Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 21 wrz 2018, o 22:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 97 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 28 lis 2017, o 17:30 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 pa藕 2017, o 11:48
Posty: 98
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Bez paniki normalnie dzia艂a. :-)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 28 lis 2017, o 19:40 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 3 sty 2015, o 15:34
Posty: 736
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
ja ga艂ki cz臋sto u偶ywam do zbli偶ania i oddalania nawigacji, kiepsko gdyby nie by艂o

_________________
SIII L&K 2.0 TSI 220KM viewtopic.php?f=18&t=8480


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lis 2017, o 22:26 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 00:51
Posty: 8996
Lokalizacja: Nowy Sacz
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
Paluszki rozszerzy膰 trza :)

_________________
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2017, o 17:55 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 14 pa藕 2017, o 22:55
Posty: 13
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Panowie. Czy w nowym Columbusie u was jest sterowanie gestami? W salonie m贸wili 偶e jest tylko w karoq.
W superbie jeszcze nie ma, ale b臋dzie.
Dziwym trafem machaj膮膰 艂apami przed ekranem zmieniaj膮 si臋 utwory przy odtwarzaniu.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2017, o 18:37 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 21 maja 2011, o 19:47
Posty: 144
Lokalizacja: Inowroc艂aw
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Boe napisa艂(a):
Panowie. Czy w nowym Columbusie u was jest sterowanie gestami? W salonie m贸wili 偶e jest tylko w karoq.
W superbie jeszcze nie ma, ale b臋dzie.
Dziwym trafem machaj膮膰 艂apami przed ekranem zmieniaj膮 si臋 utwory przy odtwarzaniu.


U mnie niby jest, ale nie rozkminia艂em tego jako艣 dok艂adnie. Na pewno jest tak, 偶e r贸偶ne przyciski np. w nawigacji s膮 ukryte, a pojawiaj膮 si臋 w momencie, kiedy zbli偶am r臋k臋 do ekranu, a machni臋cie r臋k膮 od prawej do lewej przewija ekran


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2017, o 09:11 
Offline

Imi臋: Alexyn
Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2017, o 12:18
Posty: 350
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
TFil napisa艂(a):
Boe napisa艂(a):
Panowie. Czy w nowym Columbusie u was jest sterowanie gestami? W salonie m贸wili 偶e jest tylko w karoq.
W superbie jeszcze nie ma, ale b臋dzie.
Dziwym trafem machaj膮膰 艂apami przed ekranem zmieniaj膮 si臋 utwory przy odtwarzaniu.


U mnie niby jest, ale nie rozkminia艂em tego jako艣 dok艂adnie. Na pewno jest tak, 偶e r贸偶ne przyciski np. w nawigacji s膮 ukryte, a pojawiaj膮 si臋 w momencie, kiedy zbli偶am r臋k臋 do ekranu, a machni臋cie r臋k膮 od prawej do lewej przewija ekran


Jest, chocia偶 ci臋偶ko to nazwa膰 "sterowaniem gestami". Po prostu na niekt贸ych ekranach, mo偶esz sobie przewija膰 zawarto艣膰 ruchem r臋ki (kilka centymetr贸w od ekranu jakby艣 chcia艂 przewin膮膰 ekran w lewo lub prawo). Sza艂u nie robi, ale w niekt贸rych sytuacjach mo偶e sie przyda膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2017, o 22:49 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 7 kwi 2012, o 17:20
Posty: 1192
Lokalizacja: Lublin
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Boe, to powiedz tym "fachowcom" z salonu 偶e pora si臋 doszkoli膰.
Oczywi艣cie 偶e w nowych Columbusach jest sterowanie gestami. Mo偶esz np. przesuwa膰 ekrany z ikonami w menu g艂贸wnym. Mo偶esz zmienia膰 odtwarzane utwory "prz贸d" - "ty艂". Mo偶esz zmienia膰 ekrany z ikonami
stacji radiowych.
Starowanie gestami dzia艂a zawsze gdy tylko z prawym dolnym rogu pojawi si臋 symbol r臋ki.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2017, o 23:36 
Offline

Imi臋: BArtek
Do艂膮czy艂(a): 19 lut 2015, o 13:31
Posty: 411
Lokalizacja: RP
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 308ps/441nm
gwoli 艣cis艂o艣ci ju偶 w starym columbusie 8 cali jest sterowanie gestami, tylko trzeba przesuwa膰 palcem po ekranie prawo/lewo (da si臋 na pewno zmienia膰 utwory) - nie trzeba trafia膰 w przyciski

_________________
my S3 2.0TSI L&K http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=6498


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2017, o 12:02 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 30 kwi 2017, o 08:37
Posty: 299
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (150KM)
Tylko po co... jak przyciskiem z kierownicy jest wygodniej...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2017, o 13:11 
Online
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11502
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
呕eby mia艂o si臋 co zepsu膰.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2017, o 00:22 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 14 pa藕 2017, o 22:55
Posty: 13
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Ju偶 nie chodzi o to czy to potrzebne. Chodzi mi o fakt. Osobi艣cie uwa偶am, 偶e zb臋dny bajer i nie dopracowany.
Jedynie do pochwalenia kolegom z pracy.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sty 2018, o 16:28 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 16 sty 2017, o 15:48
Posty: 108
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TDI (150KM)
Jakie rozdzielczo艣ci maj膮 obecnie te nowe ekrany? Starsze 8 calowe w Bolero, Amudsen i Columbus by艂y chyba 800x480?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sty 2018, o 16:50 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 7 lut 2017, o 10:59
Posty: 1217
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Aktualnie: 2xxKM/4xxNm
darcus napisa艂(a):
Jakie rozdzielczo艣ci maj膮 obecnie te nowe ekrany? Starsze 8 calowe w Bolero, Amudsen i Columbus by艂y chyba 800x480?

8" (Bolero, Amundsen) nadal maj膮 800x480
9.2" (Columbus) ma 1280x640

_________________
Honda Civic VI iSR 娄 2008-2013
Honda Accord VII Sport GT 娄 2008 - 2017

Skoda Superb III Sportline 娄 2017 -


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 cze 2018, o 11:07 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Grzesiek
Do艂膮czy艂(a): 14 mar 2018, o 15:10
Posty: 174
Lokalizacja: Pozna艅
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Czy t膮 funkcje si臋 jako艣 aktywuje?
Macham r臋k膮 przed tym g艂upim ekranem i nic si臋 nie przesuwa :mrgreen:

_________________
www.tuneforce.pl
www.serwisdpf.pl


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sie 2018, o 07:44 
Offline

Imi臋: Bartek
Do艂膮czy艂(a): 17 lip 2018, o 14:39
Posty: 10
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
@kmink funkcja jest chyba domy艣lnie aktywna, ale mach膰 trzeba stosunkow blisko ekranu :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 97 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL