Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 17 pa藕 2018, o 01:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 39 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2, 3  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 13:47 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: 艁ukasz
Do艂膮czy艂(a): 25 sie 2016, o 13:56
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Witam,
troszk臋 poczyta艂em, ale 偶aden z Was nie podj膮艂 podobnego tematu. Mam Bolero z 2013 roku. Mo偶e czytac jedynie p艂yty ale nie ma w opcjach BT ani USB ( w pod艂okietniku zatyczka).
Moim celem jest sparowanie telefonu z radiem i otrzymanie zestawu g艂o艣nom贸wi膮cego i dodanie mo偶liwo艣ci odwarzania z dysku USB (pendrive).
W tym radiu jest to w og贸le mo偶liwe? Je艣li tak to jakie kroki musz臋 podj膮膰...
Zamiast lecie膰 do ASO i p艂aci膰 grub膮 kas臋 chce najpierw popyta膰 u Was.

My艣la艂em na pocz膮tku aby wej艣膰 w Columbusa ale tutaj napewno antena GPS i BT dodatkowo trzeba dokupi膰?

_________________
Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 14:04 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4640
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
W Bolero tak samo jak w Columbusie - musisz do艂o偶y膰 BT jako zewn臋trzny modu艂. 呕eby mie膰 USB musisz do艂o偶y膰 MDI czyli te偶 zewn臋trzny modu艂.

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 14:50 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 gru 2014, o 09:48
Posty: 1504
Lokalizacja: WY/WPI
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Naprawd臋 potrzebujesz USB? Nie wystarczy karta SD vel SDHC? Mo偶esz w艂o偶y膰 kart臋 nawet do 32gb o ile mnie pami臋膰 nie myli.

_________________
MOJE SIII :D
MOJE SII :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 14:55 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 7421
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Arok napisa艂(a):
My艣la艂em na pocz膮tku aby wej艣膰 w Columbusa ale tutaj napewno antena GPS i BT dodatkowo trzeba dokupi膰?

Anten臋 GPS mo偶esz ola膰 w sumie skoro nie b臋dziesz z niej korzysta膰 lub wrzuci膰 j膮 pod desk臋 nie ruszaj膮c rekina.

Jak nie chcesz si臋 bawi膰 w Columbusa to mo偶e po prostu zamie艅 radyjko na Amu+, tam jest wbudowany BT. Tylko upewnij si臋, 偶e go ma, bo zdarzaj膮 si臋 wersje, 偶e BT brak.

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 15:02 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 gru 2014, o 09:48
Posty: 1504
Lokalizacja: WY/WPI
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Ale jaka jest teraz r贸偶nica cenowa pomi臋dzy Columbusem, a Amundsenem?

Poza tym patrz膮c na dost臋pno艣膰 map to zn贸w RNS 510 jest g贸r膮. Mam wgrane w Amu+ mapy z 2013 roku i ju偶 s膮 problemy. Na przyk艂ad ostatnio wracaj膮c z Rumunii co艣 mu odpoerdzieli艂o i pokazywa艂 jak膮艣 drog臋 na oko艂o ponad 700km i przyjazd po 1 w nocy. Pojecha艂em tak jak zaplanowa艂em na Google Maps i po przejechaniu oko艂o 100km (przy ci膮g艂ym komunikacie z Amu, 偶eby zawraca膰) Amundsen zmieni艂 drog臋 i pokaza艂 lekko ponad 500km i przyjazd o 22:37. Nie wiem co mu odwali艂o :?

Amundsena lubi臋 jedynie za komunikaty na MAXI i za TMC i uwzgl臋dnianie komunikat贸w w przeliczaniu trasy :)

A z reszt膮 jak nie potrzebuje navi to chyba nie warto zmienia膰 sprz臋tu. Bolero nie jest takie z艂e. Tylko dokupi膰 modu艂 BT i b臋dzie Pan zadowolony :)

_________________
MOJE SIII :D
MOJE SII :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 16:28 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: 艁ukasz
Do艂膮czy艂(a): 25 sie 2016, o 13:56
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Rozumiem ze modu艂u BT nie trzeba ju偶 kodowa膰/odblokowa膰 komputerem? Plug&play?

_________________
Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2016, o 16:45 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4640
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Chcia艂by艣... trzeba BT zakodowa膰 w Gateway'u. Plus ewentualnie jakie艣 opcje w samym nocuje BT.

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 06:35 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 14489
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Ta przestarza艂a technika i nie pewna TMC sie zachwycasz ?

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 06:59 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: 艁ukasz
Do艂膮czy艂(a): 25 sie 2016, o 13:56
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Pytanie jaki modu艂 BT i i czego potrzebuje?

[EDIT]
Zrobi艂em rozeznanie i wygl膮da na to 偶e mam ju偶 zamontowane BT i microfon:

Modu艂:
Obrazek
Mikrofon:
Obrazek
wygl膮da na to 偶e jest czarna wsadka + kabelek od niego idzie.
Brak BT w radiu:
Obrazek

Pytanie kto i kiedy mo偶e mi opcje BT w Bolero odblokowa膰/zakodowa膰 :)?

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 3 wrz 2016, o 08:17 przez Arok, 艂膮cznie edytowano 3 razy

G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 07:48 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4640
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Modu艂 - zale偶y czy chcesz zwyk艂y czy premium. Jak premium to najlepiej bra膰 3C8035730D lub E bo masz wtedy mo偶liwo艣膰 postawienia WiFi. Jak zwyk艂y to 7P6035730* lub 5K0035730* gdzie * oznacza liter臋 (im wy偶sza tym lepiej). Do modu艂u premium potrzebna dodatkowo antena - je艣li masz ju偶 rekina lub dziur臋 w dachu to najlepiej wymieni膰 go na takiego z GSM.

Kt贸ry masz rocznik? Jaki masz telefon?

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 07:50 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4640
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Fabrycznie modu艂 jest pod siedzeniem pasa偶era. Je艣li chcesz go tam zamontowa膰 to jeszcze polecam styropian (szukaj od Passata B6/B7).

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 08:19 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: 艁ukasz
Do艂膮czy艂(a): 25 sie 2016, o 13:56
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Jak wy偶ej wygl膮da na to 偶e mam 7P6 035 730 D
Telefon Samsung S6
Skoda rocznik 2013

_________________
Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 08:35 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4640
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Masz w MaxiDot menu telefon?

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 08:35 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4640
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
I sk膮d jeste艣?

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2016, o 09:00 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: 艁ukasz
Do艂膮czy艂(a): 25 sie 2016, o 13:56
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Tym pytaniem z menu telefonu w MaxiDot da艂e艣 mi do my艣lenia.

Zszed艂em do samochodu i sprawdzi艂em. Telefon w menu jest. Uruchomi艂em w swoim telefonie (Samsung S6) BT i przez MaxiDot wyszuka艂em nowych urz膮dze艅. Sparowa艂y si臋. Sprawdzi艂em, wszystko dzia艂a :D .
Co prawda ksi膮偶ka telefon贸w pochodzi z karty SIM, a nie z androida, ale to szczeg贸艂 do dopracowania ;)
Kiedy uruchomi艂em odtwarzacz w telefonie w艂膮czy艂 si臋 te偶 BT-Audio w Bolero. Jest dok艂adnie to o co mi chodzi艂o.

Temat okazuje si臋 偶e za艂o偶y艂em niepotrzebnie, ale nie mia艂em do czynienia z takim rozwi膮zaniem.
W Octavi z 2016 roku jest inaczej i wszystko jest z panelu radia, to mnie wprowadzi艂o w b艂膮d.

Dzi臋ki pab567 za naprowadzenie w temacie :)
Temat rozwi膮zany

PS. Obecnie jest z centrum Warszawy.

_________________
Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 39 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2, 3  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL