Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 19 lis 2017, o 02:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 37 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1, 2, 3  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 20 mar 2016, o 06:30 
Offline

Imi臋: JJ
Do艂膮czy艂(a): 16 pa藕 2015, o 10:47
Posty: 97
Lokalizacja: GKW
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
kamracik napisa艂(a):
Ja si臋 pytam, a po co w 21 wieku ten router LTE jak prawie ka偶dy telefon potrafi to samo? :roll:

Osobi艣cie by mi by艂o szkoda kasy na drugi abonament/kart臋.

A jak ju偶 mam, bo firma daje to co - wrzuci膰? ;)

Inna sprawa 偶e bardzo cz臋sto potrzeba mi obu rzeczy naraz, wi臋c docenia si臋 to 偶e router ma swoj膮 bateri臋 i poci膮gnie na niej bez problemu kilka godzin.


Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 20 mar 2016, o 08:16 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4289
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Przydaje sito to bardzo a szczeg贸lnie za granic膮 - kupujesz prepaida z dost臋pem do internetu i ka偶dy w samochodzie z niego korzysta.

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 08:24 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 12920
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
A co, zagranica mieszka sie w aucie? 呕eby internet by艂 a偶 tak potrzebny :)

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 08:29 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Sebek
Do艂膮czy艂(a): 13 mar 2010, o 15:49
Posty: 4273
Lokalizacja: WGM
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TSI (200KM)
....nie mieszka, ale jak wraca艂em do PL przez 5-7 dni to net w aucie si臋 przydaje....za granic臋 bra艂em innego phona + pre paid i to robi艂o z router. i to wg mnie wystarczy.

_________________
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, 偶e milcz臋, gdy kto艣 pierdoli g艂upoty. Brakuje mi si艂 i czasu na walk臋 z idiotami"

Moje przygody z ASO cz.1
Moje przygody z ASO cz.2
________________________
Czeski Maybach
MB W123 CE


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 08:30 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 12920
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
No w艂a艣nie, przynajmniej mo偶esz to bra膰 wsz臋dzie ze sob膮, a nie tylko w aucie

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 08:35 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Sebek
Do艂膮czy艂(a): 13 mar 2010, o 15:49
Posty: 4273
Lokalizacja: WGM
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TSI (200KM)
... mo偶na jeszcze pr贸bowa膰 BTS-a w aucie montowa膰 ;)

_________________
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, 偶e milcz臋, gdy kto艣 pierdoli g艂upoty. Brakuje mi si艂 i czasu na walk臋 z idiotami"

Moje przygody z ASO cz.1
Moje przygody z ASO cz.2
________________________
Czeski Maybach
MB W123 CE


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 08:36 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 12920
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
I 艂贸偶ko :)

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 09:02 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4289
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Przeno艣ny router z mo偶liwo艣ci膮 pod艂膮czenia anteny zewn臋trznej jest bardzo przydatny.

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2016, o 17:22 
Online
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6848
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Pab, z tym si臋 zgodz臋, bo s膮 miejsca, 偶e bez zewn臋trznej anteny nie idzie nic zrobi膰. Ot patrz moja dzia艂ka :mrgreen:

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 pa藕 2016, o 15:29 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 497
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Zabawi艂em si臋 w g贸rnika i odkopa艂em ten temat - daje troch臋 wyja艣nie艅 na to, jak te pakiety BT II-V dzia艂aj膮 i co daj膮 u偶ytkownikowi auta. Osobi艣cie uwa偶am, 偶e dop贸ki w skodzie nie ma funkcji Car-Net znanych z VW, czy podobnych z BMW, to nie ma sensu 艂adowa膰 tego internetu do samochodu. Gdyby navi umia艂a si臋 艂膮czy膰 z Yanosikiem, TuneIn'em, czy Spotify, to wtedy ok, ale na t臋 chwil臋 jest to zb臋dny bajer. Uwa偶am, 偶e lepiej mie膰 dodane gniazdko 230V + USB na tylnej kanapie i tam si臋 zawsze mo偶na wpi膮膰 z ma艂ym routerkiem, kt贸ry da wifi. Nawet jak si臋 jest poza granicami kraju. I paradoksalnie taki ma艂y router b臋dzie bardziej funkcjonalny, bo zabierzemy go do domu, a nie jeste艣my uziemieni do korzystania z netu w aucie.
Ale ciekaw jestem jakie funkcje udost臋pni膮 w navi z Kodiaqa i czy b臋dzie si臋 to da艂o zapi膮膰 do Superba...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2017, o 09:17 
Offline

Imi臋: Alexyn
Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2017, o 12:18
Posty: 239
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
zury2000 napisa艂(a):
Witam,
Nigdzie nie mog臋 znale藕膰 w sieci ani w instrukcji.
Jak膮 macie ikonk臋 po艂膮czenia z sieci膮 GSM po w艂o偶eniu karty SIM i odpowiednim skonfigurowaniu wszystkiego ?
U mnie wci膮偶 pokazuje jedynie na g贸rze wy艣wietlacza 3G, a wydaje mi si臋, i偶 na pocz膮tku widnia艂o LTE.
Konfiguracja (Columbus, wybrany tryb po艂膮czenia sieci Plus - LTE) jest wg mnie prawid艂owa. Inne urz膮dzenia bez problemu 艂膮cz膮 si臋 z samochodem i u偶ywaj膮 netu, jednak wg mnie pr臋dko艣膰 jest niezadowalaj膮ca.
Karta SIM sprawdzona w innych urz膮dzeniach i LTE hula bez problemu.
,


Hej, zauwa偶y艂em u siebie podobn膮 prawid艂owo艣膰. Karta LTE a Columbus wy艣wietla 3G. Rozgryz艂e艣 to mo偶e jako艣?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2017, o 09:27 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 30 kwi 2017, o 08:37
Posty: 179
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (150KM)
@przemoka: Wszystko fajnie, dop贸ki nie masz ogrzewanej przedniej szyby... cz臋sto telefon w臋druje do boksu ze wzmocnieniem sygna艂u, bo normalnie gubi zasi臋g... podejrzewam, 偶e podobnie by艂oby z routerem


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2017, o 12:14 
Offline

Imi臋: Alexyn
Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2017, o 12:18
Posty: 239
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Masakra. W moim przypadku okaz艂o si臋, 偶e moja karta SIM po prostu nie obs艂uguje LTE a operator nie raczy艂 mnie o tym poinformowa膰. Dzisiaj wymienie kart臋 i powinno ruszy膰 LTE on board :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2017, o 22:12 
Offline

Imi臋: Alexyn
Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2017, o 12:18
Posty: 239
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Karta SIM wymieniona na LTE. Columbus z uporem maniaka pokazuje na wyswietlaczu 3G. Jakie艣 rady?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 wrz 2017, o 23:05 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 sie 2015, o 19:56
Posty: 395
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
przemoka napisa艂(a):
Zabawi艂em si臋 w g贸rnika i odkopa艂em ten temat - daje troch臋 wyja艣nie艅 na to, jak te pakiety BT II-V dzia艂aj膮 i co daj膮 u偶ytkownikowi auta. Osobi艣cie uwa偶am, 偶e dop贸ki w skodzie nie ma funkcji Car-Net znanych z VW, czy podobnych z BMW, to nie ma sensu 艂adowa膰 tego internetu do samochodu. Gdyby navi umia艂a si臋 艂膮czy膰 z Yanosikiem, TuneIn'em, czy Spotify, to wtedy ok, ale na t臋 chwil臋 jest to zb臋dny bajer. Uwa偶am, 偶e lepiej mie膰 dodane gniazdko 230V + USB na tylnej kanapie i tam si臋 zawsze mo偶na wpi膮膰 z ma艂ym routerkiem, kt贸ry da wifi. Nawet jak si臋 jest poza granicami kraju. I paradoksalnie taki ma艂y router b臋dzie bardziej funkcjonalny, bo zabierzemy go do domu, a nie jeste艣my uziemieni do korzystania z netu w aucie.
Ale ciekaw jestem jakie funkcje udost臋pni膮 w navi z Kodiaqa i czy b臋dzie si臋 to da艂o zapi膮膰 do Superba...


w S3 MY18 navi ju偶 w jaki艣 spos贸b 艣ci膮ga informacj臋 o wypadkach, utrudnieniach - chyba jak w艂膮czysz us艂ug臋 'Skoda connect' i masz po艂膮czenie z internetem.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 37 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1, 2, 3  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL