Forum Skoda Superb

Portal miłośników i użytkowników Skody Superb
Teraz jest 21 lip 2019, o 07:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 gru 2018, o 23:36 
Offline

Imię: Tomasz
Dołączył(a): 9 gru 2018, o 07:57
Posty: 6
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Enriquez napisał(a):
Musisz wejść na stronę vw i tam zaimportować poi. W efekcie uzyskasz plik do zgrania do navi.
Kurczę Stary podpowiedz jak to zrobić dokładnie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


Góra
PostNapisane: 27 gru 2018, o 23:47 
Offline
Avatar użytkownika

Imię: DarYush
Dołączył(a): 23 sie 2016, o 08:06
Posty: 646
Samochód: Inny
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: 240 / 430
tommek82 napisał(a):
Enriquez napisał(a):
Musisz wejść na stronę vw i tam zaimportować poi. W efekcie uzyskasz plik do zgrania do navi.
Kurczę Stary podpowiedz jak to zrobić dokładnie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


W przypadku VW to tak:
1. na stronie VW znajdujesz zakładkę CAR NET
2. po zalogowaniu znajdujesz dodaj swoje punkty
3. wskazujesz wcześniej ściągnięty i zapisany na dysku komputera plik z danymi (formaty podaje na stronie jakie mają być... w przypadku BP to był plik KML)
4. wysyłasz upgrade do samochodu przez takie małe urządzenie po WiFi...


W przypadku skody pewnie to się różni...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2019, o 11:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 paź 2016, o 19:34
Posty: 190
Samochód: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Mam problem. Podczas aktualizacji map w columbusie zatrzymalo mi sie na 91 %, wywalilo blad o odczycie z karty i w efekci nie mam nawigacji, tylko komunikat brak danuch do nawigacji czy cos w tym stylu. Ponwne wlozenie kay z aktualizacja nic nie daje, wyktwa ja, ze sa na niej dane, ale nic ni start. Jest jaki sposób aby to uratowac czy tylko ASO?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2019, o 11:49 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4911
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Spróbuj przez menu serwisowe

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2019, o 11:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 paź 2016, o 19:34
Posty: 190
Samochód: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
jak sie tam dostac?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2019, o 19:17 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2018, o 15:01
Posty: 14
Lokalizacja: Duża wieś nad Wisłą
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Powie mi ktoś co robię źle bo już całkiem z tym zgłupiałem.

Chciałem zaktualizować sobie mapy i mi kompletnie nie idzie.
Moja aktualna wersja to:
Obrazek

Czyli pobieram wersję "Previous version ECE1 2018/2019" (12gb)

Wrzucam na kartę SD:
Obrazek
Kartę wkładam do Slotu 1 w aucie (w 2 mam kartę ze starymi mapami)
Z menu nawigacji klikam aktualizuj z SD/USB i wyskakuje mi błąd:
Obrazek

Nie potrafię tego okiełznać :(
pomocy...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2019, o 23:12 
Offline

Imię: Tomasz
Dołączył(a): 3 gru 2018, o 17:41
Posty: 31
Lokalizacja: Tychy
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Karta sformatowana na FAT32?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 05:43 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4911
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Instrukcji aktualizacji do Twojego urządzenia rozumiem że nie czytałeś.

1. Wyjmij kartę że starymi mapami (oryginalną)
2. Sformatuj ją w kompie
3. Rozpakuj na nią nowe mapy
4. Włóż do jednostki

KONIEC

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 10:49 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2018, o 15:01
Posty: 14
Lokalizacja: Duża wieś nad Wisłą
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Karta (nie ta na której mam starą mapę) sformatowana na FAT32
Karta zez starymi mapami wyjęta a na jej miejsce włożona karta z nowymi mapami.
Efekt: brak bazy danych nawigacji (czy jakoś tak)

Skoro nie działa mi na "obcej" karcie to boję się formatować tę ze starymi mapami bo lepiej mieć stare niż żadne.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 11:01 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 12214
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Na obcej karcie nie zadziiała.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 11:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4911
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Dokładnie. Musi być oryginał albo co najmniej karta z odpowiednio spreparowanym CID.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 11:10 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4911
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Przy czym dla tych, którzy sie nie zorientowali - kolega ma nie Columbusa lecz Amundsena. W Amundsenie nie ma dysku twardego, mapy są trzymane na karcie. Oryginalnej karcie (lub nieoryginalnej odpowiednio spreparowanej).

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 11:29 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2018, o 15:01
Posty: 14
Lokalizacja: Duża wieś nad Wisłą
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
A da się jakoś w miarę lekko spreparować tę kartę?
Edit. cofam pytanie bo jest co najmniej głupie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 11:49 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4911
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Zrób sobie po prostu backup tej karty, którą masz, jakby coś poszło nie tak to będziesz mógł ją przywrócić...

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2019, o 21:38 
Offline

Dołączył(a): 8 kwi 2018, o 15:01
Posty: 14
Lokalizacja: Duża wieś nad Wisłą
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Pab dzięki wielkie. Zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko bez problemu poszło.


Góra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


Góra
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL