Forum Skoda Superb
http://www.superbclub.pl/

RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia
http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?f=7&t=2256
Strona 170 z 175

Autor:  owca133 [ 3 lip 2018, o 23:29 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

kurna mój rekord z ilością wgrywania softu i mapy chyba został pobity :D :twisted:

Autor:  Lewym [ 9 lip 2018, o 19:43 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Cześć.
Mam taki problem.
W zeszłym roku wgralem się 5238 od pab567. Następnie V14.
Wszystko zgodnie z wytycznymi pab. Poszło bez kłopotu.
Teraz próbuje wgrać V15. Bezskutecznie. Kilkanaście razy oczyszczone vivanco z alko. 10 płyt Verbatim zmarnowane. Na każdej dochodzi do mniej więcej połowy i zaczyna od nie. Czasem pokazuje cd/dvd błąd. Może moj nagrywarka jest już słaba albo dvd w columbusie siada
Czy ktoś w trójmieście ma płytkę sprawdzoną aby sprobowac wgrać?

Autor:  Lewym [ 11 lip 2018, o 19:49 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

A ewentualnie ktos z forum moze mi podesłać/odsprzedac płytkę?

Autor:  pab567 [ 11 lip 2018, o 21:24 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Skąd jesteś?

Autor:  Lewym [ 11 lip 2018, o 22:25 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Z Gdańska

Autor:  Mitzi [ 12 lip 2018, o 13:09 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Witajcie
Padl mi Columbus - pewnego ranka czekal na mnie tylko czarny ekran z informacja oi bledzie SWL. Czytam ten watek juz drugoi tydzien i testuje wszystko co podpowiadacie. Po wrzuceniu plyty z softem sciagnietym z chomika Pab567 uruchomilo sie radio i system glosnomowiacy. jednak ten soft chyba sie nie wgrywa tak jak powinien. Plyta sie odpala, cos tam zaczyna sie dziac, jednak nie dochodzi do momentu, gdzie trzeba potwierdzic chec wgrania nowego softu - sprzet sie wylacza i po restarcie zaczyna wszystko od nowa i tak w nieskonczonosc. Jest jeszce dla tego cuda jakas nadzieja? Co jeszcze moge sprobowac zrobic?

Autor:  pab567 [ 12 lip 2018, o 22:49 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Lewym napisał(a):
Z Gdańska
Za daleko na spotkanie. Możesz co najwyżej wysłać kurierem

Autor:  pab567 [ 12 lip 2018, o 22:51 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Mitzi napisał(a):
Witajcie
Padl mi Columbus - pewnego ranka czekal na mnie tylko czarny ekran z informacja oi bledzie SWL. Czytam ten watek juz drugoi tydzien i testuje wszystko co podpowiadacie. Po wrzuceniu plyty z softem sciagnietym z chomika Pab567 uruchomilo sie radio i system glosnomowiacy. jednak ten soft chyba sie nie wgrywa tak jak powinien. Plyta sie odpala, cos tam zaczyna sie dziac, jednak nie dochodzi do momentu, gdzie trzeba potwierdzic chec wgrania nowego softu - sprzet sie wylacza i po restarcie zaczyna wszystko od nowa i tak w nieskonczonosc. Jest jeszce dla tego cuda jakas nadzieja? Co jeszcze moge sprobowac zrobic?
Prawdopodobnie NAND do wyczyszczenia. Możesz wysłać kurierem bądź do mnie podjechać (WaWa)

Autor:  piecu [ 16 lip 2018, o 07:16 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

pab567 napisał(a):
Możesz wysłać kurierem bądź do mnie podjechać (WaWa)

Lokalizacja: UK Maidenhead
Będzie ciężko :D

Autor:  siemi1 [ 16 lip 2018, o 12:08 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Nieb z takichb krajow trafiały jednostki do Pawła :)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Autor:  pab567 [ 17 lip 2018, o 06:47 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Dokładnie. Właśnie jedna sztuka już jedzie z UK na uzdrowienie...

Autor:  igorw [ 19 lip 2018, o 09:55 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Paweł, myślisz, że wypuszczą nową mapę East? Czy Columbus z 2008r już spisany na straty i aktualizacji nie będzie albo coraz rzadziej?

Autor:  siemi1 [ 19 lip 2018, o 22:56 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

poczekaj do listopada to sie dowiesz :P

Autor:  mackis [ 29 lip 2018, o 14:52 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Witam kolegów. Mam pytanie czy po aktualizacji softu i map Columbusa mogłem stracić komunikację z kable VCDS?
Nie wiem czy padł mi nowy kabelek/chińczyk/ czy soft mi coś wysypał? czy jeszcze coś w kompie?
Po podłączeniu kabla VCDS nie widzi sterownika pokazuje błąd komunikacji. Wcześniej dwa razy podłączałem i komunikowałem się bez problemu.Nic nie kodowałem tylko sprawdzałem błędy.
Nie jestem w tym temacie fachowcem jak widać, więc proszę o pomoc.
kabel HEX+CAN dual-K&CAN<-> USB interface for VCDS Rev.b VAG 18.2
Soft RNS510-5238A-josi-VIM-Testmode-60-35-5
Mapa West 8515
będę wdzięczny za pomoc w temacie.

Autor:  mackis [ 29 lip 2018, o 16:14 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

I po temacie -problem w kompie.
komunikacja zadziałała logo zmienione na Japan/Chiny
Życie jest piękne!!

Strona 170 z 175 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/