Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 14 lis 2018, o 22:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 107 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 2 lis 2017, o 18:13 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 2 lis 2017, o 18:02
Posty: 15
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Cze艣膰, nie znalaz艂em odpowiedzi wi臋c odkopuje. R贸wnie偶 zaopatrzy艂em si臋 w chi艅ski zestaw cvbs i kamerke sony ccd. Przy pr贸bie kodowania w long coding w navi lub radio pr贸buje aktywowa膰 kamerk臋 low( nie mam wog贸le opcji z modu艂em do wyboru), zaznaczam to( bit 6 podaj偶e ), zamykam okno, daje "Do it", resetuje navi a ten kod wog贸le si臋 nie wprowadzi艂... mog臋 tak w k贸艂ko. VCDS w miare nowy, kupiony 2 miesi膮ce temu. Dzia艂a, robi skan samochodu, usuwa b艂臋dy itp.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 2 lis 2017, o 18:37 
Offline

Imi臋: Grzegorz
Do艂膮czy艂(a): 20 kwi 2015, o 21:12
Posty: 78
Lokalizacja: Olsztyn
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
a mo偶esz zmieni膰 jakiekolwiek inne kodowanie ?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2017, o 11:01 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 2 lis 2017, o 18:02
Posty: 15
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
No w艂a艣nie nie:/ ju偶 chyba znam odpowied藕. Dzi艣 wezme od kolegi kabel i zobaczymy. Pytanko jeszcze mam, gdzie najlepiej szuka膰 plusa z ty艂u? wiem 偶e musi byc za stacyjk膮. Wycieraczki nie mam. Montuje kamerke w klapie, b臋dzie to do艣膰 k艂opotliwe gdy偶 kable poprowadz臋 przez zawias klapy mniejszej potem i gumow膮 tutke przy podsufitce :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2017, o 11:05 
Offline

Imi臋: Grzegorz
Do艂膮czy艂(a): 20 kwi 2015, o 21:12
Posty: 78
Lokalizacja: Olsztyn
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
przeczytaj m贸j pierwszy post rozpoczynaj膮cy w膮tek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2017, o 15:08 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 2 lis 2017, o 18:02
Posty: 15
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Mam juz dobry sprz臋t. Uaktywni艂em kamerke w navi (low), wbijam wsteczny, musze klikn膮膰 palcem na obraz z kamery a tam czarno. Sa ramki tylko, tryb dzia艂a lecz obrazu brak. W pdc 10 mam identyczne objawy jak w pierwszym poscie. Kodowanie rear view camera czy optical ilustration powoduje zanik OPS Z wyswietlacza navi( czujniki dzialaja ). Nie moge tez w adaptacji modulu 10 ustawic trybu na Automatic display select... Same nerwy przy tym


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2017, o 15:16 
Offline

Imi臋: Grzegorz
Do艂膮czy艂(a): 20 kwi 2015, o 21:12
Posty: 78
Lokalizacja: Olsztyn
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Przeczytaj po kolei moje posty.
My艣l臋 ,偶e gdy to zrobisz dojdziesz do momentu gdy wszystko zadzia艂a i b臋dzie dzia艂a膰 bez 偶adnych problem贸w . Moja dzia艂a do dnia dzisiejszego.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2017, o 15:36 
Offline

Imi臋: Grzegorz
Do艂膮czy艂(a): 20 kwi 2015, o 21:12
Posty: 78
Lokalizacja: Olsztyn
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
zerknij do tego w膮tku , tam znajdziesz wi臋cej na temat instalacji
viewtopic.php?f=7&t=7004&start=405


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2017, o 22:56 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 2 lis 2017, o 18:02
Posty: 15
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Wi臋c tak.

uruchomi艂em kamerk臋, zmieni艂em tylko kodowanie w navi. Okaza艂o si臋 ze filtr kamery cofania jest uszkodozny. M贸j pdc jest r贸wnie偶 odporny na jakiekolwiek kodowania czy adaptacje. Da si臋 co艣 zakodowa膰 lecz efektem tego jest brak jakiejkowiek wizualizacji na wy艣wietlaczu NAVI. Nie mog臋 zrobi膰 te偶 tak by po wrzuceniu wstecznego automatycznie prze艂膮cza艂 sie widok na kamerk臋 tylko musz臋 klika膰 w ikonk臋, oraz gdy ju偶 wejd臋 na obraz kamery to z lewej strony mog臋 otworzy膰 pole na miniaturk臋 OPS lecz te pole jest puste bez samochodu pokazuj膮cego u偶ycie czujnik贸w. Podej偶ewam 偶e to wina za starego modu艂u PDC. Trzeba popatrzy膰 jak ch艂opaki wrzucaj膮 linki swoich efekt贸w pracy - obczai膰 jakie to s膮 auta i od nich szuka膰 modu艂u PDC.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2017, o 23:00 
Offline

Imi臋: Grzegorz
Do艂膮czy艂(a): 20 kwi 2015, o 21:12
Posty: 78
Lokalizacja: Olsztyn
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
mam to samo , i odpu艣cilem - nie uda艂o mi si臋 tego zmieni膰 . Z kt贸regoroku jest twoje auto ?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2017, o 23:50 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11607
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
ja mia艂em taki modu艂 PDC i trybi艂o bez problemu:
A
ddress 10: Park/Steer Assist (J446) Labels: 1Z0-919-475-V2.clb
Part No SW: 1Z0 919 475 E HW: 7N0 919 475

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2017, o 10:13 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 2 lis 2017, o 18:02
Posty: 15
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Enriquez a z kt贸rego roku mia艂e艣 superba ? po czy przed liftem ?

Ja mam W sumie pierwszy wypust. Odebrany w date premiery. 25.10.2008.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2017, o 10:30 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11607
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
2011

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2017, o 13:07 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4693
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
W niekt贸rych modu艂ach PDS przed kodowaniem / adaptacj膮 trzeba wprowadzi膰 secuirty code i potem wszystko idzie jak trzeba.

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2017, o 14:47 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 2 lis 2017, o 18:02
Posty: 15
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Przy wej艣ciu na modu艂 komfortu pr贸bowa艂em wprowadza膰 security acces(ostatni przycisk po prawej na dole) wpisywa艂em to co wy艣wietla艂o mi si臋 w chmurce podpowiadajacej. Potem wchodzi艂em w coding i normalnie kodowa艂em - bez tego te偶 sz艂o. Ciekawe jest to 偶e przy adaptacji r贸wnie偶 po wprowadzeniu security acces(bez te偶), wchodzi艂em w Optical illustration, w warto艣ci Value by艂o 1(ops), gdy chcia艂em zmieni膰 na 3( automatic) to wog贸le nie mia艂em mo偶liwo艣ci zapisania tego nastawu( klawisz save by艂 p贸艂widoczny, nie do klikni臋cia).

Zam贸wi艂em PDC z 2012r. Zmienie go, dokoduje i zobaczymy co to b臋dzie.

Wiecie mo偶e gdzie on si臋 znajduje w samochodzie ?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2017, o 16:22 
Offline

Imi臋: Grzegorz
Do艂膮czy艂(a): 20 kwi 2015, o 21:12
Posty: 78
Lokalizacja: Olsztyn
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Je艣li to nie tajemnica to za ile Ci si臋 uda艂o kupi膰 ten modu艂 ?
Jego symbol to te偶 3T0 919 475 ?
Napisz jaki b臋dzie wynik zamiany !!!


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 107 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL