niech ka偶dy robi jak uwa偶a. Ja nadal podtrzymuj臋 swoje zdanie, 偶e dobry, firmowy zamiennik mo偶e by膰 nawet lepszy od orygina艂u co mia艂em okazj臋 sprawdzi膰 wielokrotnie przy sprz臋gle, klockach, paskach rozrz膮du, filtrach, olejach, oponach, itd... Fakt, 偶e co艣 jest w pude艂ku z logo producenta samochodu m贸wi tylko, 偶e ma mie膰 okre艣lony poziom jako艣ci - ale bynajmniej nie najwy偶szy dost臋pny. Wprost przeciwnie - niemal do ka偶dego samochodu kupimy lepsze opony, klocki, tarcze, oleje, wycieraczki ni偶 oryginalne. Nie wiem dlaczego akurat komplety rozrz膮du mia艂yby by膰 tutaj wyj膮tkiem. Owszem mog膮 zdarzy膰 si臋 wpadki - mnie r贸wnie偶 w Outlanderze zamiennik tulei wahacza nie przejecha艂 nawet 1000km i trzeba by艂o go wymieni膰, ale logo IC chyba nie jest oznaczeniem wiod膮cego producenta

, ale sprz臋g艂o LUK przejecha艂o tyle samo ile ori bez najmniejszych oznak zu偶ycia, a orygina艂 jakby nie popatrze膰 renomowanej marki pad艂 po 80kkm, a sygna艂y, 偶e zaczyna si臋 艣lizga膰 dawa艂 od ponad 20kkm. Ale LUK te偶 w opisie wyra藕nie wskazywa艂, 偶e to sprz臋g艂o wzmocnione.
Na pewno nie kupi艂bym kompletu rozrz膮du za 300z艂, by膰 mo偶e dla 艣wi臋tego spokoju skorzysta艂bym z ASO nawet po gwarancji zlecaj膮c im r贸wnie偶 monta偶, ale r贸wnie dobrze m贸g艂bym kupi膰 u sprawdzonego sprzedawcy komplet SKF czy Rouville i zleci膰 zaufanemu mechanikowi. A gdybym mia艂 monta偶 zleci膰 po za ASO to na 90% kupi艂bym porz膮dny zamiennik, a nie zastanawia艂 si臋 co tym razem kupcy VAG wpakowali do pude艂ka i dlaczego mam za to p艂aci膰 30% wi臋cej.
prosz臋 sobie popatrze膰 na zdj臋cia z aukcji
http://allegro.pl/zestaw-rozrzad-rozrza ... 16244.html - ka偶da cz臋艣膰 od kogo innego, a wszystko w pude艂ku VW

To jest dopiero pakowacz