Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 24 kwi 2019, o 23:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 30 gru 2018, o 14:53 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 21 pa藕 2015, o 15:29
Posty: 38
Lokalizacja: Katowice
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Aktualnie: Passat B7
Witam Was,

Dobiega mi 3 lata od zakupu mojego SIII, no i chcia艂em zaktualizowa膰 navi.
Z tego co do tej pory wyczyta艂em to:
1. wyci膮gam oryginalna kart臋 Skody SD z auta, kopiuje dla bezpiecze艅stwa na komputer
2. ta sama kart臋 formatuje, wrzucam 艣ci膮gni臋te i rozpakowane mapy EC1-EC7
3. wk艂adam kart臋 do auta

Nie rozumie tylko czego艣:
- aktualnie karta SD Skody ma 16 GB, w tym zawarte s膮 mapy na cala europe (CW 45/2015), nawet na turcje
- natomiast nowe zestawy EC1-EC7 maja od 4 do 7 GB, jak zrobi膰 aby pokry膰 cala europe?, czy da sie wrzuci膰 kilka EC na jedna kart臋 SD?
- jak to mo偶liwe ze wcze艣niej zmie艣ci艂a si臋 cala europa na 16 GB?

B臋d臋 wdzi臋czny za wskaz贸wki.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 30 gru 2018, o 15:29 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4820
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Musisz wybra膰 jeden z wariant贸w o tylko jego wgrywasz na SD.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2018, o 17:50 
Offline

Imi臋: Mariusz
Do艂膮czy艂(a): 21 pa藕 2015, o 15:29
Posty: 38
Lokalizacja: Katowice
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Aktualnie: Passat B7
to oznacza ze nie da si臋 ju偶 mie膰 ca艂ej europy jednocze艣nie?
Gdzie艣 czyta艂em, ze MIB2/Amundsen ma nieograniczona aktualizacje czasowa, czy to prawda?
Mia艂oby to wtedy sens, gdy偶 w razie potrzeby, mo偶na by艂oby 艣ci膮gn膮膰 brakuj膮cy fragment europy... po 3 latach...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 gru 2018, o 19:52 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4820
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Tak, nie da si臋.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 gru 2018, o 07:25 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 562
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Trzeba by mocno rozkminia膰 zawarto艣膰 paczek poszczeg贸lnych zestaw贸w do zainstalowania. Ja kilka dni temu wrzuci艂em do navi zestaw ECE5 (http://infotainment-cdn.skoda-auto.com/base/downloaders/STD2_1115_EU_DL2_201920/Downloader.exe?ver=636818338979872469&extension=.exe). Po prostu zrobi艂em format karty SD i wrzuci艂em powy偶sz膮 paczk臋. Co ciekawe, tam si臋 instaluj膮 nawet jakie艣 pliki przewidziane dla Seat贸w, ale nie s膮dz臋, 偶eby to zajmowa艂o du偶o miejsca. Moim zdaniem trzeba by zrobi膰 tak, 偶e instalujemy sobie dwa razy jakie艣 r贸偶ne zestawy map na t臋 kart臋 SD, nast臋pnie robimy zrzut archiwum na dysk i potem kombinujemy z wgraniem z powrotem tego r臋cznie na kart臋 SD. Pliki z mapami dla poszczeg贸lnych kraj贸w powinny mie膰 to samo nazewnictwo. Tak samo inne pliki wsp贸lne, kt贸re s膮 wsp贸艂dzielone pomi臋dzy poszczeg贸lnymi regionami (np. bitmapy, itp.). Najwa偶niejszym plikiem b臋dzie setting, kt贸ry podaje list臋 region贸w, bo jego by trzeba r臋cznie wyedytowa膰, 偶eby zawrze膰 dane z obu zestaw贸w regionalnych.

Niestety ja nie mia艂em czasu na takie zabawy, wi臋c uzna艂em, 偶e wrzucam na navi taki region, kt贸rego kraje b臋d臋 potencjalnie odwiedza膰 moim skodillac'iem.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2019, o 17:11 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 10:50
Posty: 121
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
pap napisa艂(a):
Witam Was,

Dobiega mi 3 lata od zakupu mojego SIII, no i chcia艂em zaktualizowa膰 navi.
Z tego co do tej pory wyczyta艂em to:
1. wyci膮gam oryginalna kart臋 Skody SD z auta, kopiuje dla bezpiecze艅stwa na komputer
2. ta sama kart臋 formatuje, wrzucam 艣ci膮gni臋te i rozpakowane mapy EC1-EC7
3. wk艂adam kart臋 do auta

Nie rozumie tylko czego艣:
- aktualnie karta SD Skody ma 16 GB, w tym zawarte s膮 mapy na cala europe (CW 45/2015), nawet na turcje
- natomiast nowe zestawy EC1-EC7 maja od 4 do 7 GB, jak zrobi膰 aby pokry膰 cala europe?, czy da sie wrzuci膰 kilka EC na jedna kart臋 SD?
- jak to mo偶liwe ze wcze艣niej zmie艣ci艂a si臋 cala europa na 16 GB?

B臋d臋 wdzi臋czny za wskaz贸wki.


艢ci膮gnij aktualn膮 map臋 ze strony VW. To s膮 te same mapy.
http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/Dis ... 115_V10.7z

Skasuj pliki na karcie. NIE FORMATUJ KARTY!!!
Rozpakuj plik i zawarto艣膰 wgraj na kart臋.

_________________
pozdrawiam,
Andrzej
_________________________
Skoda Superb I 1.9 TDI - by艂a
Renault Laguna III Grandtour 2.0 DCI - by艂a
Skoda Superb III 1.8 TSI - jest

Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2019, o 06:33 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4820
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
A czemu niby ma nie formatowa膰 karty?

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2019, o 09:58 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 10:50
Posty: 121
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
W wielu systemach z kt贸rymi mialem do czynienia i kt贸re u偶ywaj膮 specjalnie zabezpieczonych kart SD lub dyskietek z wgranym kluczem licencyjnym formatowanie powoduje wyczyszczenie wszystkich danych. Taka sformatowana karta niczym nie r贸偶ni si臋 od nowej karty. Mo偶liwe 偶e Skoda zabezpieczy艂a inaczej karte ale ja wole nie ryzykowa膰 i skasowa膰 pliki ni偶 si臋 potem zastanawia膰 co zrobi膰 z niedzia艂aj膮c膮 kart膮.

_________________
pozdrawiam,
Andrzej
_________________________
Skoda Superb I 1.9 TDI - by艂a
Renault Laguna III Grandtour 2.0 DCI - by艂a
Skoda Superb III 1.8 TSI - jest

Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sty 2019, o 12:41 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4820
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
No to uprzejmie informuje 偶e w tym przypadku nie ma problem贸w, mo偶na formatowa膰.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=H7wkolbYXnM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2019, o 17:13 
Offline

Imi臋: Tomasz
Do艂膮czy艂(a): 9 gru 2018, o 07:57
Posty: 6
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
AndrzejD napisa艂(a):
pap napisa艂(a):
Witam Was,

Dobiega mi 3 lata od zakupu mojego SIII, no i chcia艂em zaktualizowa膰 navi.
Z tego co do tej pory wyczyta艂em to:
1. wyci膮gam oryginalna kart臋 Skody SD z auta, kopiuje dla bezpiecze艅stwa na komputer
2. ta sama kart臋 formatuje, wrzucam 艣ci膮gni臋te i rozpakowane mapy EC1-EC7
3. wk艂adam kart臋 do auta

Nie rozumie tylko czego艣:
- aktualnie karta SD Skody ma 16 GB, w tym zawarte s膮 mapy na cala europe (CW 45/2015), nawet na turcje
- natomiast nowe zestawy EC1-EC7 maja od 4 do 7 GB, jak zrobi膰 aby pokry膰 cala europe?, czy da sie wrzuci膰 kilka EC na jedna kart臋 SD?
- jak to mo偶liwe ze wcze艣niej zmie艣ci艂a si臋 cala europa na 16 GB?

B臋d臋 wdzi臋czny za wskaz贸wki.


艢ci膮gnij aktualn膮 map臋 ze strony VW. To s膮 te same mapy.
http://vw-mapscdn.tdd.adacorcdn.com/Dis ... 115_V10.7z

Skasuj pliki na karcie. NIE FORMATUJ KARTY!!!
Rozpakuj plik i zawarto艣膰 wgraj na kart臋.


Witam
A je艣li mog臋 wiedzie膰 to czemu proponujesz map臋 ze strony VW? Jest jaka艣 nowsza czy co艣 innego?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2019, o 17:55 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Seba
Do艂膮czy艂(a): 9 kwi 2017, o 12:22
Posty: 59
Lokalizacja: Brzeg
Samoch贸d: Inny
Silnik: 2.0TDI (150KM)
Aktualnie: 150KM/320Nm
Wychodzi na to 偶e jest to ca艂a Europa.
Wcze艣niejsze wersje mia艂y w艂a艣nie 12 Gb danych. Teraz jak ju偶 wcze艣niej napisali od 5 do 7Gb


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sty 2019, o 16:49 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 10:50
Posty: 121
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Po pierwsze jest ca艂a a nie w kawa艂kach jak na Skodzie,
po drugie zawsze jest dost臋pna wcze艣niej
a s膮 to te same pliki.
Mo偶esz te偶 pobra膰 od Seata. To te偶 to samo.

Pierwsza aktualizacja z zesz艂ego roku by艂a chyba trzy miesi膮ce wcze艣niej ni偶 w Skodzie

_________________
pozdrawiam,
Andrzej
_________________________
Skoda Superb I 1.9 TDI - by艂a
Renault Laguna III Grandtour 2.0 DCI - by艂a
Skoda Superb III 1.8 TSI - jest

Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL