Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 26 cze 2017, o 08:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 201 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 21 gru 2016, o 23:10 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6080
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Enri si臋 艣mieje, bo jego gara偶 to ju偶 na 艣wiecie jest znany :lol: Najbardziej z rega艂u z bronkami :P

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 21 gru 2016, o 23:19 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: BArtek
Do艂膮czy艂(a): 19 lut 2015, o 13:31
Posty: 297
Lokalizacja: RP
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: CS
Enriquez napisa艂(a):
Pi臋膰 gwiazdek (*****) do szacunu dodano :)


Tera to ju偶 na pewno nie usn臋 :mrgreen:

_________________
my S3 2.0TSI L&K http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=6498


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 10:13 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 gru 2016, o 20:48
Posty: 20
Lokalizacja: W-wa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
hm.. mam pytanie za 100 pkt od 艣wierzaka :D
ten adapter o kt贸rym by艂a mowa, odblokowuje mirrorlinka i daje mo偶liwo艣膰 odbioru tv. A jak wygl膮da odbi贸r tv w przypadku wyjazdu za granic臋?
Powiedzmy jedziemy na wakacje do Chorwacji (jak p贸艂 Polski :D ), i czy b臋dziemy w stanie odbiera膰 polsk膮 tv za pomoc膮 takiego adaptera (b膮d藕 tunera) czy b臋dziemy odbiera膰 staje danego pa艅stwa czy w og贸le nie b臋dzie dzia艂a膰?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 10:48 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: BArtek
Do艂膮czy艂(a): 19 lut 2015, o 13:31
Posty: 297
Lokalizacja: RP
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: CS
adapter dzia艂a zawsze, za granic膮 te偶 8-)
tuner tv [oryginalny] to dvbt mpeg4 - poka偶e wszystko co odbierze [musisz sprawdzi膰 czy w Chorwacji jest mpeg4] -
polska TV za granic膮 - po kombinacjach tylko internet-stream

_________________
my S3 2.0TSI L&K http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=6498


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 11:27 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6080
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
wim napisa艂(a):
hm.. mam pytanie za 100 pkt od 艣wierzaka :D
ten adapter o kt贸rym by艂a mowa, odblokowuje mirrorlinka i daje mo偶liwo艣膰 odbioru tv. A jak wygl膮da odbi贸r tv w przypadku wyjazdu za granic臋?
Powiedzmy jedziemy na wakacje do Chorwacji (jak p贸艂 Polski :D ), i czy b臋dziemy w stanie odbiera膰 polsk膮 tv za pomoc膮 takiego adaptera (b膮d藕 tunera) czy b臋dziemy odbiera膰 staje danego pa艅stwa czy w og贸le nie b臋dzie dzia艂a膰?

Kolego, czy nie mylisz dw贸ch kwestii? Ten modu艂 odblokowuje tylko mo偶liwo艣膰 ogl膮dania i korzystania z mirrorlinka podczas jazdy. Nie znaczy to, 偶e je艣li nie masz tunera/mirrorlinka w aucie to Ci go doda.

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 11:41 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 gru 2016, o 20:48
Posty: 20
Lokalizacja: W-wa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
kamracik napisa艂(a):
wim napisa艂(a):
hm.. mam pytanie za 100 pkt od 艣wierzaka :D
ten adapter o kt贸rym by艂a mowa, odblokowuje mirrorlinka i daje mo偶liwo艣膰 odbioru tv. A jak wygl膮da odbi贸r tv w przypadku wyjazdu za granic臋?
Powiedzmy jedziemy na wakacje do Chorwacji (jak p贸艂 Polski :D ), i czy b臋dziemy w stanie odbiera膰 polsk膮 tv za pomoc膮 takiego adaptera (b膮d藕 tunera) czy b臋dziemy odbiera膰 staje danego pa艅stwa czy w og贸le nie b臋dzie dzia艂a膰?

Kolego, czy nie mylisz dw贸ch kwestii? Ten modu艂 odblokowuje tylko mo偶liwo艣膰 ogl膮dania i korzystania z mirrorlinka podczas jazdy. Nie znaczy to, 偶e je艣li nie masz tunera/mirrorlinka w aucie to Ci go doda.


a偶 tak bardzo zielony nie jestem :) mo偶e 藕le zada艂em pytanie, ale chodzi艂o o to czy maj膮c na pok艂adzie tuner i adapter umo偶liwiaj膮cy ogl膮danie podczas jazdy b臋d臋 m贸g艂 obejrze膰 zagranic膮 panorame czy 'm jak mi艂o艣膰' 8-) . Inaczej m贸wi膮c, czy sygna艂 b臋dzie 'tak mocny' 偶e odbierze mi polskie stacje, ale w tej kwestii Barteka3 rozwia艂 w膮tpliwo艣ci ;)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 12:05 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 00:51
Posty: 6146
Lokalizacja: Nowy Sacz
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 317 KM/428NM
A odbiera na normalnym tv panoram臋 za granic膮?I masz odpowied藕.

_________________
SII 1,8 TSI mn z modem :) viewtopic.php?f=18&t=7516
SIII 2.0 TDI mn :) viewtopic.php?f=18&t=7431


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 12:07 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 1220
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
W strefie przygranicznej tak, dalej ju偶 nie b臋dzie sygna艂u.
Nadawany sygna艂 ma podobny zasi臋g jak DAB czy sie膰 kom贸rkowa.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 12:25 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 4 lis 2015, o 17:04
Posty: 242
Lokalizacja: Gda艅sk
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
a TV Trwam nie wali na full mocy a偶 do Zimbabwe? :D


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 13:06 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6080
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
TV Trwam to ostatnio pingwiny zmusi艂a do migracji na p贸艂noc, wi臋c i tam odbiera ;)

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 14:36 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 1220
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Do tv trwam nie trzeba mie膰 tunera, a i tak odbiera ;)


Ostatnio edytowano 22 gru 2016, o 18:11 przez Tom-Tdi, 艂膮cznie edytowano 1 raz

G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 15:10 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 464
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Niezupe艂nie. Ale jak poluzujesz mocowanie rury wydechowej, to jad膮c 92,3 km/h wydech wpadnie w rezonans i zaczniesz odbiera膰 radio Maryja. Spod ty艂ka b臋dziesz s艂ysza艂 g艂osy. Nie przestrasz si臋, bo Rydzyk brzmi jakby diabe艂 z d**y wy艂azi艂 i co艣 mamrota艂 :lol:


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2016, o 18:12 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 1220
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
:lol: :lol:


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2016, o 00:14 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Darek
Do艂膮czy艂(a): 24 gru 2016, o 23:22
Posty: 164
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Witam.

Nie wiem czy gdzie艣 jest mowa o tym na Forum ale jest jeszcze jeden spos贸b na zdj臋cie blokady na VIM i mirrorlink po przekroczeniu 5 km/h.

Testowane na Superb Mk3 + Sony Xperia Z3 i Z5

Odblokowa艂em przez urz膮dzenie diagnostyczne OBDeleven inaczej Obd11 opis interface OBDeleven.com kt贸re zakupi艂em przez app 偶e sklepu play Google

Link do app:

https://play.google.com/store/apps/deta ... .obdeleven

Koszt od 30 do 50 euro wersja STD lub PRO. Do zdj臋cia blokady wystarczy wersja STD i mo偶e inaczej do przeprogramowania czyli przesuni臋cia warto艣ci maksymalnej pr臋dko艣ci blokady z 5km/h na 240 km/h to znaczy 偶e jak kto艣 przekroczy 240 km/h to niestety ale blokada mu si臋 w艂膮czy wystarczy wersja std. ( ja kupi艂em wersj臋 pro bo jeszcze dodatkowo chcia艂em wy艂膮czy膰 sobie start/stop ale to opisz臋 winnym po艣cie)



Po kr贸tce jak to zrobi膰.

1) wpinamy si臋 urz膮dzeniem do gniazda OBD kt贸re jest pod lewym ma艂ym schowkiem w艂膮czamy zap艂on w艂膮czamy app i przez bluetooth 艂膮czymy si臋 偶e samochodem przez przycisk po艂膮czy膰.

Obrazek

2) Przechodzimy do zak艂adki Aplikacje

Obrazek

Nast臋pnie pozycja Video in Motion

Obrazek

3) wybieramy warto艣膰 VIM/MIRRORLINK /SMS/BROWSER i zatwierdzamy V.

Obrazek

Po 1-3 sekundach wy艣wietla si臋 komunikat potwierdzaj膮cy.

Po tej operacji wy艂膮czamy zap艂on od艂膮czamy OBD z gniazda i teraz raz i na zawsze mamy dost臋pne Mirrorlink w czasie jazdy (mo偶emy korzysta膰 z ca艂ej zawarto艣ci telefonu na ekranie radia) chyba 偶e kto艣 chce powr贸ci膰 z niewiadomego powodu do stanu poprzedniego musi powt贸rzy膰 operacje ale tym razem w ostatnim kroku misi zaznaczy膰 pole standard.

Jescze jedna kwestia jedna taka operacja kosztuje 100 kredyt贸w, przy zakupie urz膮dzenia dostajemy kod aktywacyjny na 100 kredyt贸w i 200 w wersji Pro. Kredyty mo偶na dokupi膰 przez app ok 65 z艂 za 100 kredytow lub mo偶emy doda膰 "darmowo" klikaj膮c na baner reklamowy ale max 5 dziennie czyli po 20 dniach klikania na 5 reklam mo偶emy nazbiera膰 100 kredyt贸w.

Dla 艂atwiejszej obs艂ugi zainstalowa艂em sobie app kt贸rych pe艂no na play Google kt贸ra podobnie wygl膮da do Android Auto nazywa si臋 Sony Car mo偶na j膮 pobra膰

http://forum.xda-developers.com/attachm ... 1360653334

Trzeba mie膰 odblokowana mo偶liwo艣膰 instalacji app z innych 藕r贸de艂.

Wygl膮da to tak

Obrazek



Wys艂ane z mojego D6603 przy u偶yciu Tapatalka


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2016, o 09:43 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 1220
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Kilka dni temu dotar艂 do mnie te偶 OBD11 ( nie mia艂em okazji d艂u偶ej przysi膮艣膰 do niego), ale przyznaje - wygl膮da ciekawie i mo偶na mas臋 rzeczy zmienia膰/kodowa膰.

Ja mam modu艂 od pab'a, i mam Vim/MR odblokowany przy ka偶dej pr臋dko艣ci, a w 5 sekund mo偶e by膰 zn贸w przywr贸cony do stanu fabrycznego :D


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 201 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL