Forum Skoda Superb

Portal miłośników i użytkowników Skody Superb
Teraz jest 20 cze 2018, o 06:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 285 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 lis 2017, o 10:10 
Offline

Imię: Norbert
Dołączył(a): 12 lis 2016, o 13:11
Posty: 8
Samochód: Inny
Silnik: Inny
I jest identyczna, tzn. oficjalne ECE 2018 to dokładnie to samo co P166_N60S5MIBH3_EU_NT.7z które od 2 tygodni można było pobrać ( http://vw.download.navigation.com/autom ... 3_EU_NT.7z ) ze stron HERE czy też Seata lub VW (w nagłówkach Audi a sygnatury w plikach txt się wszędzie zgadzają) (troche na forum Octavii https://octavia.team/profil/198-maol72/ ... _section=1 ).


Góra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


Góra
PostNapisane: 17 lis 2017, o 15:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2017, o 19:11
Posty: 125
Lokalizacja: NRW
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
skipper napisał(a):
trochę nie w temacie ale mnie już denerwuje to wpisywanie długich nazw ulic.
Da się to jakoś pominąć albo przyspieszyć?
Jak wpisuję adres (ulicę) to podpowiada i można kliknąć ale nie można wpisać numeru ulicy
chcący wpisać numer, trzeba wklepać z klawiatury całą nazwę ulicy a potem dopiero numer :x



Coś ktoś? Bo to jest na prawdę irytujące.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lis 2017, o 16:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2014, o 08:49
Posty: 4281
Lokalizacja: Wrocław
Samochód: Superb II combi 4x4
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Aktualnie: już dotarty :-)
A.zadne podpowiadacze nie działają?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lis 2017, o 16:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2017, o 19:11
Posty: 125
Lokalizacja: NRW
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
No działają, tylko jak się skorzysta z podpowiadacza to nie ma już możliwości wpisania numeru :(

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lis 2017, o 16:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2014, o 08:49
Posty: 4281
Lokalizacja: Wrocław
Samochód: Superb II combi 4x4
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Aktualnie: już dotarty :-)
Aha...w amuplus pytał potem i nr.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 gru 2017, o 10:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 mar 2016, o 21:25
Posty: 541
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem? W czerwcu 2016 normalnie pobrałem aktualizacje map, w czerwcu 2017 pojawił się komunikat [GeneralError, The underlying provider failed on Open.]
W Listopadzie 2017 to samo i trwa do teraz, za kżdym razem gdy chce pobrać. Jest tak na vinie superba jak i na octavi rs żony


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2017, o 14:14 
Offline

Imię: Alexyn
Dołączył(a): 26 kwi 2017, o 12:18
Posty: 342
Lokalizacja: Trójmiasto
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Nie wiem jak Wam, ale mi sie wyświeliła do pobrania aktualizajca map do Columbusa - ECE 2018 (25,00GB). Czy to najnowsza, zapowiadana na Listopad 2017 aktualizacja?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2017, o 14:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 mar 2016, o 21:25
Posty: 541
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
U mnie problem rozwiązany. Napisałem maila do SAP i naprawili w błyskawicznym tępie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2017, o 14:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2011, o 19:47
Posty: 144
Lokalizacja: Inowrocław
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
alexyn napisał(a):
Nie wiem jak Wam, ale mi sie wyświeliła do pobrania aktualizajca map do Columbusa - ECE 2018 (25,00GB). Czy to najnowsza, zapowiadana na Listopad 2017 aktualizacja?


Tak, pobrałem ją i zainstalowałem tydzień temu i wszystko hula :-)
Ale obwodnicy Inowrocławia, która jest otwarta od wakacji, dalej nie ma w Columbusie... Aktualność map pozostawia troche do życzenia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2017, o 19:02 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11281
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Trzeba ją było samemu umieścić na here.com, to byś miał. Jest taka opcja, że uaktualniasz mapy w swojej okolicy a oni to biorą pod uwagę i faktycznie wprowadzają. Np numer mojego domu jest jako jedyny na mojej ulicy. Bo sam go sobie tam naniosłem.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2017, o 17:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2011, o 19:47
Posty: 144
Lokalizacja: Inowrocław
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Enriquez napisał(a):
Trzeba ją było samemu umieścić na here.com, to byś miał. Jest taka opcja, że uaktualniasz mapy w swojej okolicy a oni to biorą pod uwagę i faktycznie wprowadzają. Np numer mojego domu jest jako jedyny na mojej ulicy. Bo sam go sobie tam naniosłem.


O tym nie pomyślałem. Mimo wszystko myślę, że obwodnicę miasta powinni zauważyć - to coś innego niż numer domu :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2017, o 18:32 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11281
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
W sumie racja.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2018, o 19:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 mar 2017, o 19:11
Posty: 125
Lokalizacja: NRW
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Na updateportal po wpisaniu numeru VIN jest napisane ,,Kolejne aktualizacje danych GPS będą dostępne w listopadzie.'' Czy to oznacza ze do pobrania są nowe mapy?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2018, o 18:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 sty 2015, o 15:34
Posty: 736
Lokalizacja: Kraków
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
ja mam w columbusie ECE 2018 a aktualizowałem w tamtym roku,
i teraz też są dostępne ECE 2018 i nie wiem czy to są te sam czy nie?

parę dni temu patrzyłem to miała być aktualizacja w maju a teraz pisze, że w listopadzie



edit: sprawdziłem, teraz dostępne są te same co w listopadzie 2017, wygląda na to, że w maju w tym roku nie będzie aktualizacji...

_________________
SIII L&K 2.0 TSI 220KM viewtopic.php?f=18&t=8480


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 maja 2018, o 09:05 
Offline

Dołączył(a): 17 wrz 2015, o 21:17
Posty: 402
Lokalizacja: Warszawa
Samochód: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Będzie, pewnie pod koniec czerwca jak ostatnio.


Góra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


Góra
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 285 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL