Forum Skoda Superb

Portal miłośników i użytkowników Skody Superb
Teraz jest 23 lip 2017, o 17:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lis 2016, o 10:28 
Offline

Imię: Dawid
Dołączył(a): 25 paź 2016, o 22:58
Posty: 12
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
na czystą kupioną w Saturnie


Góra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


Góra
PostNapisane: 1 lis 2016, o 10:30 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4197
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
I dlatego nie działa. Musisz mieć oryginalną kartę z mapami i dopiero na nią wgrywasz aktualizację.

_________________
Wyprzedaż piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 10:32 
Offline

Imię: Dawid
Dołączył(a): 25 paź 2016, o 22:58
Posty: 12
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Jak kartę z mapami jak ściągam z neta i mam wgrać na kartę Sd zgodnie z instrukcją jaka jest na stronie Skody


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 10:35 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4197
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
No to poczytaj dokładnie instrukcję - jest mowa o oryginalnej karcie.

_________________
Wyprzedaż piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 10:45 
Offline

Imię: Dawid
Dołączył(a): 25 paź 2016, o 22:58
Posty: 12
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Przeglądam i nie ma mowy nigdzie o "oryginalnej" karcie SD Skoda


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 11:29 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4197
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
No żesz qfa...

http://updateportal.skoda-auto.com/pl-P ... L1G6031374

Cytuję:

Potrzebujesz
Karty SD z mapami nawigacyjnymi dostępnej w ofercie Oryginalnych Akcesoriów ŠKODA aby zaktualizować mapy nawigacyjne W przypadku innych aktualizacji wystarczy zwykła karta SD, choć rekomendujemy karty typu SDHC (Klasa 10).

_________________
Wyprzedaż piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 12:24 
Offline

Dołączył(a): 14 mar 2016, o 20:20
Posty: 4
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
W przypadku Columbusa tez nie mam informacji o uzyciu oryginalnej karty. W punkcie pierwszym instrukcji mam:
"Karty SD z dostępnym miejscem w wymiarze min. 32 GB. Rekomendujemy używanie karty typu SDHC (Klasa 10)."
@dawidov sformatowalem karte do FAT 32 i wypakowalem zipa na karte, nie tworzylem zadnego katalogu na karcie, to wystarczylo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 13:21 
Offline
Avatar użytkownika

Imię: Grzesiek
Dołączył(a): 16 paź 2010, o 11:35
Posty: 3517
Lokalizacja: Limanowa/Łódź
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
pab567 napisał(a):
No żesz qfa...

http://updateportal.skoda-auto.com/pl-P ... L1G6031374

Cytuję:

Potrzebujesz
Karty SD z mapami nawigacyjnymi dostępnej w ofercie Oryginalnych Akcesoriów ŠKODA aby zaktualizować mapy nawigacyjne W przypadku innych aktualizacji wystarczy zwykła karta SD, choć rekomendujemy karty typu SDHC (Klasa 10).


No Paweł chyba jednak nie masz racji... Enriqez tez na obcej karcie aktualizacje zrobił w columbusie... ori karta potrzebna jest tylko do Amundsena

_________________
...prawdziwy mężczyzna nie je miodu...prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 13:26 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4197
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Wygląda na to, że masz rację. No cóż, nikt nie jest nieomylny...

_________________
Wyprzedaż piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 13:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lis 2015, o 00:51
Posty: 6410
Lokalizacja: Nowy Sacz
Samochód: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 317 KM/428NM
No prawie nikt...

_________________
SII 1,8 TSI mn z modem :) viewtopic.php?f=18&t=7516
SIII 2.0 TDI mn :) viewtopic.php?f=18&t=7431


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 14:19 
Offline

Imię: Dawid
Dołączył(a): 25 paź 2016, o 22:58
Posty: 12
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
dzięki, tak też spróbuje zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2016, o 07:27 
Offline

Imię: Dawid
Dołączył(a): 25 paź 2016, o 22:58
Posty: 12
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
niestety, nie działa :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2016, o 08:29 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Imię: Paweł
Dołączył(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4197
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samochód: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Ale Ty masz Columbusa czy Amundsena?

_________________
Wyprzedaż piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2016, o 22:08 
Offline

Imię: Dawid
Dołączył(a): 25 paź 2016, o 22:58
Posty: 12
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Columbusa, byłem w Skodzie i mówili o karcie SD o prędkości 10 że taka musi być, z inną nawet nie wystartuje


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lis 2016, o 22:45 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 9632
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
A pliki rozpakowałeś na kartę za pomocą tego programu do ściągania, czy jakimś zipem?
Ważne jest aby rozpakować to za pomocą tego programu. Czy karta 10x niezbędna? Nie wiem.
Chyba teraz innej się nie dostanie a jak już to 64GB 10x kosztuje groszowe sprawy.

Może zrób zdjęcie, co Ci tam Columbus wywala po włożeniu karty..

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
PMに技術的な助言を与えてはいけない。


Góra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


Góra
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL