Discover Pro w SIII

pmi
Posty: 142
Rejestracja: 17 sty 2016, o 07:41
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Lokalizacja: Warszawa

Discover Pro w SIII

Post autor: pmi » 28 sty 2017, o 07:50

Cześć,

jak zamawiałem SIII doradca u dealera powiedział mi że w SIII teraz już radio to samo co w Pasku. NIe wierzę w to i pewnie usług online Googla tam nie będzie.

Czy myślicie że dałoby się zainstalować radio (jednostkę centralną) od VW do Skody nie ruszając wyświetlacza? To wszystko fizycznie powinno się udać ale czy potem da się zaadoptować?

Awatar użytkownika
CLO27
Posty: 9750
Rejestracja: 24 lis 2015, o 00:51
Samochód: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
Lokalizacja: Nowy Sacz

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: CLO27 » 28 sty 2017, o 08:40

pmi pisze:Cześć,

jak zamawiałem SIII doradca u dealera powiedział mi że w SIII teraz już radio to samo co w Pasku. NIe wierzę w to i pewnie usług online Googla tam nie będzie.

Czy myślicie że dałoby się zainstalować radio (jednostkę centralną) od VW do Skody nie ruszając wyświetlacza? To wszystko fizycznie powinno się udać ale czy potem da się zaadoptować?
poczytaj chłopie forum...jest lepsza opcja nie ruszając nawet radia skody...można to zrobić ale można dołożyć androida do tego radia ori....nawet u mnie w wątku jest to opisane...
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516
SIII + kuń + ZJ grand + duster :)

pmi
Posty: 142
Rejestracja: 17 sty 2016, o 07:41
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Lokalizacja: Warszawa

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: pmi » 28 sty 2017, o 09:16

Cześć Clo,

Wiem. Z przerażeniem czytam to forum już jakiś czas.

Chodzi o to ze w każdym z systemów coś jest nie tak:

- w AdroidAuto - nie ma Apple Music i nie wiem czy jest RadioParadise. Poza tym system nie jest wspierany przez Google w naszym regionie i trzeba kombinować w updateami
- w CarPlay od Apple nie ma Google Maps
- MirrorLink nigdy nie działał stabilnie - przynajmniej u mnie. Kombinowałem z Nexusem X5 oraz kilkoma modelami które robi firma w której pracuje. Zawsze działa ale nigdy stabilnie

Ostatnio jeździłem kolka dni paskiem z wypożyczalni i ta navi wspierarana przez Google dawała radę wiec pomyślałem ze to dobra opcja. Jakby się dało podmienić i uruchomić to dla mnie optimum. Superbem będę musiał 4 lata jeździć wiec warto zainwestować.

Awatar użytkownika
CLO27
Posty: 9750
Rejestracja: 24 lis 2015, o 00:51
Samochód: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
Lokalizacja: Nowy Sacz

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: CLO27 » 28 sty 2017, o 09:45

pmi pisze:Cześć Clo,

Wiem. Z przerażeniem czytam to forum już jakiś czas.

Chodzi o to ze w każdym z systemów coś jest nie tak:

- w AdroidAuto - nie ma Apple Music i nie wiem czy jest RadioParadise. Poza tym system nie jest wspierany przez Google w naszym regionie i trzeba kombinować w updateami
- w CarPlay od Apple nie ma Google Maps
- MirrorLink nigdy nie działał stabilnie - przynajmniej u mnie. Kombinowałem z Nexusem X5 oraz kilkoma modelami które robi firma w której pracuje. Zawsze działa ale nigdy stabilnie

Ostatnio jeździłem kolka dni paskiem z wypożyczalni i ta navi wspierarana przez Google dawała radę wiec pomyślałem ze to dobra opcja. Jakby się dało podmienić i uruchomić to dla mnie optimum. Superbem będę musiał 4 lata jeździć wiec warto zainwestować.
To za 3 koła masz moduł który na fabrycznym ekranie wyswietla ci androida na którym instalujesz każdą navi czy gogle maps ....można przełożyć z vw ale po co...przecież to prawie to samo co skodowskie...naposz do pab567 on ci ten temat rozwinie.
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516
SIII + kuń + ZJ grand + duster :)

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 5032
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 421 KM / 524 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: pab567 » 28 sty 2017, o 10:30

No można... jak ktoś dużo jeździ to uważam że to najlepsza opcja - nawigacja online jaką tylko sobie życzysz na ekranie fabrycznego radia. A w Superbie to wyjdzie jeszcze kilka stówek taniej niż pisał CLO.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

pmi
Posty: 142
Rejestracja: 17 sty 2016, o 07:41
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Lokalizacja: Warszawa

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: pmi » 28 sty 2017, o 13:31

Skoda mogłaby zrobić surprise i zmienić radio na takie jak w kodiaq'u zamiast mi wyprodukują s3. Oczywiście nie wyświetlacz ale Main Unit lub zestaw funkcji bo podejrzewam że tylko o to chodzi.

A czy ktoś z Was podchodził do tematu? co trzeba by zrobić w kwestii kodowania po wsadzeniu modułu z VW?

Foton

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: Foton » 28 sty 2017, o 15:38

Dziad swoje baba swoje:)

Awatar użytkownika
Camillinhio
Posty: 5800
Rejestracja: 8 wrz 2013, o 09:56
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Lokalizacja: Wrocław

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: Camillinhio » 28 sty 2017, o 15:55

Oj tam. Pytanie było o moduł VW, a oni mu z kryptoreklamą ;) jakiegoś androida.
Obrazek

Foton

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: Foton » 28 sty 2017, o 15:56

Jeszcze zeby sie na tym znali:)

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 5032
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 421 KM / 524 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: pab567 » 28 sty 2017, o 16:35

To ja wychodzę

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
CLO27
Posty: 9750
Rejestracja: 24 lis 2015, o 00:51
Samochód: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
Lokalizacja: Nowy Sacz

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: CLO27 » 28 sty 2017, o 16:38

Dowidzenia sie z państwem:)
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516
SIII + kuń + ZJ grand + duster :)

Awatar użytkownika
wbi
Posty: 639
Rejestracja: 5 wrz 2016, o 07:33
Samochód: Inny
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Legnica

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: wbi » 28 sty 2017, o 16:46

Ot Panie dzisiaj dzień focha zaraz zostaną cztery osoby na forum

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: whity » 28 sty 2017, o 16:51

A ty wśród nich nie bedziesz :)
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
wbi
Posty: 639
Rejestracja: 5 wrz 2016, o 07:33
Samochód: Inny
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Legnica

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: wbi » 28 sty 2017, o 16:52

Jam nie foszasty więc sam nie uciekne

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Discover Pro w SIII

Post autor: whity » 28 sty 2017, o 16:54

Pomożemy
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

ODPOWIEDZ