Jaki interfejs do kodowania

Moderator: Elninjo

Awatar użytkownika
Carlito
Posty: 108
Rejestracja: 24 gru 2016, o 23:17
Samochód: Superb II combi 4x4
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Lokalizacja: WWL

Re: Jaki interfejs do kodowania

Post autor: Carlito » 29 sty 2018, o 10:22

Coś tam chyba ogarnie (myślę o kodowaniu, które jak coś mogę i tak zrobić docelowo vcds-em), do takiego "codziennego" użytku chyba się nadaje, błędy, podgląd bloków pomiarowych. W tej cenie to raczej nic sensownego się nie znajdzie. No i plus, że z telefonu mogę się połączyć, ten mam przy sobie prawie zawsze, a laptopa niekoniecznie.
Jeżeli są jeszcze jakieś minusy tego interfejsu, to proszę pisać :)

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 5032
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 421 KM / 524 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Jaki interfejs do kodowania

Post autor: pab567 » 29 sty 2018, o 17:59

Za mały - jeden już gdzieś podziałem

Awatar użytkownika
Carlito
Posty: 108
Rejestracja: 24 gru 2016, o 23:17
Samochód: Superb II combi 4x4
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Lokalizacja: WWL

Re: Jaki interfejs do kodowania

Post autor: Carlito » 29 sty 2018, o 18:45

:)

Będę go pilnował :D

Awatar użytkownika
RybaDK
Posty: 287
Rejestracja: 24 gru 2016, o 23:22
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Imię: Darek

Re: Jaki interfejs do kodowania

Post autor: RybaDK » 29 sty 2018, o 19:18

Nie wszystko jest przetłumaczone na polski ale to nie powinien być problem bo i tak większość kodowań jest opisana po angielsku lub niemiecku więc nie raz lepiej operować w tych językach.

-+W najnowszych modelach np MY2018 czasami nie można było się połączyć z niektórymi sterownikami ale ciągle udoskonalają apke i próbują rozwiązać problem.

+Ma też dużo tzw fastapp jak np MIM czy VIM "płatnych ich punktami " które możesz kupić za kasę lub dobijać klikając na reklamy.

-+Czasami przymula ale jeszcze mi się nie zdążyło żeby coś sam z siebie nakrzaczył w sterowniku.

+ Masz też historie zmian która zapisywana jest na twoim koncie i możesz mieć zawsze do niej dostęp .

Zresztą prześledz wątek :

viewtopic.php?t=8366

Wysłane z mojego HTC 10 evo przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
przemoka
Posty: 562
Rejestracja: 24 lip 2016, o 10:29
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM

Re: Jaki interfejs do kodowania

Post autor: przemoka » 29 sty 2018, o 21:39

jest minus tego OBD11 - kodowania w ogóle nie są przetłumaczone, więc nie wiadomo co niesie ze sobą dany bit w sterownikach. Ale teraz większość rzeczy ogarnia się przez adaptacje, więc aż tak to nie boli. Na jakimś innym forum był gość, który rozpracował te punkty i można u niego sobie nabić nawet i milion punktów. Ale nie wiem czy to jest konieczne.
Natomiast ogromnym plusem jest właśnie ściąganie Mirrorlink in Motion. Do mnie już kilka osób w tej sprawie przyjechało i to był właśnie atut tego małego urządzonka :)

Awatar użytkownika
Carlito
Posty: 108
Rejestracja: 24 gru 2016, o 23:17
Samochód: Superb II combi 4x4
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Lokalizacja: WWL

Re: Jaki interfejs do kodowania

Post autor: Carlito » 29 sty 2018, o 23:01

Podziękował, być może jutro dotrze do mnie to cudo.

Awatar użytkownika
RybaDK
Posty: 287
Rejestracja: 24 gru 2016, o 23:22
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Imię: Darek

Re: Jaki interfejs do kodowania

Post autor: RybaDK » 29 sty 2018, o 23:03

przemoka pisze:jest minus tego OBD11 - kodowania w ogóle nie są przetłumaczone, więc nie wiadomo co niesie ze sobą dany bit w sterownikach. Ale teraz większość rzeczy ogarnia się przez adaptacje, więc aż tak to nie boli. Na jakimś innym forum był gość, który rozpracował te punkty i można u niego sobie nabić nawet i milion punktów. Ale nie wiem czy to jest konieczne.
Natomiast ogromnym plusem jest właśnie ściąganie Mirrorlink in Motion. Do mnie już kilka osób w tej sprawie przyjechało i to był właśnie atut tego małego urządzonka :)
Jest już dostępny coding helper ale w angielskim i niemieckim.

https://youtu.be/e3XKpbjsdcU

Wysłane z mojego HTC 10 evo przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ