S3 Kamera cofania.

Awatar użytkownika
kret84
Posty: 121
Rejestracja: 30 sty 2014, o 20:17
Samochód: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Imię: Przemek
Lokalizacja: Śląsk

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: kret84 » 5 cze 2019, o 09:59

spacewalker pisze:
kret84 pisze:Jakaś podpowiedz ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
w PDC zakodowałes kamere ?
mi po dołozeniu kamery , co prawda zgłaszała bład braku komunikacji w PDC, ale przestał działac OPS z automatu przy dojeżdzaniu do ściany
aktywował się , bo pikało w głosnikach ....., ale nie pojawiało się.
do wymiany był gateway bo był za stary soft
teraz się pojawia
jak nacisne na postoju guzik PDC to z automatu wskakuje tez kamera

Apropo ..... ktos wie moze czy da się prędkośc wyłączenia (OFF) kamery zmienic ? tak by przy 15...20km/h dopiero znikała ?
teraz przy 10 znika :roll:
To ja mam dokładnie taka samo sytuacje jak dojeżdżasz do przeszkody to zaczyna pikać w głośnikach ale nie pojawia się na wyswietlaczu.
Gateway wymieniałeś czy tylko soft nowy ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

spacewalker
Posty: 219
Rejestracja: 29 lip 2014, o 18:09
Samochód: Inny
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: LDZ

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: spacewalker » 5 cze 2019, o 10:40

kret84 pisze:
To ja mam dokładnie taka samo sytuacje jak dojeżdżasz do przeszkody to zaczyna pikać w głośnikach ale nie pojawia się na wyswietlaczu.
Gateway wymieniałeś czy tylko soft nowy ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
akurat poszełd soft + parametry
kolega mi robił zdalnie

ale ja miałem błąd w kamerze , o braku komunikacji z PDC
Ty nie piszesz o tym nic
....

Awatar użytkownika
Eldar
Posty: 114
Rejestracja: 20 sie 2017, o 21:33
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Krystian
Lokalizacja: Kalwaria Zebrzydowska

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: Eldar » 5 cze 2019, o 11:00

spacewalker pisze:
kret84 pisze:
To ja mam dokładnie taka samo sytuacje jak dojeżdżasz do przeszkody to zaczyna pikać w głośnikach ale nie pojawia się na wyswietlaczu.
Gateway wymieniałeś czy tylko soft nowy ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
akurat poszełd soft + parametry
kolega mi robił zdalnie

ale ja miałem błąd w kamerze , o braku komunikacji z PDC
Ty nie piszesz o tym nic
To jest ten sam błąd który Ty miałeś.
13705478 - Datenbus fehlende Botschaft
U1121 00 [009] - -
[message Parkhilfe_01 not received]

GW: 5Q0907530M SW: 5Q0907530AJ
Masz nowszy soft do tego sterownika?

spacewalker
Posty: 219
Rejestracja: 29 lip 2014, o 18:09
Samochód: Inny
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: LDZ

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: spacewalker » 5 cze 2019, o 11:14

Eldar pisze:
To jest ten sam błąd który Ty miałeś.
13705478 - Datenbus fehlende Botschaft
U1121 00 [009] - -
[message Parkhilfe_01 not received]

GW: 5Q0907530M SW: 5Q0907530AJ
Masz nowszy soft do tego sterownika?
dokładnie taki sam błąd miałem
Tyle ze GW starsze
5Q0 907 530 AC HW: 5Q0 907 530 F
Component: GW MQB High 128 1204

Teraz mam 530AM 1264 ......o ile pamietam
Nie ryzykował bym samym SW , bo wgrał mi jeszcze konfiguracje, dobry znajomy...... wiec raczej by mi powiedział czy SW wystarczy czy nie i sam bym sobie zrobił
jak ktos ma Odis E + głowice VAS , kolega moze zdalnie się połaczyc i zrobic update
kamery miałem 2 ...568B i 556 (jakas z passata) zamin zrobilismy update GW
ale nie było róznicy, na kazdej tak samo było ..... , więc to nie wina kamery , a tez się pokusiłem o parametry i sw do kamery i niepotrzebnie
....

jazg71
Posty: 6
Rejestracja: 4 paź 2018, o 15:09
Samochód: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Imię: Jacek
Lokalizacja: Rypin

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: jazg71 » 8 lip 2019, o 10:19

spacewalker pisze:
Eldar pisze:
To jest ten sam błąd który Ty miałeś.
13705478 - Datenbus fehlende Botschaft
U1121 00 [009] - -
[message Parkhilfe_01 not received]

GW: 5Q0907530M SW: 5Q0907530AJ
Masz nowszy soft do tego sterownika?
dokładnie taki sam błąd miałem
Tyle ze GW starsze
5Q0 907 530 AC HW: 5Q0 907 530 F
Component: GW MQB High 128 1204

Teraz mam 530AM 1264 ......o ile pamietam
Nie ryzykował bym samym SW , bo wgrał mi jeszcze konfiguracje, dobry znajomy...... wiec raczej by mi powiedział czy SW wystarczy czy nie i sam bym sobie zrobił
jak ktos ma Odis E + głowice VAS , kolega moze zdalnie się połaczyc i zrobic update
kamery miałem 2 ...568B i 556 (jakas z passata) zamin zrobilismy update GW
ale nie było róznicy, na kazdej tak samo było ..... , więc to nie wina kamery , a tez się pokusiłem o parametry i sw do kamery i niepotrzebnie


Proszę o informację jak Pan ogarnął temat i czy wszystkie funkcjonalności wróciły.
Nie mam Odis E + głowica VAS. Czy można prosić o kontakt tel. lub email do znajomego który pomagał?
Pozdrawiam

spacewalker
Posty: 219
Rejestracja: 29 lip 2014, o 18:09
Samochód: Inny
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: LDZ

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: spacewalker » 8 lip 2019, o 18:35

jazg71 pisze: Nie mam Odis E + głowica VAS. Czy można prosić o kontakt tel.
Pozdrawiam
kolega jest z Rosjii i lutownicą na odległość tego nie zrobi
VAS-a musisz miec ....... wiec po temacie
....

jazg71
Posty: 6
Rejestracja: 4 paź 2018, o 15:09
Samochód: Superb III
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Imię: Jacek
Lokalizacja: Rypin

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: jazg71 » 9 lip 2019, o 10:47

Dziękuję za info.
Gdybym gateway oryginał chciał zostawić bez zmian( tak, w razie w..) to jaki gateway kupić do zmiany oprogramowania i zakodowania.
W chwili obecnej posiadam:
"19 Interfejs diagnostyczny magistrali danych

Opis sytemu: GW MQB High
Numer oprogramowania: 5Q0907530AJ
Wersja oprogramowania: 2246
Numer sterownika: 5Q0907530M
Wersja sterownika: 212"

LUKASZdiy
Posty: 37
Rejestracja: 30 sie 2015, o 22:46
Samochód: Superb II
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Imię: Łukasz

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: LUKASZdiy » 20 sie 2019, o 14:22

Koledzy krótkie pytanko:
Czy wybierając kamerkę mogę wybrać dowolna wersje low/high czy są one jakoś dopasowane wersji PDC lub modułu auta..
czy mozna dołożyć dowolna kamerkę w wersji low z formatem ntsc?

spacewalker
Posty: 219
Rejestracja: 29 lip 2014, o 18:09
Samochód: Inny
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Aktualnie: 184KM 420Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: LDZ

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: spacewalker » 23 sie 2019, o 10:11

LUKASZdiy pisze:Koledzy krótkie pytanko:
Czy wybierając kamerkę mogę wybrać dowolna wersje low/high czy są one jakoś dopasowane wersji PDC lub modułu auta..
czy mozna dołożyć dowolna kamerkę w wersji low z formatem ntsc?
jak kamera High to trzeba zakodować na obecnośc PDC, i PDC trzeba zakodować na obecnośc kamery
jak kamera LOW - to tylko PDC na obecnośc kamery
....

Pucek_33
Posty: 3
Rejestracja: 5 paź 2019, o 15:57
Samochód: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Aktualnie: 227KM i 300nm
Imię: Grzegorz

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: Pucek_33 » 22 paź 2019, o 09:36

Odgrzewam kotleta czy ktoś na Śląsku bawi w zabudowę kamery w SIII ? Nie płacę bombelkami tylko pln ;)

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12544
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: Enriquez » 22 paź 2019, o 12:02

Tak, tu kolega z sąsiedniego forum:
https://retrofitcar.pl/
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

Pucek_33
Posty: 3
Rejestracja: 5 paź 2019, o 15:57
Samochód: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Aktualnie: 227KM i 300nm
Imię: Grzegorz

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: Pucek_33 » 22 paź 2019, o 19:29

A ktoś tam robił coś i może podzielić się jakimś info.? Z góry dziekuje:)

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12544
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: Enriquez » 22 paź 2019, o 19:47

zapytaj na forum:
https://octavia.team
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

Awatar użytkownika
Angel1
Posty: 70
Rejestracja: 9 kwie 2017, o 12:22
Samochód: Inny
Silnik: 2.0TDI (150KM)
Aktualnie: 150KM/320Nm
Imię: Seba
Lokalizacja: Brzeg

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: Angel1 » 9 lis 2019, o 01:11

Enriquez pisze:
22 paź 2019, o 19:47
zapytaj na forum:
https://octavia.team
Szybkie pytanie mam. Czy masz schemat do podłączenia kamery LOW? Niby trzy kabelki ale mamy dylemat.

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12544
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: S3 Kamera cofania.

Post autor: Enriquez » 9 lis 2019, o 08:36

Mam, ale do jakiego samochodu i do jakiego typu kamery, bo są 3...
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

ODPOWIEDZ