Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 15 gru 2018, o 16:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 444 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 8 kwi 2018, o 21:37 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 22 sty 2017, o 14:20
Posty: 43
Lokalizacja: opolskie
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
pab567 napisa艂(a):
Dedykowany zabytek (HTC One M8), z wy艂膮czonymi aktualizacjami, i wszystko dzia艂a jak trzeba. Jak kto艣 chce to mam w sumie takich trzy bo kiedy艣 to by艂 nasz podstawowy rodzinny telefon.


U mnie te偶 dzia艂a艂o w HTC One M9 bez 偶adnych problem贸w (no mo偶e troch臋 si臋 grza艂) ale zmieni艂em niedawno tel na LG V30 i lipa, nic nie chce dzia艂a膰. Tzn 艂膮cz臋 si臋 kablem przez mirorlik ale nie chce si臋 w艂膮czy膰 opcja 1:1 aby ekran kom by艂 widoczny na COLUMBUSIE. Jak to rozgry藕膰?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 9 kwi 2018, o 09:53 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 22 sie 2017, o 16:41
Posty: 24
Lokalizacja: Wielkopolska
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Aktualnie: 艩koda Octavia III FL
vincent napisa艂(a):
pab567 napisa艂(a):
Dedykowany zabytek (HTC One M8), z wy艂膮czonymi aktualizacjami, i wszystko dzia艂a jak trzeba. Jak kto艣 chce to mam w sumie takich trzy bo kiedy艣 to by艂 nasz podstawowy rodzinny telefon.


U mnie te偶 dzia艂a艂o w HTC One M9 bez 偶adnych problem贸w (no mo偶e troch臋 si臋 grza艂) ale zmieni艂em niedawno tel na LG V30 i lipa, nic nie chce dzia艂a膰. Tzn 艂膮cz臋 si臋 kablem przez mirorlik ale nie chce si臋 w艂膮czy膰 opcja 1:1 aby ekran kom by艂 widoczny na COLUMBUSIE. Jak to rozgry藕膰?


A masz zainstalowane w smartfonie apk LG Mirror Drive :roll:


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 kwi 2018, o 13:27 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 22 sty 2017, o 14:20
Posty: 43
Lokalizacja: opolskie
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Langusta 2017 napisa艂(a):
vincent napisa艂(a):
pab567 napisa艂(a):
Dedykowany zabytek (HTC One M8), z wy艂膮czonymi aktualizacjami, i wszystko dzia艂a jak trzeba. Jak kto艣 chce to mam w sumie takich trzy bo kiedy艣 to by艂 nasz podstawowy rodzinny telefon.


U mnie te偶 dzia艂a艂o w HTC One M9 bez 偶adnych problem贸w (no mo偶e troch臋 si臋 grza艂) ale zmieni艂em niedawno tel na LG V30 i lipa, nic nie chce dzia艂a膰. Tzn 艂膮cz臋 si臋 kablem przez mirorlik ale nie chce si臋 w艂膮czy膰 opcja 1:1 aby ekran kom by艂 widoczny na COLUMBUSIE. Jak to rozgry藕膰?


A masz zainstalowane w smartfonie apk LG Mirror Drive :roll:


tak mam


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 kwi 2018, o 11:19 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Janek
Do艂膮czy艂(a): 12 sie 2016, o 11:58
Posty: 141
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Odgrzej臋 troch臋 kotleta z automatycznie aktualizuj膮cym si臋 AndroidAuto w PL. Ostatnio przetestowa艂em na dw贸ch telefonach b臋d膮c w Austrii. Procedurka jest prosta: pod艂膮czy膰 si臋 do lokalnego wifi w kraju, gdzie AA jest normalnie oferowany, poprzez sklep play usun膮膰 wersj臋 AA z apkmirror, za po艣rednictwem sklepu play zainstalowa膰 AA i gotowe ...
U mnie zadzia艂a艂o na trzech samsungach (S7, S6 i S5) i od tej pory Sklep Play sam aktualizuje AA. R臋czne pobieramie nowych wersji z apkmirror by艂o troch臋 upierdliwe - albo trzeba by艂o co jaki艣 czas sprawdza膰 i ewentualnie instalowa膰, albo czeka膰 jak co艣 niezabangla i wtedy w nerwach jako艣 sobie radzi膰. A tak Google sam se aktualizuje i po problemie.
Dodam, 偶e wszystkie telefony maj膮 karty polskich operator贸w (plus, orange PL, t-mobile PL) i profile google by艂y zak艂adane w PL. Wi臋c nie trzeba robi膰 profili zwi膮zanych z krajem gdzie AA jest oficjalnie dost臋pne. Wydaje mi si臋, 偶e podr贸偶 za granic臋 mo偶na zasymulowa膰 stosuj膮c vpn z terminacj膮 w kraju z oficjalnym AA. Sprawdza膰 mi si臋 nnie chce, bo tymczasem na wszystkich rodzinnnych smartfonach AA bangla a偶 mi艂o (na S5 trochu wolno si臋 uruchamia, ale potem jest ju偶 OK).


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 kwi 2018, o 11:37 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11716
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Ale w艂a艣nie o to chodzi, 偶eby si臋 nie aktualizowa艂.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 kwi 2018, o 15:38 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Janek
Do艂膮czy艂(a): 12 sie 2016, o 11:58
Posty: 141
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Nic prostszego - wystarczy w sklepie play wy艂膮czy膰 auto update dla tej apki.
Cho膰 z tego co piszecie, to problem jest z AA Mirror (osobi艣cie nie u偶ywam), a i nawet tu d艂u偶sze nieaktualizowanie spowoduje niezgodno艣膰 z us艂ugami goole i kupa ...
Moim zadanie AA Mirror to super pomys艂, ale jeszcze aplikacja musi si臋 troch臋 ustabilizowa膰, za p贸艂 roku, rok b臋dzie spoko lub zniknie.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 kwi 2018, o 19:28 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11716
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Problem jest z google play services. To nie takie proste. P贸ki co mam odci臋te wifi i jak wychodz臋 z samochodu od razu przechodzi w tryb samolotowy. Wi臋c nie ma jak si臋 uaktualni膰. P贸ki co, ale kto go tam wie.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2018, o 12:00 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 8 wrz 2013, o 09:56
Posty: 5554
Lokalizacja: Wroc艂aw
Samoch贸d: Inny
Silnik: 2.0TDi SCW (240KM)
jkp002 napisa艂(a):
Odgrzej臋 troch臋 kotleta z automatycznie aktualizuj膮cym si臋 AndroidAuto w PL. Ostatnio przetestowa艂em na dw贸ch telefonach b臋d膮c w Austrii. Procedurka jest prosta: pod艂膮czy膰 si臋 do lokalnego wifi w kraju, gdzie AA jest normalnie oferowany, poprzez sklep play usun膮膰 wersj臋 AA z apkmirror, za po艣rednictwem sklepu play zainstalowa膰 AA i gotowe ...
U mnie zadzia艂a艂o na trzech samsungach (S7, S6 i S5) i od tej pory Sklep Play sam aktualizuje AA. R臋czne pobieramie nowych wersji z apkmirror by艂o troch臋 upierdliwe - albo trzeba by艂o co jaki艣 czas sprawdza膰 i ewentualnie instalowa膰, albo czeka膰 jak co艣 niezabangla i wtedy w nerwach jako艣 sobie radzi膰. A tak Google sam se aktualizuje i po problemie.
Dodam, 偶e wszystkie telefony maj膮 karty polskich operator贸w (plus, orange PL, t-mobile PL) i profile google by艂y zak艂adane w PL. Wi臋c nie trzeba robi膰 profili zwi膮zanych z krajem gdzie AA jest oficjalnie dost臋pne. Wydaje mi si臋, 偶e podr贸偶 za granic臋 mo偶na zasymulowa膰 stosuj膮c vpn z terminacj膮 w kraju z oficjalnym AA. Sprawdza膰 mi si臋 nnie chce, bo tymczasem na wszystkich rodzinnnych smartfonach AA bangla a偶 mi艂o (na S5 trochu wolno si臋 uruchamia, ale potem jest ju偶 OK).
Sprawdzi艂em w tym tygodniu, i u mmie nie dzia艂a. Niezale偶nie od wifi i kraju w sklepie info, 偶e w moim kraju nie ma.

_________________
Obrazek

Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2018, o 12:42 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Janek
Do艂膮czy艂(a): 12 sie 2016, o 11:58
Posty: 141
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Niezbadane s膮 艣cie偶ki Google ... u mnie na 3 telefonach si臋 uda艂o. Jaki mas telefon i w jakiej polskiej sieci.
U mnie to Samsungi S7 (Plus), S6 (Orange), S5 (T-Mobile).


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2018, o 12:46 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 8 wrz 2013, o 09:56
Posty: 5554
Lokalizacja: Wroc艂aw
Samoch贸d: Inny
Silnik: 2.0TDi SCW (240KM)
S7 w orange. Nigdy jednak AA nie mia艂em, nawet wersji z apk. Mo偶e tu tkwi przyczyna?

_________________
Obrazek

Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2018, o 13:45 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Janek
Do艂膮czy艂(a): 12 sie 2016, o 11:58
Posty: 141
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
A ile czasu by艂e艣 w "b艂ogos艂awionym" kraju?
Ja operacji dokona艂em po oko艂o 5 dniach. Mo偶e ju偶 google uzna艂o mnie za imigranta ...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2018, o 16:12 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 8 wrz 2013, o 09:56
Posty: 5554
Lokalizacja: Wroc艂aw
Samoch贸d: Inny
Silnik: 2.0TDi SCW (240KM)
Ja to zawsze na chwil臋, tak偶e o 偶adne statusy ubiega膰 si臋 nie mog臋 ;)

_________________
Obrazek

Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2018, o 16:22 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 wrz 2015, o 21:17
Posty: 420
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Enriquez napisa艂(a):
Problem jest z google play services. To nie takie proste. P贸ki co mam odci臋te wifi i jak wychodz臋 z samochodu od razu przechodzi w tryb samolotowy. Wi臋c nie ma jak si臋 uaktualni膰. P贸ki co, ale kto go tam wie.

Jak to na forum Passata jest opisane, trzeba zainstalowa膰 Google Play Services w wersji 12.2.21 i Google Play Services for Instant Apps w wersji 2.19-release-189898540 i po zainstalowaniu u偶ywaj膮c Titanium Backup zabroni膰 im aktualizacji (niestety do tego trzeba wykupi膰 wersj臋 Pro, kt贸ra kosztuje co艣 ponad 20 z艂, ale mo偶e jest jaka艣 bezp艂atna alternatywa). Wtedy dzia艂a AA Mirror i wszystko inne, oczywi艣cie dop贸ki Google co艣 nie pozmienia鈥 No i trzeba mie膰 roota i Android Auto w wersji 2.9.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2018, o 16:24 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 7440
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Intuicyjne w kij :mrgreen:

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 kwi 2018, o 17:59 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 sie 2011, o 06:19
Posty: 343
Lokalizacja: EL
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
zrrrzrrzsryzrrr#rrrzrsrsrrrzrssrrzrrzrsrzrszrszrzr55nnhnrrrzrsrsrrrzrssrrzrrzrsrzrszrszrzr55nnhn5u6sx4455t
piecu napisa艂(a):
Enriquez napisa艂(a):
Problem jest z google play services. To nie takie proste. P贸ki co mam odci臋te wifi i jak wychodz臋 z samochodu od razu przechodzi w tryb samolotowy. Wi臋c nie ma jak si臋 uaktualni膰. P贸ki co, ale kto go tam wie.

Jak to na forum Passata jest opisane, trzeba zainstalowa膰 Google Play Services w wersji 12.2.21 i Google Play Services for Instant Apps w wersji 2.19-release-189898540 i po zainstalowaniu u偶ywaj膮c Titanium Backup zabroni膰 im aktualizacji (niestety do tego trzeba wykupi膰 wersj臋 Pro, kt贸ra kosztuje co艣 ponad 20 z艂, ale mo偶e jest jaka艣 bezp艂atna alternatywa). Wtedy dzia艂a AA Mirror i wszystko inne, oczywi艣cie dop贸ki Google co艣 nie pozmienia鈥 No i trzeba mie膰 roota i Android Auto w wersji 2.9.
szrrrssRSS dsrssdszdrrdsrsrszdssrsrdsss4szsdRzddedrzerzsddrds44dsdszer sssdrssddd4zds ,ssrssszsno 443444rezstm-vvg

Wys艂ane z mojego Redmi Note 3 przy u偶yciu Tapatalka


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 444 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL