Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 21 wrz 2017, o 11:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomo艣膰
 Tytu艂: columbus - wifi
PostNapisane: 2 lip 2017, o 05:42 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 30 pa藕 2016, o 19:34
Posty: 176
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Panowie,mam pytanie, a w zasadzie i ze dwa. Funkcja wifi w columbusie bez karty sim, jak to wykorzystac? czy to jest wogole dp czegos przydatne, jezeli nie mam osobnej karty sim w samochodzie? screeny ponizej, dla zobrazowania tego o co mi chodzi.

Drugie pytanie, rozklad klawiatury podczas pytania, nie wiem jakim cudem, ale mam niemiecki rozklad qwerz, i w zaden sposob nie moge tego zmienic. Jest niby na dole ekranu ikona globusa, ale jest nieaktywna. Kraj mam ustawiony i jezyk na PL. Jakies rady?

Obrazek
Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
PostNapisane: 2 lip 2017, o 07:06 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 12477
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Wifi jest poto ze jak sobie po艂膮czysz telefon po rsap, 偶eby艣 mia艂 internet w telefonie- przy okazji mozesz udost臋pni膰 internet pasa偶erom


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2017, o 08:11 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 30 pa藕 2016, o 19:34
Posty: 176
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
to w sumie bez sensu. bo rownie dobrze moge ustawic hotspot na telefonie i bedzie to samo. nie rozumiem za bardzo tej funkcji w tym przypadku. Jesli jest gniazdo sim w samochodzie, to ok, columbus trobi za hotspot, ale gdy nie ma tego gniazda, to mija sie z celem.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2017, o 08:13 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 13 kwi 2017, o 15:59
Posty: 46
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Z tym quertz ja zrobi艂em tak 偶e w opcjach ekranu doda艂em j angielski. Tam jest uk艂ad querty. Jak b臋dziesz mail dodany kolejny j臋zyk to ikona globusa b臋dzie aktywna.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2017, o 08:21 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 4 lip 2016, o 21:43
Posty: 41
Lokalizacja: Radom
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
whity napisa艂(a):
Wifi jest poto ze jak sobie po艂膮czysz telefon po rsap, 偶eby艣 mia艂 internet w telefonie- przy okazji mozesz udost臋pni膰 internet pasa偶erom


A wifi nie by艂o przypadkiem potrzebne do applowego wireless car play, kt贸re zosta艂o zbanowane w VW?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2017, o 08:30 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 12477
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
arecki1338 napisa艂(a):
to w sumie bez sensu. bo rownie dobrze moge ustawic hotspot na telefonie i bedzie to samo.
nez sensu jest twoje my艣lenie... skoro po艂膮czysz telefon po rsap, to nie masz neta i nie masz z czego zrobi膰 hotspota


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lip 2017, o 07:15 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 28 wrz 2016, o 07:32
Posty: 148
Lokalizacja: Wroc艂aw
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Teraz mo偶na te偶 po艂膮czy膰 si臋 przez WiFi i korzysta膰 ze Skoda One App. Dzisiaj sobie potestuj臋, ale wygl膮da na to, 偶e appka ma potencja艂 (swoj膮 drog膮 kto艣 korzysta艂 ju偶?).

http://www.skoda-auto.com/en/experience ... ps/oneapp/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lip 2017, o 08:50 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 30 kwi 2011, o 01:34
Posty: 374
Lokalizacja: Pozna艅
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Nie wiem czy nie musisz mie膰 do tego Skoda Smartgate aby apka chodzi艂a.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lip 2017, o 09:04 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 28 wrz 2016, o 07:32
Posty: 148
Lokalizacja: Wroc艂aw
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
No w艂a艣nie nie. Wystarczy Smartlink/Smartlink+

Cytuj:
The 艩KODA OneApp is available to download free of charge from the AppStore or Google Play and can be used in all 艩KODA vehicles built after June 2016 that are equipped with SmartLink and USB, or have SmartLink+ and connect to the smartphone via USB or WiFi.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lip 2017, o 10:45 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 30 kwi 2011, o 01:34
Posty: 374
Lokalizacja: Pozna艅
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
AAAAA to ciekawe i ca艂kowicie zmienia posta膰 rzeczy :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lip 2017, o 15:28 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 cze 2011, o 15:37
Posty: 35
Lokalizacja: ma艂opolskie
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Panowie aplikacja dzia艂a zacnie poprzez Wifi:)
Wykorzysta艂em drugi telefon, na pierwszym podpi臋te Android Auto.
Mamy pogl膮d zegar贸w takie jak w Sportlinie, statystyki, przeci膮zenia dodatnie i ujemne, koszty przejechania trasy po wprowadzeniu ceny paliwa, pogod臋, podgl膮d przejechanej trasy itp.
Nareszcie co艣 bez dop艂aty i wykorzystuj膮ce martwe WiFi.

Ps. Czy te偶 macie na zegarze momentu obrotowego max warto艣膰 tylko 210NM?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lip 2017, o 08:14 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 sie 2015, o 19:56
Posty: 380
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Mi momentu wogole nie polazuje...


Wys艂ane z mojego FRD-L09 przy u偶yciu Tapatalka
Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2017, o 21:58 
Offline

Imi臋: remigiusz
Do艂膮czy艂(a): 5 sie 2017, o 15:13
Posty: 5
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
po trzech miesi膮cach walki z r贸偶nymi aplikacjami, konfiguracjami, pomocOM(G) serwis贸w, dzi艣, po zainstalowaniu ONE APP, moja 偶ona za偶artowa艂a " frankenstein 偶yje!!! w ko艅cu co艣 ci dzia艂a w tym samochodzie". szkoda 偶e zakres wsparcia przy planowaniu d艂u偶szych tras nie istnieje (np trafic z google) bo w praktyce i tak trzeba mie膰 odpalone 偶eby nie utkn膮膰 ale jak kolega wy偶ej zaznaczy艂, bezu偶yteczne wifi w ko艅cu nie sieje po naszych m贸zgach bez celu(tak zupe艂nie)...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2017, o 21:59 
Offline

Imi臋: remigiusz
Do艂膮czy艂(a): 5 sie 2017, o 15:13
Posty: 5
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
daro napisa艂(a):
Mi momentu wogole nie polazuje...


Wys艂ane z mojego FRD-L09 przy u偶yciu Tapatalka
Obrazek



u mnie dzia艂a normalnie i moment te偶 pokazuje


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sie 2017, o 18:03 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 30 kwi 2017, o 08:37
Posty: 101
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (150KM)
Zainstalowa艂em t臋 apk臋 i chyba ja wywal臋, bo nie bardzo widz臋 jej sens... cz臋艣膰 funkcji zdublowana z menu car, rekordy pr臋dko艣ci, momentu czy g wrazz tym czy trasa mnie kosztowa艂a 28,67, czy 42,21 pln uwa偶am za ma艂o istotne...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL