Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 21 pa藕 2017, o 22:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 2327 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 156  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 8 sty 2017, o 22:46 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4272
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Nie ma sprawy - tez by艂o mi przyjemnie pozna膰, pogada膰 i pom贸c :)

A wracaj膮c do Jachima - niestety kolejny przypadek p艂yty g艂贸wnej do naprawy. O ile w og贸le si臋 uda bo bootloader nawet nie pr贸buje wsta膰... Tak wi臋c 艂adujcie mapy dalej z SD kochani, 艂adujcie,...

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 9 sty 2017, o 01:20 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6681
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Pab, a kto艣 namierzy艂 przyczyn臋 dlaczego tak si臋 dzieje w przypadku SD?

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 07:13 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4272
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Soft kt贸ry odpalasz z CD jest oparty o 4120 i zawiera polecenia kopiowania na dysk twardy okre艣lonych plik贸w z SD. Opr贸cz tego nadpisuje kilka zmiennych systemowych, mi臋dzy innymi odblokowuj膮c VIM i menu serwisowe. Problem najcz臋艣ciej pojawia si臋 w jednostkach kt贸re maj膮 Soft inny ni偶 4120 ale o co dok艂adnie chodzi nawet sam autor nie wie (bo jakby wiedzia艂 to by poprawi艂 albo przynajmniej opisa艂 jakich sprz臋t贸w nie dotylact).

Wys艂ane z mojego HTC One przy u偶yciu Tapatalka

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 09:08 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: leszek
Do艂膮czy艂(a): 18 wrz 2013, o 14:13
Posty: 1744
Lokalizacja: lublin
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: ok 171KM
no wi臋c rano w艂膮czy艂em nawi , 艂adnie pi臋knie , widzi najnowsze drogi.
ale nie pokazuje radar贸w ? czy jest na to jaka艣 rada ? zale偶y mi g艂贸wnie na radarach za granic膮 , cho膰 w polsce wiadomo 偶e te偶 by sie przyda艂o..


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 09:35 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4272
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Nie jestem pewien, czy s膮 na fabrycznej mapie. Sprawd藕, czy masz w艂膮czone pokazywanie tego rodzaju POI a je艣li tak to musisz poszuka膰 na Allegro s膮 chyba po 20 z艂 p膮czki z POI do wgrania.

Wys艂ane z mojego HTC One przy u偶yciu Tapatalka

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 10:45 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: leszek
Do艂膮czy艂(a): 18 wrz 2013, o 14:13
Posty: 1744
Lokalizacja: lublin
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: ok 171KM
nie mog臋 jako艣 do tych POI dogrzeba膰..gdzie ich szuka膰 ? kiedy艣 mi si臋 to wy艣wietla艂o jakby..
w tej chwili pokazuje mi stacje cpn i parkingi
a te p膮czki to m贸g艂by艣 sprecyzowa膰 bardziej i pokaza膰 ? :)
i czy one s膮 bezpieczne ?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 11:19 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4272
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Ad. 1 - nie znam na pami臋膰, jak wr贸ce wieczorem do domu to poszukam i dam zna膰

Ad. 2 - mia艂y by膰 paczki, nie p膮czki... ach ta autokorekta... znalaz艂em co艣 takiego http://allegro.pl/personal-poi-do-vw-sk ... 00994.html Kiedy艣 sprzedawa艂 tez stan aktualny po 20 z艂. Ja si臋 jako艣 specjalnie nigdy tymi POI nie podnieca艂em...

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 12:03 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: leszek
Do艂膮czy艂(a): 18 wrz 2013, o 14:13
Posty: 1744
Lokalizacja: lublin
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: ok 171KM
co艣 mi si臋 wydaje ze teraz 偶adnych POI w tej nawigacji niema..


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sty 2017, o 12:04 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: leszek
Do艂膮czy艂(a): 18 wrz 2013, o 14:13
Posty: 1744
Lokalizacja: lublin
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: ok 171KM
s膮 znalaz艂em :D , tylko brak fotoradar贸w


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sty 2017, o 12:58 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4272
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Te偶 wczoraj patrzy艂em i potwierdzam - nie ma

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2017, o 15:54 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 sty 2015, o 08:57
Posty: 39
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CFFB (140KM)
Od 2 lat jak mam superba to robi臋 update z u偶yciem SD. W tym roku (przed chwil膮) wszystko posz艂o od strza艂a. W zesz艂ym i jeszcze poprzednim roku natomiast mia艂em problem, 偶e po wgraniu map navka si臋 zap臋tla艂a z restarem i nie chcia艂a wsta膰. Pami臋tam, 偶e po zrobieniu myku z kart膮 SD musia艂em u偶y膰 p艂yt SWL fix i z kilkoma wersjami firmware'u na przemian (nie pami臋tam dok艂adnej kolejno艣ci). Ale spos贸b by艂 skuteczny, bo nawka dzia艂a ca艂y czas bez zarzutu. Jedyne co, to ta chwila strachu czy si臋 nie zje*艂o na dobre :D

A teraz z innej beczki: czy w wersji v14 wida膰 ju偶 autostrad臋 A2 na wysoko艣ci 艁odzi?

_________________
Ty艣 widzia艂 "kur臋"...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2017, o 13:46 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 31 sty 2017, o 22:39
Posty: 4
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Witam
Pytanko czy ta navi columbus jest z aktualnymi mapami
HW-H09
SW-5238
MAPA VERSION 8195


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2017, o 14:45 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Grzesiek
Do艂膮czy艂(a): 6 gru 2012, o 21:51
Posty: 767
Lokalizacja: Sandomierz/Tarnobrzeg
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI BMP (140KM)
Mapy 8195 to V12

Aktualne to V14

_________________
Czarnuch SUPERB viewtopic.php?f=18&t=3554


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2017, o 15:31 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 31 sty 2017, o 22:39
Posty: 4
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
sa gdzie艣 do pobrania
culumbus w SII ma wifi


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2017, o 18:57 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4272
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Ja nie wiem czy pytasz czy stwierdzasz...

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 2327 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 156  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL