Skoda Connect

alexyn
Posty: 364
Rejestracja: 26 kwie 2017, o 12:18
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Imię: Alexyn
Lokalizacja: Trójmiasto

Skoda Connect

Post autor: alexyn » 9 paź 2017, o 09:24

Tak sobie pomyślałem, że taki wątek jest potrzebny :-) Jako, że usługa działa jak działa, fajnie by było zebrać wszystkie posty w tym temacie w jednym wątku :-)

Zacznę od tego, że w dniu wczorajszym wspaniała aplikacja Skoda Connect na androida, nagle stwierdziła, że "żadne auto nie jest powiązane z moim kontem". Oczywiście auto jest powiązane i dostęp przez Skoda Portal (www) działa bardzo dobrze. Z niewiadomych powodów aplikacja twierdzi inaczej. Nie pomaga ani czyszczenia cache aplikacji ani jej reinstalacja. Sprawę zgłosiłem na Skoda Connect support...znając życie za tydzień odpowiedzą żeby na nowo dodać auto przez portal.

Skoda Connect mogłaby być super dodatkiem do auta...gdyby całość działała tak jak powinna. Póki co z moich doświadczeń wynika, że dwa tygodnia działa poprawnie, po czym pojawiają się problemy...i tak w kółko...

Jakie są Wasze doświadczenia ze Skoda Connect? :?:

Awatar użytkownika
Wallygator
Posty: 78
Rejestracja: 14 cze 2017, o 09:32
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Kontakt:

Re: Skoda Connect

Post autor: Wallygator » 9 paź 2017, o 10:50

Wczoraj miałem to samo z aplikacją na srajfona, ale wylogowanie się i zalogowanie ponownie pomogło i dalej działa ok.

alexyn
Posty: 364
Rejestracja: 26 kwie 2017, o 12:18
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Imię: Alexyn
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Skoda Connect

Post autor: alexyn » 9 paź 2017, o 11:52

Wallygator pisze:Wczoraj miałem to samo z aplikacją na srajfona, ale wylogowanie się i zalogowanie ponownie pomogło i dalej działa ok.
Widzisz, dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie to dotyczyło. U mnie przelogowywanie nie działało (jak również przeinstalowywanie appki). Dopiero dzisiaj po 12tej o dziwo aplikacja sama poprosiła mnie o przelogowanie i od tej pory działa poprawnie.

alexyn
Posty: 364
Rejestracja: 26 kwie 2017, o 12:18
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Imię: Alexyn
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Skoda Connect

Post autor: alexyn » 6 lis 2017, o 17:13

Działa Wam dzisiaj Skoda Connect? Od rana pojawia się informacja, że usługa jest niedostepna. Znowu jakiś down usługi czy problem dotyczy tylko mnie?

Awatar użytkownika
Wallygator
Posty: 78
Rejestracja: 14 cze 2017, o 09:32
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Kontakt:

Re: Skoda Connect

Post autor: Wallygator » 9 lis 2017, o 11:26

Był jakiś down usługi, u mnie tez było niedostępne.

Awatar użytkownika
Titus_Fox
Posty: 108
Rejestracja: 6 paź 2017, o 22:20
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Lokalizacja: Kraków

Re: Skoda Connect

Post autor: Titus_Fox » 10 lis 2017, o 19:09

może mieli hosting z OVH? ;)

Awatar użytkownika
Łuki_ssuperb
Posty: 5399
Rejestracja: 9 gru 2015, o 14:56
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: Co by tu pomodzić...
Lokalizacja: Warszawa

Re: Skoda Connect

Post autor: Łuki_ssuperb » 10 lis 2017, o 20:30

Haha Możliwe ciekawe czy u Kamila w passacie tez był problem ?
Wilki nie przejmują się tym co sądzą o nich barany...

Awatar użytkownika
Camillinhio
Posty: 5788
Rejestracja: 8 wrz 2013, o 09:56
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Lokalizacja: Wrocław

Re: Skoda Connect

Post autor: Camillinhio » 10 lis 2017, o 20:44

W passacie nie, ale w asusie już tak ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Skoda Connect

Post autor: whity » 10 lis 2017, o 21:08

Ja nawet maila dostałem z car-net VW :)
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Skoda Connect

Post autor: whity » 10 lis 2017, o 21:10

Wczoraj zmienili ogólne warunki handlowe
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
Camillinhio
Posty: 5788
Rejestracja: 8 wrz 2013, o 09:56
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Lokalizacja: Wrocław

Re: Skoda Connect

Post autor: Camillinhio » 10 lis 2017, o 21:31

A, takiego też dostałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Elninjo
Posty: 663
Rejestracja: 23 sie 2016, o 08:06
Samochód: Inny
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Aktualnie: 240 / 430
Imię: DarYush
Kontakt:

Re: Skoda Connect

Post autor: Elninjo » 10 lis 2017, o 22:40

A mi wyskoczyło:
Wprowadzony numer ramy (VIN) nie ma usług ŠKODA Connect.

Awatar użytkownika
Forest
Posty: 259
Rejestracja: 6 lip 2013, o 05:00
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Krzysztof

Re: Skoda Connect

Post autor: Forest » 10 lis 2017, o 23:32

Jumany pewnie;)

digic
Posty: 1
Rejestracja: 22 lis 2017, o 16:09
Samochód: Superb III
Silnik: 1.6TDI (120KM)

Re: Skoda Connect

Post autor: digic » 22 lis 2017, o 16:14

Witam,

Odebrałem auto tydzień temu i okazało się, że nie jesteś przystosowany do obsługi Skoda Connect mimo posiadania systemu Columbus nie można z tym nic zrobić, bo aktywacja tego jest tylko z poziomu fabryki.
Serwis rozkłada ręce - nic nie może zrobić....
Czy na pewno nic się nie da z tym zrobić, czy wymaga to wymiany wielu elementów i jest nie opłacalne ?

Pozdrawiam,
Paweł.

Awatar użytkownika
Titus_Fox
Posty: 108
Rejestracja: 6 paź 2017, o 22:20
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Lokalizacja: Kraków

Re: Skoda Connect

Post autor: Titus_Fox » 24 lis 2017, o 11:40

a miales to wykupione? Dodawales taka opcje w konfiguracji?

ODPOWIEDZ