Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 24 sie 2019, o 21:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 28 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 15 cze 2019, o 10:00 
Offline

Imi臋: Rafal
Do艂膮czy艂(a): 15 cze 2019, o 09:46
Posty: 1
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Witam
Jestem nowy ale od razu zadam temat. Temat Mo偶e prosty i banalny ale dla mnie b wa偶ny.
Pojawi艂a si臋 aktualizacja map " ECE A1 2019/2020 - only for 32GB SD"
Problem jest taki 偶e ja mam kart臋 w Skodzie 16GB orygina艂, a wed艂ug opisu potrzebne jest karta 32GB
Poprzednio stara艂em si臋 wgra膰 nowe mapy na obc膮 kart臋, nie fabryczn膮, i Radio nie widzia艂o Map. Wgranie aktualizacji na kart臋 Skody Dzia艂a艂o bez problemu,
Teraz jednak nowa aktualizacja wymaga karty 32GB. I pytanie jak wgra膰 na obc膮 kart臋 t膮 aktualizacj臋 by Navi zobaczy艂o mapy?
Standardowo serwisy nic nie wiedz膮, czy sa karty i jak to wgra膰, a infolinia Skody m贸wi 偶e trzeba mie膰 kart臋 oryg. skodowsk膮 bo inne nie b臋d膮 dzia艂a膰.
Serwis nie da艂 info jak zdoby膰 kart臋 i ile takowa kosztuje... i zawsze spotykam si臋 z tekstem .. oddzwonimy ale nie oddzwaniaj膮.
Prosz臋 o instrukcj臋 co robi膰?
Mo偶e juz si臋 z tym problemem spotkali艣cie i poradzili艣cie sobie?
Oczywiste jest 偶e je艣li mam aktualizacje w cenie to nie b臋d臋 kupowa艂 nowych ap bo po co??
B臋d臋 bardzo wdzi臋czny za pomoc a temat b臋dzie w miar臋 aktualny bo drogi codziennie si臋 zmieniaj膮.
moj priv : crafal77@gmail com


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
PostNapisane: 19 cze 2019, o 13:35 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 19 lut 2019, o 11:46
Posty: 11
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: Inny
Aktualnie: 2.0 TSI 272KM
Wgra艂em aktualizacj臋 ECE A1 2019/2020 na oryginaln膮 kart臋 16GB, otrzyman膮 z samochodem w lutym 2019. Dla pewno艣ci sformatowa艂em j膮 przed skopiowaniem na ni膮 plik贸w.

Nie by艂o 偶adnych problem贸w, samoch贸d bez problem贸w wczyta艂 dane.

Jedyna r贸偶nica: Superb 3, radio Amundsen


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2019, o 14:02 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4933
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Przesadzili z opisem. Mie艣ci si臋 na 16GB

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2019, o 09:22 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 21 cze 2019, o 08:59
Posty: 3
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (150KM)
Dla nawigacji Columbus potrzebne 32 GB

Od wczoraj pr贸buje zaktualizowa膰 map臋 ju偶 mnie szlag trafia, czy kto艣 pr贸bowa艂 nie orginaln膮 kart臋 ze 艩kody. ? Nigdzie nie jest napisane 偶e musi by膰 oryginalna karta.

Zrobi艂em wszystko zgodnie z instrukcj膮 na stronie


I ca艂y czas mam ten sam problem

Obrazek


Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2019, o 16:55 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4933
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
JA PISALRM O Amundsenie. Columbus ZAWSZE wymaga艂 karty 32GB lub wi臋kszej. W Columbusie mo偶e by膰 dowolna, byleby sformatowan膮 FAT32 lub EXFAT.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 cze 2019, o 10:55 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Lukasz
Do艂膮czy艂(a): 24 cze 2017, o 06:45
Posty: 234
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Najnowsza aktualizacja z czerwca 2019 tak偶e mie艣ci si臋 na karcie 16GB.

http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/Dis ... 310_V11.7z


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2019, o 18:09 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 31 mar 2018, o 14:45
Posty: 46
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Lukas8620 napisa艂(a):
Dla nawigacji Columbus potrzebne 32 GB

Od wczoraj pr贸buje zaktualizowa膰 map臋 ju偶 mnie szlag trafia, czy kto艣 pr贸bowa艂 nie orginaln膮 kart臋 ze 艩kody. ? Nigdzie nie jest napisane 偶e musi by膰 oryginalna karta.

Zrobi艂em wszystko zgodnie z instrukcj膮 na stronie


I ca艂y czas mam ten sam problem

Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk


Cze艣膰

u mnie to samo
i pr贸bowa艂em karte obc膮 sformatowa膰 fat32, ntfs i nie dzia艂a

na ta kart臋 oryginaln膮 nie zmieszcz膮 mi sie te mapy co chce wrzuci膰

w samochodzie mam ECE1 2018/2019 chcia艂bym mape ECE 4 2019/2020.

nie wspomne ze chcia艂bym mape ca艂ej europy - ECE A1 2019/2020 - only for 32GB SD - ale jest to nie realne bo napewno sie na tej karcie nie zmie艣ci.

Pomocy!!!

pozdro


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2019, o 19:56 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4933
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Columbus MIB1 / MIB2 / MIB2.5 - 32GB, dowolna, sformatowana FAT32

Amundsen MIB1 - 8GB, oryginalna (lub specjalnie spreparowana - CID), sformatowana FAT32

Amundsen MIB2 - 16GB, oryginalna (lub specjalnie spreparowana - CID), sformatowana FAT32

Je艣li Wam nie dzia艂a to najprawdopodobniej jeste艣cie dupy, najcz臋艣ciej 藕le rozpakowujecie:
- w folderze g艂贸wnym dla Columbusa ma sie znale藕膰 plik "metainfo2.txt" oraz foldery "Mib1" i "Mib2",
- w folderze g艂贸wnym dla Amundsena MIB2 ma si臋 znale藕c katalog "maps",
- MIB1 to nie moja bajka, nie pytajcie mnie o niego

Je艣li jednak nie jeste艣cie dupy to albo sko艅czy艂a si臋 Wam wa偶no艣膰 licencji na aktualizacj臋 map (mo偶e dotyczy膰 Amundesna MIB1 i Amundsena MIB2 MY15 i MY16) albo uszkodzi艂o sie Wam radio (wysoce nieprawdopodobne).

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2019, o 20:02 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 21 cze 2019, o 08:59
Posty: 3
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (150KM)
Wypraszam sobie nie dupy

U mnie wygl膮da艂o to tak kart臋 32 Giga trzeba sformatowa膰 do formatu NTFS i dwa razy 艣ci膮ga艂em plik se strony s膮 kody za drugim zadzia艂a艂o tak powinno


Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2019, o 04:53 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4933
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Z tym NTFS to Ty na powa偶nie?

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2019, o 08:11 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 31 mar 2018, o 14:45
Posty: 46
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
pab567 napisa艂(a):
Columbus MIB1 / MIB2 / MIB2.5 - 32GB, dowolna, sformatowana FAT32

Amundsen MIB1 - 8GB, oryginalna (lub specjalnie spreparowana - CID), sformatowana FAT32

Amundsen MIB2 - 16GB, oryginalna (lub specjalnie spreparowana - CID), sformatowana FAT32

Je艣li Wam nie dzia艂a to najprawdopodobniej jeste艣cie dupy, najcz臋艣ciej 藕le rozpakowujecie:
- w folderze g艂贸wnym dla Columbusa ma sie znale藕膰 plik "metainfo2.txt" oraz foldery "Mib1" i "Mib2",
- w folderze g艂贸wnym dla Amundsena MIB2 ma si臋 znale藕c katalog "maps",
- MIB1 to nie moja bajka, nie pytajcie mnie o niego

Je艣li jednak nie jeste艣cie dupy to albo sko艅czy艂a si臋 Wam wa偶no艣膰 licencji na aktualizacj臋 map (mo偶e dotyczy膰 Amundesna MIB1 i Amundsena MIB2 MY15 i MY16) albo uszkodzi艂o sie Wam radio (wysoce nieprawdopodobne).



Cze艣膰

od razu DUPY :)

robili艣my zgodnie z tym co jest napisane w instrukcji....

dzisiaj zrobi艂em tak:
(Amundsen MIB2 - 16GB, oryginalna (lub specjalnie spreparowana - CID), sformatowana FAT32)y sie

1.wyci膮艂em wszystko z karty SD - bo nic by sie juz nie zmiesci艂o
2. wrzuci艂em okrojona mape (bo ta ca艂a nie zmie艣ci mi sie na karcie 16 gb)
3. jest

ale jak to sie ma do ich super instrukcji???? - srak :)

opowiedz nam lepiej jak spreparowac zwyk艂a karte

pozdro


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2019, o 10:08 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4933
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Tak jak i dla RNS315 - trzeba wbi膰 odpowiedni CID

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2019, o 10:16 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 21 cze 2019, o 08:59
Posty: 3
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (150KM)
pab567 napisa艂(a):
Z tym NTFS to Ty na powa偶nie?


Tak powiedzieli mi na infolini i zadzia艂a艂o

Robi艂em wszystko krok po kroku tak jak w instrukcji.
Zadzwoni艂em gdy ju偶 nie wiedzia艂em co zrobi膰.

Na pocz膮tku mia艂em FAT 32 i nie czyta艂o danych z karty wy艣wietla艂 si臋 komunikat brak danych na karcie.
Jak sformatowa艂em na NTFS to wszystko zadzia艂a艂o.


Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2019, o 10:59 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4933
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
To pierwszy taki znany mi przypadek...

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2019, o 15:19 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Lukasz
Do艂膮czy艂(a): 24 cze 2017, o 06:45
Posty: 234
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
A wa偶no艣膰 tych licencji w MIB2 na pewno wygasa?
Pono膰 aktualizacje s膮 do ko艅ca produkcji tej jednostki... to nie prawda?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 28 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL