Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 25 kwi 2019, o 18:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 2717 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 178, 179, 180, 181, 182  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 27 lut 2019, o 15:44 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Waldemar
Do艂膮czy艂(a): 12 sty 2019, o 18:07
Posty: 24
Lokalizacja: Olsztyn
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CFFB (140KM)
Mo偶e by艂by jaki艣 pomocny cz艂owiek, kt贸ry zechcia艂by mnie wesprze膰 w zabiegu wgrania softu i map w okolicach Olsztyna? Nie mam kabla, nie wy艣wietla mi si臋 info o wersji i troch臋 si臋 cykam. :|


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 2 mar 2019, o 19:55 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Ralph
Do艂膮czy艂(a): 28 cze 2017, o 21:51
Posty: 176
Lokalizacja: Roscommon,IE
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.6TDI CAYC (105KM)
stanley_83 napisa艂(a):
don_balon napisa艂(a):
Ja si臋 w ko艅cu podda艂em i po aktualizacji softu do wersji 5238, zaktualizowalem z karty SD u偶ywaj膮c maps tool 3.0.3.


Te偶 jestem po operacji (udanej, pacjent 偶yje :D )

Z wypalaniem p艂yt to widz臋 ci臋偶ka sprawa. Ja wypali艂em jedn膮 (verbatimke) i tak jak sporo ludzi, wywali艂o b艂膮d p艂yty i nie sz艂o :evil: . Podda艂em si臋 bo szkoda kasy na p艂yty.
Zrobi艂em jak don_balon i z karty posz艂o bezproblemowo. Dodam tylko 偶e trzeba by艂o wypali膰 dodatkowo do karty p艂yt臋 cd 偶eby wystartowa艂a instalacja z karty.
Wi臋cej pisz膮 jak to zrobi膰 tu :] http://hobbyspace.pl/rns-510-aktualizacja-mapy-z-karty-sd/


A tak z innej beczki, czy istnieje jaka艣 taka, albo podobna mo偶liwo艣膰 aktualizacji map do RNS 315? :mrgreen:

Ja te偶 zaktualizowa艂em dzisiaj mapy na V16 t膮 metod膮.Posz艂o bez komlikacji.Wczoraj pr贸bowa艂em normalnie i 2 p艂yty DVD DL Verbatim wyl膮dowa艂y w koszu.Czasem po aktualizacji z sd znika boot logo i przed uruchomienie zamiast obrazka jest ciemno艣膰 i trzeba logo wgra膰 od nowo. Tak z ciekawo艣ci pyta艂em dzi艣 w salonie skody o oryginaln膮.Koszt to 239 euromonet+vat.Jaka艣 kpina.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2019, o 22:00 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 mar 2019, o 21:44
Posty: 3
Lokalizacja: Pozna艅skie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Pierwsza wiadomo艣膰 na forum, tak偶e cze艣膰 wszystkim :) Dosta艂em pod swoj膮 opiek臋 (#toskomplikowane) Superba z Columbusem. DPN: 3T003568F, HW-V: H50, SW-V: 4120, z map膮 East w wersji 8350. Chcia艂bym przeprowadzi膰 pe艂en upgrade, mapy zmieni膰 na West z PL, ale nie do ko艅ca wiem jak si臋 za to zabra膰 - tak, aby go nie zbrickowa膰, ale te偶 aby nie podmieni膰 sobie logo Skody na VW lub czarny ekran przypadkiem...

B臋d臋 wdzi臋czny za wszelkie podpowiedzi :) To co wiem:
- pobra膰 "odpowiednie" (ale kt贸re to odpowiednie?) oprogramowanie wraz z mapami lub zakupi膰 je za zaporow膮 kwot臋 u producenta
- nagra膰 na p艂ycie DL z pr臋dko艣ci膮 1x na dobrej nagrywarce, lub z u偶yciem specjalnego softu przygotowa膰 p艂yt臋 i kart臋 pami臋ci
- wej艣膰 w tryb upgrade'u z w艂o偶on膮 p艂yt膮 lub kart膮 i p艂yt膮 i powinno si臋 zupgradeowa膰
- jak zniknie logo to ma艂y pech, jak si臋 zbrickuje to du偶y pech

Chcia艂bym unikn膮膰 pecha, tak偶e... no... z g贸ry dzi臋ki za wszelkie podpowiedzi :)

I przy okazji - nie jestem pewien, czy to dobry w膮tek, ale wygl膮da na powi膮zany - czy w Columbusie w tej wersji mo偶na prze艂膮czy膰 tryb po艂膮czenia z rSAP na HFP, albo jakkolwiek w艂膮czy膰 udost臋pnianie transferu danych do telefonu, czy jestem skazany na przej臋cie karty i robienie z telefonu zombie?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2019, o 02:52 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4820
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Same mapy. V16 WEST. Poszukaj na forum by艂o kilka link贸w. DVD-R DL i wio.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2019, o 13:30 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Lukasz
Do艂膮czy艂(a): 24 cze 2017, o 06:45
Posty: 197
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
NoiRioN napisa艂(a):

I przy okazji - nie jestem pewien, czy to dobry w膮tek, ale wygl膮da na powi膮zany - czy w Columbusie w tej wersji mo偶na prze艂膮czy膰 tryb po艂膮czenia z rSAP na HFP, albo jakkolwiek w艂膮czy膰 udost臋pnianie transferu danych do telefonu, czy jestem skazany na przej臋cie karty i robienie z telefonu zombie?


呕aden Columbus (RNS-510) nie posiada艂 modu艂u bluetooth. Musisz szuka膰 go pod siedzeniem pasa偶era i wtedy mo偶na co艣 ustala膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2019, o 19:55 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 mar 2019, o 21:44
Posty: 3
Lokalizacja: Pozna艅skie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
untaztood napisa艂(a):
NoiRioN napisa艂(a):

I przy okazji - nie jestem pewien, czy to dobry w膮tek, ale wygl膮da na powi膮zany - czy w Columbusie w tej wersji mo偶na prze艂膮czy膰 tryb po艂膮czenia z rSAP na HFP, albo jakkolwiek w艂膮czy膰 udost臋pnianie transferu danych do telefonu, czy jestem skazany na przej臋cie karty i robienie z telefonu zombie?


呕aden Columbus (RNS-510) nie posiada艂 modu艂u bluetooth. Musisz szuka膰 go pod siedzeniem pasa偶era i wtedy mo偶na co艣 ustala膰.


To jak dzia艂a艂by rSAP bez modu艂u bluetooth, bo nie do ko艅ca rozumiem. Mam modu艂 pod fotelem. Inna bajka, 偶e dzi艣 go sprawdzi艂em po d艂u偶szej przerwie i okazuje si臋 by膰 totalnie niekompatybilny z telefonami, kt贸rymi dysponuj臋, np. iPhone SE. Mo偶na to jako艣 upgradeowa膰, 偶eby zacz膮艂 z nimi dzia艂a膰, czy z racji wieku jest trupem? I w jaki spos贸b ustala膰 prze艂膮czenie z rSAP na HFP? :)

@pab567, czyli nie ma 偶adnego warto艣ciowego upgrade'u firmware'u do tego COLUMBUSa? Ok, w takim razie poszukam samych map, my艣la艂em, 偶e jaka艣 nowa wersja co艣 usprawnia lub dodaje, np. wspomniany BT.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2019, o 20:09 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Lukasz
Do艂膮czy艂(a): 24 cze 2017, o 06:45
Posty: 197
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Tak jak pisa艂em RNS510 nie maj膮 BT, wi臋c 偶adna aktualizacja nawigacji kompletnie nic nie zmieni.
Jakby艣 napisa艂 jaki masz modu艂 BT to mo偶na by co艣 wi臋cej si臋 dowiedzie膰 i doradzi膰. Z tego co pami臋tam niekt贸re modu艂y mo偶na by艂o przestawia膰 przez VCDS.

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... trofitting


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 mar 2019, o 20:05 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 mar 2019, o 21:44
Posty: 3
Lokalizacja: Pozna艅skie
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
untaztood napisa艂(a):
Tak jak pisa艂em RNS510 nie maj膮 BT, wi臋c 偶adna aktualizacja nawigacji kompletnie nic nie zmieni.
Jakby艣 napisa艂 jaki masz modu艂 BT to mo偶na by co艣 wi臋cej si臋 dowiedzie膰 i doradzi膰. Z tego co pami臋tam niekt贸re modu艂y mo偶na by艂o przestawia膰 przez VCDS.

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... trofitting

Na ten moment wiem tylko, 偶e jest to Nokia, prawdopodobnie HT-2. Do tego obs艂uga GSM3. Numer cz臋艣ci z Ross-Techa zgarn臋 jak b臋d臋 mia艂 okazj臋 podpi膮膰 auto pod komputer lub jak znajd臋 stare wydruki :) Wsp贸艂pracuje w trybie rSAP z Galaxy S5, ale ju偶 z Galaxy S7 nie chcia艂.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2019, o 21:59 
Offline

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 23 mar 2019, o 20:58
Posty: 3
Lokalizacja: Chodziez (Weida De)
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Jako ze nie mam dostepu do komputera z dobra nagrywarka szukam gotowca aktualizacji.
Powiedzcie czy taka plyta to jest to czego moj columbus potrzebuje bo od nowosci noe widzial aktualizacji
https://allegro.pl/oferta/mapa-vw-rns-5 ... m_allegro&


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 mar 2019, o 05:55 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4820
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Tak

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwi 2019, o 20:22 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Marcin
Do艂膮czy艂(a): 16 mar 2017, o 23:21
Posty: 17
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 210 KM, 425 Nm
Witam ponownie !

Mam problem z najnowsz膮 aktualizacj膮, nie idzie ani z karty, ani z p艂yty dual layer, nagrywane jak trzeba. By艂a p艂yta czyszcz膮ca i nic. Po pr贸bie z karty w og贸le nie rusza po pro艣bie o p艂yt臋 z softem. Przy pr贸bie z p艂yty po pro艣bie restartuje po czym po d艂u偶szym namy艣le w艂膮cza si臋 normalnie. Jakie艣 pomys艂y ?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 kwi 2019, o 20:36 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 26 wrz 2018, o 22:27
Posty: 95
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
gazorex napisa艂(a):
Witam ponownie !

Mam problem z najnowsz膮 aktualizacj膮, nie idzie ani z karty, ani z p艂yty dual layer, nagrywane jak trzeba. By艂a p艂yta czyszcz膮ca i nic. Po pr贸bie z karty w og贸le nie rusza po pro艣bie o p艂yt臋 z softem. Przy pr贸bie z p艂yty po pro艣bie restartuje po czym po d艂u偶szym namy艣le w艂膮cza si臋 normalnie. Jakie艣 pomys艂y ?

Mo偶e wyci膮gn膮膰 radio i wyczy艣ci膰 laser izopropanolem?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 kwi 2019, o 05:46 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4820
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Wyczy艣ci膰 laser r臋cznie

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 kwi 2019, o 17:42 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Marcin
Do艂膮czy艂(a): 16 mar 2017, o 23:21
Posty: 17
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 210 KM, 425 Nm
Broni臋 si臋 przed tym r臋kami i nogami, nie mam aktualnie na to czasu ani izopropanolu. Za du偶o na g艂owie 偶ebym radio wybebesza艂 :( Spr贸buj臋 jeszcze p艂yty czyszcz膮cej i mo偶e ruszy. Pozdro


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 kwi 2019, o 18:13 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 26 wrz 2018, o 22:27
Posty: 95
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Na sucho nie wyczy艣cisz, tu szkoda twojego czasu. Ew spr贸buj te szczoteczki na p艂ycie nas膮czy膰 alkoholem izop.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 2717 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 178, 179, 180, 181, 182  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL