bezdotykowego otwarcia klapy bagażnik

Post autor: Lisek666 » 8 paź 2019, o 12:15

Rozmawiałem wczoraj ze Specem który temat rozpoczął i stwierdził że wszystko jest zainstalowane jak trzeba, ale komputer "nie widzi" układu. Pozostaje wymiana modułu na ten z passat b7. Pytanie czy taka opcja otwarcia była w SII po lifcie?

Awatar użytkownika
marioti
Posty: 730
Rejestracja: 30 gru 2017, o 11:56
Samochód: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 204KM

Re: Aktywacja otwarcia bezdotykowego otwarcia klapy bagażnik

Post autor: marioti » 8 paź 2019, o 13:29

nie było. Dopiero w SIII

Lisek666
Posty: 20
Rejestracja: 31 sty 2019, o 21:07
Samochód: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Aktualnie: 210KM 450nm
Imię: Michał

Re: Aktywacja otwarcia bezdotykowego otwarcia klapy bagażnik

Post autor: Lisek666 » 8 paź 2019, o 13:41

czyli zostaje temat adaptacji z passata :(

KLICHO
Posty: 35
Rejestracja: 10 wrz 2019, o 10:48
Samochód: Superb II
Silnik: 2.0TDI CFFB (140KM)
Imię: Marcin

Re: Aktywacja otwarcia bezdotykowego otwarcia klapy bagażnik

Post autor: KLICHO » 8 paź 2019, o 14:02

jak coś mam BCM z Passka B7 i CC wersja R na sprzedaż to był najbardziej rozbudowany BCM wersja H++ tylko pewnie czeka Cię mozolne dokładne kodowanie tak samo jak ty masz + 18 bajt :)

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12565
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: Aktywacja otwarcia bezdotykowego otwarcia klapy bagażnik

Post autor: Enriquez » 8 paź 2019, o 16:16

Jak wejdziesz w kessy, to w blokach pomiarowych powinieneś znaleźć parametr, który się zmienia jak będziesz kopał nogą. Jeżeli tak jest, to znaczy, że wszystko jest podłączone prawidłowo. U mnie musiałem to kessy wymienić, bo fabryczne nie miało pinów odpowiedzialnych za otwieranie z kopa. Poległem na liczniku bez tego menu - tak myślę. Ale życzę powodzenia.
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

ODPOWIEDZ