ML

darcus
Posty: 118
Rejestracja: 16 sty 2017, o 15:48
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (272KM)

Re: ML

Post autor: darcus » 11 wrz 2017, o 08:18

Potwierdzam. Dokładnie tak to teraz działa. Nie wiadomo skąd u niego ten BACK.

alexyn
Posty: 364
Rejestracja: 26 kwie 2017, o 12:18
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Imię: Alexyn
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: ML

Post autor: alexyn » 11 wrz 2017, o 12:05

Ja sobie dałem spokój póki co z ML. Niby wg producenta, ML działa na S7 Edge i obsługuje całą listę aplikacji a jak przychodzi co do czego to większość albo nie działa, albo nie jest wspierana w Twoim kraju albo działa połowicznie :)
Póki co zostaję przy AA i będe bacznie śledził postępy ML :)

WG
Posty: 138
Rejestracja: 8 cze 2017, o 12:42
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Imię: Włodek
Lokalizacja: Radonie

Re: ML

Post autor: WG » 27 wrz 2017, o 10:29

edgeofsanity pisze:
siemi1 pisze:
edgeofsanity pisze:Dokładnie tak wyczytałem tu:
http://www.mirrorlink.com/phones
Teraz pytanie czy jak bede mial Huawei P10 to dostane sie do view 1:1 na ekranie Superba...
Poszukaj w necie ale P10 podobno na rynek koreański ma tylko ML... więc lepiej to zweryfikować.
W końcu mam Galaxy S8 i poszedłem torem z filmiku na Yt niejakiego oxymoron. Ma on tylko car Mode for Galaxy i easy Touch.
Niestety w momencie uruchomienia kiedy przy notyfikacji z opcją Agree on ma na filmie przycisk Back dostępny, ja nie. Jak klikne Agree to mi się pojawiają standardowe apki car Mode a nie 1:1 mL...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Hm, ten przycisk back chyba niewiele zmienia. Testuję właśnie z S8 i generalnie mirrorlink się odpala, widać apki, widać też ikonę yanosika na tle apek, widać ikonkę easy Touch. Jeśli jednak klikniemy w easy Touch np. na gmail to wraca do ekranu początkowego na którym widać car mode. Klikanie na przycisk 1:1 nic nie daje, nadal ten sam ekran z car mode.

Tak na marginesie - jeśli podłączymy samochód do WiFi w telefonie w fabrycznej nawigacji widać natężenie ruchu i roboty drogowe, zmienia się również trasa gdy są korki . Działa też serwis skoda connect - pogoda, wiadomości, ceny na stacjach benzynowyh itd. Teraz trochę żałuję, że nie zamówiłem wersji z gniazdem na kartę SIM. Włożyłbym tam jakąś przedpłaconą kartę i samochód byłby zawsze online. Teraz trzeba uruchomić spot wifi na telefonie co jest lekko upierdliwe.

Foton

Re: ML

Post autor: Foton » 27 wrz 2017, o 11:22

A może zapodaj sobie w aucie zewnetrzny modem Wifi na USB?

WG
Posty: 138
Rejestracja: 8 cze 2017, o 12:42
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Imię: Włodek
Lokalizacja: Radonie

Re: ML

Post autor: WG » 27 wrz 2017, o 11:50

W sumie racja. Można też stary telefon na stałe podłączony.

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12486
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: ML

Post autor: Enriquez » 27 wrz 2017, o 17:57

Zapodaj no jakiś filmik jak te korki wyglàdają.
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

Kleyyu
Posty: 10
Rejestracja: 28 gru 2015, o 19:16
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Imię: Kleyyu
Lokalizacja: Toruń

Re: ML

Post autor: Kleyyu » 30 wrz 2017, o 10:51

WG pisze:
edgeofsanity pisze:
siemi1 pisze: Poszukaj w necie ale P10 podobno na rynek koreański ma tylko ML... więc lepiej to zweryfikować.
W końcu mam Galaxy S8 i poszedłem torem z filmiku na Yt niejakiego oxymoron. Ma on tylko car Mode for Galaxy i easy Touch.
Niestety w momencie uruchomienia kiedy przy notyfikacji z opcją Agree on ma na filmie przycisk Back dostępny, ja nie. Jak klikne Agree to mi się pojawiają standardowe apki car Mode a nie 1:1 mL...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Hm, ten przycisk back chyba niewiele zmienia. Testuję właśnie z S8 i generalnie mirrorlink się odpala, widać apki, widać też ikonę yanosika na tle apek, widać ikonkę easy Touch. Jeśli jednak klikniemy w easy Touch np. na gmail to wraca do ekranu początkowego na którym widać car mode. Klikanie na przycisk 1:1 nic nie daje, nadal ten sam ekran z car mode.

Tak na marginesie - jeśli podłączymy samochód do WiFi w telefonie w fabrycznej nawigacji widać natężenie ruchu i roboty drogowe, zmienia się również trasa gdy są korki . Działa też serwis skoda connect - pogoda, wiadomości, ceny na stacjach benzynowyh itd. Teraz trochę żałuję, że nie zamówiłem wersji z gniazdem na kartę SIM. Włożyłbym tam jakąś przedpłaconą kartę i samochód byłby zawsze online. Teraz trzeba uruchomić spot wifi na telefonie co jest lekko upierdliwe.
Tak na marginesie...... Mówisz o nowej nawigacji czy jeszcze tej 2015-16

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: ML

Post autor: whity » 30 wrz 2017, o 11:05

Nie trzeba dodatkowej innej karty.. wystarczy duplikaty. Ja mam jedna sim w iPhonie, druga w iPadzie, trzecia w aucie i mam jeszcze jedna zapasowa jak używałem smartwatcha ... wszystko z jednego numeru
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
eklime
Posty: 38
Rejestracja: 14 maja 2017, o 16:32
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Imię: Emil
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: ML

Post autor: eklime » 30 wrz 2017, o 12:27

Tak to mniej więcej wygląda. Columbus 9 MY18.
Podłączony do WiFi zapodawanego z Huawei E5573

Obrazek
Ja tu sobie tylko siedzę po cichu

barteka3
Posty: 453
Rejestracja: 19 lut 2015, o 13:31
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 308ps/441nm
Imię: BArtek
Lokalizacja: RP

Re: ML

Post autor: barteka3 » 1 paź 2017, o 07:14

WG pisze:
Hm, ten przycisk back chyba niewiele zmienia. Testuję właśnie z S8 i generalnie mirrorlink się odpala, widać apki, widać też ikonę yanosika na tle apek, widać ikonkę easy Touch. Jeśli jednak klikniemy w easy Touch np. na gmail to wraca do ekranu początkowego na którym widać car mode. Klikanie na przycisk 1:1 nic nie daje, nadal ten sam ekran z car mode.

Tak na marginesie - jeśli podłączymy samochód do WiFi w telefonie w fabrycznej nawigacji widać natężenie ruchu i roboty drogowe, zmienia się również trasa gdy są korki . Działa też serwis skoda connect - pogoda, wiadomości, ceny na stacjach benzynowyh itd. Teraz trochę żałuję, że nie zamówiłem wersji z gniazdem na kartę SIM. Włożyłbym tam jakąś przedpłaconą kartę i samochód byłby zawsze online. Teraz trzeba uruchomić spot wifi na telefonie co jest lekko upierdliwe.
jaką masz nawigacje [MY18]?
my S3 2.0TSI L&K viewtopic.php?t=6498

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: ML

Post autor: whity » 1 paź 2017, o 10:12

eklime pisze:
Obrazek
ale to nie jest żaden live traffic, brakuje zielonego koloru... to jest wg mnie zwykły TMC, który jest do dupy
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: ML

Post autor: whity » 1 paź 2017, o 10:22

Nie znalazłem żadnego zdjęcia z passka ale pewnie Kamil pomoże.
Tak to wyglada w audi
Obrazek
ObrazekObrazek
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
Camillinhio
Posty: 5788
Rejestracja: 8 wrz 2013, o 09:56
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Lokalizacja: Wrocław

Re: ML

Post autor: Camillinhio » 1 paź 2017, o 12:46

Proszę ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: ML

Post autor: whity » 1 paź 2017, o 12:56

Obrazekcos tam w liczniku tez mam :P
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
Camillinhio
Posty: 5788
Rejestracja: 8 wrz 2013, o 09:56
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Lokalizacja: Wrocław

Re: ML

Post autor: Camillinhio » 1 paź 2017, o 13:01

Wskazówka na 200 Ci się dziwnie zblokowała ;) Obroty silnika jakieś za małe dla takiej prędkości
Obrazek

ODPOWIEDZ