Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 24 maja 2019, o 03:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 14 mar 2019, o 09:17 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 14 mar 2019, o 09:09
Posty: 12
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Dzie艅 dobry! Jestem szczealiwym posiadaczem Skody superb kombi 4x4 280 KM z 2016 roku. Samoch贸d kupi艂em u偶ywany w wersji L&K. Pierwsze co zrobi艂em to przywr贸ci艂em do ustawie艅 fabrycznych system Columbus. 呕eby nie mie膰 ustawie艅 poprzedniego w艂a艣ciciela. Po tym zabra艂em si臋 za aktualizacje map/systemu. Pr贸bowa艂em z karty mikroSD w adapterze SD oraz z pendrive. Pr贸bowa艂em zgrywa膰 pliki z Maca oraz z Windowsa. Za ka偶dym razem system mieli mieli i wyrzuca poni偶szy komunikat. No艣niki dzia艂aj膮, poniewa偶 z nich aktualizowa艂em loga stacji radiowych. W serwisie mi powiedzieli 偶e elektryk jest na d艂u偶szym zwolnieniu lekarskim i mi tego nie zrobi膮. Czy macie mo偶e pomys艂 co jest nie tak i jak to przeskoczy膰? Dodam, 偶e oprogramowanie 艣ci膮gam z oficjalnej strony Skody po podaniu numeru vin auta :) serdeczne dzi臋ki za wszelkie rady!

Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
PostNapisane: 14 mar 2019, o 09:35 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 21 maja 2011, o 19:47
Posty: 148
Lokalizacja: Inowroc艂aw
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
A dane ze strony Skody 艣ci膮ga艂e艣 tylko raz? Ja tak mia艂em ostatnio, 偶e za pierwszym razem musia艂o si臋 to pobra膰 z b艂臋dami, bo te偶 mia艂em taki komunikat, kombinowa艂em z r贸偶nymi kartami itp. bo my艣la艂em, 偶e to kwestia no艣nika.

Ale jak pobra艂em ze strony Skody od nowa, to zaskoczy艂o od razu.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 mar 2019, o 13:08 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4845
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Daj screenshot z widoku drzewa katalog贸w tejbkartu spod mened偶era plik贸w na kompie.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 mar 2019, o 22:15 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 6 sty 2016, o 00:07
Posty: 7
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: inny 150 KM
Nie wiem, jak to jest w Columbus. Natomiast u mnie w Amundsen mo偶na zaktualizowa膰 tylko na oryginalnej karcie, a piszesz, 偶e pr贸bowa艂e艣 np. z pendrive'a. W Amundsen jak wgra艂em na inn膮 kart臋 to mi nie chcia艂 jej w og贸le odczyta膰 i po prostu aktualizuj膮c musz臋 kasowa膰 poprzednie dane na pierwotnej karcie SD i wgrywa膰 now膮 wersje nawigacji.
A loga stacji radiowych bez problemu z innego no艣nika si臋 aktualizuje.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 mar 2019, o 13:08 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 14 mar 2019, o 09:09
Posty: 12
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Dzi臋kuj臋 za porady. Okaza艂o si臋, 偶e jak ponownie pobra艂em ca艂y plik to zadzia艂a艂o. Podobnie jak u kolegi powy偶ej. Z czego to wynika - nie wiem. Troch臋 wkurzaj膮ce bo pobranie 25GB danych i wgranie na no艣nik to zajmuje troch臋 czasu ;)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 mar 2019, o 15:13 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 13 kwi 2017, o 10:58
Posty: 147
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
czay napisa艂(a):
Nie wiem, jak to jest w Columbus. Natomiast u mnie w Amundsen mo偶na zaktualizowa膰 tylko na oryginalnej karcie, a piszesz, 偶e pr贸bowa艂e艣 np. z pendrive'a. W Amundsen jak wgra艂em na inn膮 kart臋 to mi nie chcia艂 jej w og贸le odczyta膰 i po prostu aktualizuj膮c musz臋 kasowa膰 poprzednie dane na pierwotnej karcie SD i wgrywa膰 now膮 wersje nawigacji.
A loga stacji radiowych bez problemu z innego no艣nika si臋 aktualizuje.


Ja do Columbusa nie dosta艂em 偶adnej oryginalnej karty - dzia艂a mi z ka偶dej.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL