Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 20 lut 2018, o 18:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin dzia艂u


Szczeg贸艂owy regulamin dzia艂u znajduje si臋 tutaj: link



Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: wczoraj, o 09:33 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 30 wrz 2015, o 16:06
Posty: 58
Lokalizacja: DOL
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Jest sobie Superb II z ko艅c贸wki ich produkcji (kwiecie艅 2015), wyjecha艂 z fabryki z fabrycznym hakiem, jest z polskiego salonu. W dowodzie rejestracyjnym jest wpisany numer homologacji e11*2001/116*0326*31, natomiast na stronie DR "adnotacje urz臋dowe" ma jedynie dopisane "(V.9) poziom emisji spalin - euro 5". Nie ma 偶adnego wpisu o haku.

Czy je艣li auto z fabryki wyje偶d偶a z hakiem to nie robi膮 tego wpisu "hak" w wydziale komunikacji? Ale chodzi mi o auto kupione nowe w Polsce (mia艂em kiedy艣 sprowadzone u偶ywane Audi z fabrycznym hakiem ale te偶 wtedy mia艂em wpis "hak" w dowodzie). Kiedy dok艂ada艂em hak do auta u偶ywanego sz艂o si臋 na badanie techniczne, potem do wydz. komunikacji i wbijali piecz膮tk臋 "hak" r贸wnie偶.

Czy tutaj ta g艂贸wna homologacja ju偶 uwzgl臋dnia hak i dlatego nie ma wpisu "hak"? Czy jednak mimo wszystko "hak" musi by膰 dobity w dowodzie rejestracyjnym?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: wczoraj, o 09:41 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 00:51
Posty: 8100
Lokalizacja: Nowy Sacz
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 314 KM/435NM
Hak trzeba w dow贸d wbic 5 min roboty...

_________________
SII 1,8 TSI mn z modem :) viewtopic.php?f=18&t=7516
SIII 2.0 TDI mn :) viewtopic.php?f=18&t=7431


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wczoraj, o 09:52 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 2037
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Pewnie przeoczenie i nie wbili.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wczoraj, o 09:56 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 30 wrz 2015, o 16:06
Posty: 58
Lokalizacja: DOL
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Ok, dzieki.

Tak, wiem jak to si臋 robi, zak艂ada艂em hak w kilku u偶ywanych autach. Cho膰 tutaj w艂a艣cicielem auta jest firma leasingowa, wi臋c trzeba przez ni膮 za艂atwia膰.

My艣la艂em jednak, 偶e w nowych autach z fabrycznym hakiem kupionych w Polsce nie robi si臋 tej procedury.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wczoraj, o 12:15 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 30 wrz 2015, o 16:06
Posty: 58
Lokalizacja: DOL
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Potwierdzone w firmie leasingowej, nawet jak nowe auto mia艂o fabryczny hak, trzeba robi膰 to dodatkowe badanie na stacji diagnostycznej do haka i wbi膰 hak w dow贸d.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL