Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 18 pa藕 2018, o 00:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 426 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 4 lut 2018, o 22:03 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 2846
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: 395KM / 515Nm
Dzi臋ki Ci, super opisane ;)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 4 lut 2018, o 22:38 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 sie 2015, o 19:56
Posty: 447
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
xtremesystems napisa艂(a):


rootowanie zaj臋艂o mi 艂adnych kilka godzin.... :( a uruchomienie AA Mirror chwilk臋 :P Jak jest root to tylko nadanie tych uprawnie艅 dla aplikacji AA Mirror - wyskoczy zapytanie na telefonie jak si臋 kliknie na t膮 aplikacj臋 na ekranie radia. Jak kto艣 nie zd膮偶y nada膰 uprawnie艅 roota to wtedy trzeba wej艣膰 do SuperSu i tam nada膰 tej aplikacji uprawnienia roota.

reszta opisu jutro.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2018, o 22:45 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11545
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
zarzu膰 jakie艣 zdj臋cia, filmiki - jak to chodzi...

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2018, o 22:52 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 sie 2011, o 06:19
Posty: 342
Lokalizacja: EL
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
daro napisa艂(a):
xtremesystems napisa艂(a):


rootowanie zaj臋艂o mi 艂adnych kilka godzin.... :( a uruchomienie AA Mirror chwilk臋 :P Jak jest root to tylko nadanie tych uprawnie艅 dla aplikacji AA Mirror - wyskoczy zapytanie na telefonie jak si臋 kliknie na t膮 aplikacj臋 na ekranie radia. Jak kto艣 nie zd膮偶y nada膰 uprawnie艅 roota to wtedy trzeba wej艣膰 do SuperSu i tam nada膰 tej aplikacji uprawnienia roota.

reszta opisu jutro.
moment moment. a jak wybrac ta aplikacje na ekranie radia? cos trzeba miec na telefonie bo normalnie jej nie widac

Wys艂ane z mojego Redmi Note 3 przy u偶yciu Tapatalka


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2018, o 22:57 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 sie 2015, o 19:56
Posty: 447
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
xtremesystems napisa艂(a):
daro napisa艂(a):
xtremesystems napisa艂(a):


rootowanie zaj臋艂o mi 艂adnych kilka godzin.... :( a uruchomienie AA Mirror chwilk臋 :P Jak jest root to tylko nadanie tych uprawnie艅 dla aplikacji AA Mirror - wyskoczy zapytanie na telefonie jak si臋 kliknie na t膮 aplikacj臋 na ekranie radia. Jak kto艣 nie zd膮偶y nada膰 uprawnie艅 roota to wtedy trzeba wej艣膰 do SuperSu i tam nada膰 tej aplikacji uprawnienia roota.

reszta opisu jutro.
moment moment. a jak wybrac ta aplikacje na ekranie radia? cos trzeba miec na telefonie bo normalnie jej nie widac

Wys艂ane z mojego Redmi Note 3 przy u偶yciu Tapatalka


na telefonie jej faktycznie nie wida膰, czy masz roota czy te偶 nie.

Apka dzia艂a na ekranie nawigacji :) Problem mo偶e by膰 aby nie pojawia艂 si臋 tylko czarny ekran - nale偶y odinstalowa膰 i zainstalowa膰 Android Auto. Android Auto musi by膰 najnowszy.


Ostatnio edytowano 5 lut 2018, o 21:11 przez daro, 艂膮cznie edytowano 1 raz

G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2018, o 07:37 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 sie 2011, o 06:19
Posty: 342
Lokalizacja: EL
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
to problem u mnie jest taki 偶e ja nie mam jej widocznej w radiu tak jak ty na ostatnim zdj臋ciu.

ja mam bolero.

jaka masz wersj臋 android auto

Wys艂ane z mojego Redmi Note 3 przy u偶yciu Tapatalka


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2018, o 21:04 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 sie 2015, o 19:56
Posty: 447
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Instrukcja:
Zgra膰 najnowsz膮 wersje AA (na dzisiaj to 2.9.5749) z https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
Otworzy膰 AA,
W艂膮cz Ustawienia Programisty w AA (klika膰 z 5-10 razy w pole 'Informacje o Androidzie Auto' do mementu kiedy na dole ekranu nie pojawi si臋 informacja, 偶e aktywowwa艂e艣 'tryb programisty')
Zaznacz pole wyboru "Nieznane 藕r贸d艂a", na samym dole listy
Obrazek
Zamknij AA.

A jak powy偶sze nieczytelne to zapraszam tutaj https://www.howtogeek.com/271132/how-to ... roid-auto/ :P

Wgraj AA Mirror z https://github.com/slashmax/AAMirror/bl ... -debug.apk
Zainstaluj, otw贸rz (b臋dzie jakby pusta). Zamknij.

Odinstaluj AA. Zainstaluj jeszcze raz AA.
W艂膮cz zn贸w ustawienia programisty, sprawdz czy jest zaznaczone 'nieznane 藕r贸d艂a'. Ten krok to zapobiegliwie (u mnie AA pami臋ta, 偶e by艂o zaznaczone, ale mo偶e Huawei tylko tak ma).


Pod艂膮cz telefon do samochodu z Android Auto, wybierz zak艂adk臋 pierwsz膮 od prawej
Obrazek

Na telefonie pojawi si臋 zapytanie o nadanie uprawnie艅 root'a dla AA Mirror
Obrazek
Jak si臋 'sp贸藕nisz' to musisz wej艣膰 w aplikacje SuperSu zak艂adka Aplikacje i klikna膰 na czerwony zegarek i 'przyzna膰' uprawnienia root.
Obrazek

AA Mirror b臋dzie te偶 pyta艂 czy zezwalasz na nagrywanie ekranu - wybierz 'zezwalam'.

Je艣li poprzednie kroki wykonasz prawid艂owo to b臋dziesz si臋 cieszy膰 nast臋pu膮cym widokiem
Obrazek

zabaw臋 z aplikacj膮 ju偶 kto艣 opublikowa艂
https://www.youtube.com/watch?v=iCyl6qF ... e=youtu.be Wydaje mi si臋, 偶e to jest wcze艣niejsza wersja.
W obecnej wersji AA Mirror pasek po lewej jest ukrywany (przesuwanie palcem od kraw臋dzi ekranu od lewej otworzy menu). Natomiast przesuwanie palcem od prawej kraw臋dzi pozwoli na zobaczenie wszystkich swoich aplikacji (to samo osi膮gniemy wybierajac z menu lewej ten obrazek kostki).

Jak nie masz dobrze wgranego root'a to:
- wybran膮 aplikacj臋 nie b臋dziesz m贸g艂 obs艂ugiwa膰 z ekranu samochodu (obs艂uga tylko na telefonie)
- AA Mirror nie b臋dzie mia艂a mo偶liwo艣ci wybrania i zapisania Ulubionych
- menu po lewej nie ma autouktywania
- przesuwanie palcem od kraw臋dzi lewej nie zadzia艂a.

Podaj臋 jeszcze inne podobne 'sensowne' programiki, kt贸re obchodz膮 regu艂y bezpiecze艅stwa Android Auto i pozwalaj膮 na internet, youtube, pokazuj膮 dane z samochodu:
- youtube - nale偶y przeczyta膰 na ko艅cu strony instrukcj臋 oszukuj膮c膮 blokady firmy google (polecam aplikacje App Cloner) http://www.thekirankumar.com/blog/2017/ ... -auto-app/
- internet - https://github.com/nerone-github/WebVie ... ewauto.apk
- dane rzeczywiste z samochodu - https://github.com/jilleb/mqb-pm/releases najpierw instalujemy aauto-vex-vag-2.3.apk a p贸偶niej Performance.Monitor.0.36B.apk
Zawsze odinstalowanie i ponowne zainstalowanie AA, aby nie by艂o 'czarnego ekranu' i braku reakcji na ekranie samochodu.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2018, o 22:03 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 sie 2011, o 06:19
Posty: 342
Lokalizacja: EL
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
ciekawe . zobacze bo chyba nie odinstalowywalem i nie instalowalem ponownie AA.

natomiast u mnie problem byl ze na ekranie bolero wyswietlaj膮 sie tylko do wyboru google maps i waze (nawet nie ma messengera i whatsapp nie ma)

ogolnie tutorial jak plan wilczego szanca :D


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2018, o 22:12 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 23 pa藕 2017, o 12:11
Posty: 153
Lokalizacja: wschodnie mazowsze
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (150KM)
[quote=

Jak nie masz dobrze wgranego root'a to:
- wybran膮 aplikacj臋 nie b臋dziesz m贸g艂 obs艂ugiwa膰 z ekranu samochodu (obs艂uga tylko na telefonie)
- AA Mirror nie b臋dzie mia艂a mo偶liwo艣ci wybrania i zapisania Ulubionych
- menu po lewej nie ma autouktywania
- przesuwanie palcem od kraw臋dzi lewej nie zadzia艂a.
quote]

czyli jak nie mam roota to wy艣wietli mi si臋 wszystko na ekranie, tylko zostanie sterowanie z telefonu je艣li dobrze zrozumia艂em
bo roota nie chc臋 robi膰 z kilku powod贸w


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2018, o 22:18 
Offline

Imi臋: BArtek
Do艂膮czy艂(a): 19 lut 2015, o 13:31
Posty: 413
Lokalizacja: RP
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 308ps/441nm
root niestety konieczny 偶eby cokolwiek z tego by艂o

_________________
my S3 2.0TSI L&K http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=6498


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lut 2018, o 23:01 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 20 sie 2015, o 19:56
Posty: 447
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
yaro_1 napisa艂(a):
[quote=

Jak nie masz dobrze wgranego root'a to:
- wybran膮 aplikacj臋 nie b臋dziesz m贸g艂 obs艂ugiwa膰 z ekranu samochodu (obs艂uga tylko na telefonie)
- AA Mirror nie b臋dzie mia艂a mo偶liwo艣ci wybrania i zapisania Ulubionych
- menu po lewej nie ma autouktywania
- przesuwanie palcem od kraw臋dzi lewej nie zadzia艂a.
quote]

czyli jak nie mam roota to wy艣wietli mi si臋 wszystko na ekranie, tylko zostanie sterowanie z telefonu je艣li dobrze zrozumia艂em
bo roota nie chc臋 robi膰 z kilku powod贸w


Tak bez roota tylko sterowanie z telefonu - s艂abe :(.

Te偶 si臋 troszk臋 ba艂em ....ale jeden fonik ju偶 zrootowany.... nie bola艂o :roll:


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2018, o 13:23 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 16 sty 2017, o 15:48
Posty: 108
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TDI (150KM)
Daro, czy Performance Monitor i aauto-vex-vag wymagaj膮 roota do dzia艂ania?
Zainstalowa艂em apki. Odpala si臋 PM ale zegary stoj膮 w miejscu. (Nie mam roota).


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2018, o 14:37 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 7 lut 2017, o 10:59
Posty: 1241
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Aktualnie: 2xxKM/4xxNm
darcus napisa艂(a):
Daro, czy Performance Monitor i aauto-vex-vag wymagaj膮 roota do dzia艂ania?
Zainstalowa艂em apki. Odpala si臋 PM ale zegary stoj膮 w miejscu. (Nie mam roota).

U mnie to samo. Zegary nie dzia艂aj膮.

_________________
Honda Civic VI iSR 娄 2008-2013
Honda Accord VII Sport GT 娄 2008 - 2017

Skoda Superb III Sportline 娄 2017 -


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2018, o 14:55 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 sie 2011, o 06:19
Posty: 342
Lokalizacja: EL
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
panowie prosze przesta艅cie uzywac sformu艂owania "dobrze wgranego roota"

root albo jest "wgrany" albo nie. nie ma stan贸w po艣rednich

Wys艂ane z mojego Redmi Note 3 przy u偶yciu Tapatalka


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2018, o 16:16 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11545
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Dam Ci mojego tableta, wgrasz mi roota?

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 426 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL