Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 24 lis 2017, o 08:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 45 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2, 3  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 15 maja 2017, o 07:41 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 13 kwi 2017, o 10:58
Posty: 107
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Cze艣膰!

Czy da si臋 w艂膮czy膰 na sta艂e blind spot oraz asystenta wyjazdu z miejsca parkingowego.
U mnie po ka偶dy wy艂膮czeniu i ponownym w艂膮czeniu silnika te dwa asystenty s膮 odznaczone w menu Asystenci na MaxiDocie.

Dzi臋ki!


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 15 maja 2017, o 10:13 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 498
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Te偶 tak mam. B臋d臋 grzeba膰 po instrukcji obs艂ugi, mo偶e gdzie艣 co艣 b臋dzie napisane. O ile Lane Assist sam si臋 w艂膮cza przy ka偶dym starcie, o tyle Blind Spot uparcie nie chce.

Natomiast w instrukcji stoi "Po wy艂膮czeniu i w艂膮czeniu zap艂onu systemy pozostaj膮 aktywowane / dezaktywowane, w zale偶no艣ci od ustawienia przed wy艂膮czeniem zap艂onu."


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2017, o 10:20 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 13 kwi 2017, o 10:58
Posty: 107
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
przemoka napisa艂(a):
Te偶 tak mam. B臋d臋 grzeba膰 po instrukcji obs艂ugi, mo偶e gdzie艣 co艣 b臋dzie napisane. O ile Lane Assist sam si臋 w艂膮cza przy ka偶dym starcie, o tyle Blind Spot uparcie nie chce.

Natomiast w instrukcji stoi "Po wy艂膮czeniu i w艂膮czeniu zap艂onu systemy pozostaj膮 aktywowane / dezaktywowane, w zale偶no艣ci od ustawienia przed wy艂膮czeniem zap艂onu."


W instrukcji te偶 tak wyczyta艂em. Auto mam od pi膮tku i jeszcze nie przejrza艂em wszystkich opcji ale jest to nieco denerwuj膮ce, 偶e za ka偶dym razem trzeba to w艂膮cza膰...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2017, o 10:50 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 498
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Dok艂adnie. Tym bardziej, 偶e te opcje na maxidocie nie s膮 dost臋pne od samego uruchomienia. To menu ma pewien moment bezw艂adno艣ci na czas za艂adowania ca艂ej funkcjonalno艣ci tego skodowskiego systemu operacyjnego.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2017, o 11:02 
Offline

Imi臋: Witek
Do艂膮czy艂(a): 21 lip 2016, o 16:20
Posty: 27
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Hej,
U mnie Blind Spot dzia艂a ca艂y czas. Wydaje mi si臋, 偶e kiedy艣 (dawno temu) ustawia艂em to w menu CAR w radiu.
Pozdrawiam
Indygo


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2017, o 11:24 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 30 pa藕 2016, o 19:34
Posty: 179
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
u mnie tak samo, caly czas aktywne.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 maja 2017, o 11:27 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 13 kwi 2017, o 10:58
Posty: 107
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
No dobra,

wypr贸buj臋 i dam zna膰 czy zadzia艂a艂o.

Dzi臋ki!


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2017, o 20:04 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 498
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Ja przestawi艂em te opcje w menu radia i teraz asystenci si臋 w艂膮czaj膮 przy ka偶dym uruchomieniu auta. Wcze艣niej gdy ustawia艂em z kierownicy to niestety k膮kuter nie pami臋ta艂.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2017, o 14:23 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 13 kwi 2017, o 10:58
Posty: 107
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
U mnie problem jest taki, 偶e jak w艂膮czam wsteczny to na MaxiDocie pojawia si臋 pomara艅czowy komunikat pod tytu艂em: "Asystent Blind spot/wyjazdu z m. parkingowego jest obecnie niedost臋pny" co deaktywuje mi ustawienia tych asystent贸w.

Czy kto艣 si臋 spotka艂 z czym艣 takim?

Pzdr,


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2017, o 15:57 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 30 pa藕 2016, o 19:34
Posty: 179
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
A w艂膮czales na radiu? U niekt贸rych to zadzia艂a艂o. Ja osobi艣cie nie mam z tym problemu jak narazie.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2017, o 16:19 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 1655
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
wygl膮da, jakby kt贸ry艣 z tylnych czujnik贸w niedomaga艂, mo偶e kt贸ra艣 wtyczka si臋 poluzowa艂a


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2017, o 19:42 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 498
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Dobra, u mnie jednak w艂膮czanie z radia nie pomaga. Przy kolejnym odpaleniu auta ci dwaj asystenci s膮 wy艂膮czeni. Powalony co艣 ten k膮kuter w modelach z 2017 r.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2017, o 21:26 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 13 kwi 2017, o 10:58
Posty: 107
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
W艂膮cza艂em z radia - niewiele to zmienia.
Auto odebra艂em z salonu tydzie艅 temu i w sumie od pocz膮tku mam problem z tym, 偶e mi si臋 te dwa asystenty deaktywuj膮.
Dzisiaj dopiero si臋 porz膮dnie przyjrza艂em, o co chodzi i jak je uruchomi臋 i nie w艂膮cz臋 wstecznego to wszystko jest cacy. Jak w艂膮cz臋 wsteczny to pojawia mi si臋 komunikat, o kt贸rym pisa艂em wcze艣niej i asystenty si臋 wy艂膮czaj膮.

Przemoka - a mo偶e u Ciebie, podobnie jak u mnie problem pojawia si臋, gdy w艂膮czasz wsteczny.

Najwidoczniej czeka mnie wizyta w ASO.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2017, o 21:49 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 7 mar 2016, o 21:25
Posty: 532
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
u偶ywasz zawsze tego samego kluczyka? masz zaprogramowan膮 personalizacje w aucie, zawsze u偶ywasz tej samej ?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2017, o 22:02 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 13 kwi 2017, o 10:58
Posty: 107
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
boski napisa艂(a):
u偶ywasz zawsze tego samego kluczyka? masz zaprogramowan膮 personalizacje w aucie, zawsze u偶ywasz tej samej ?


U偶ywam tego samego kluczyka. Nie konfigurowa艂em jeszcze personalizacji - auto wita mnie: Witaj: Kierowca 1.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 45 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2, 3  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL