Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 19 kwi 2018, o 22:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 1000 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 16 kwi 2018, o 15:04 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 2352
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: 395KM / 515Nm
Ona jest na serwerze OBD11 i tam gdzie sobie wyslales/zapisa艂e艣.
Czy艣ci膰 nie trzeba, jak serwis b臋dzie chcia艂 to znajdzie, 偶e by艂o grzebane.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 16 kwi 2018, o 15:04 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: DarYush
Do艂膮czy艂(a): 23 sie 2016, o 08:06
Posty: 553
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Ja mia艂em ostatnio napraw臋 automatu (sprz臋g艂o w skrzyni) i kierownik serwisu powiedzia艂 mi, 偶e widzi modyfikacje jakie robi艂em samodzielnie ale w zwi膮zku z tym, 偶e nie maja wp艂ywu na cz臋艣ci reklamowane nie ma problemu. Zak艂adam w zwi膮zku z tym, 偶e je艣li padnie co艣 do czego wprowadza艂em zmiany (np. o艣wietlenie wn臋trza) to gwarancje mog臋 straci膰.


Pytanie z innej beczki:

czy jest mo偶liwo艣膰 zakodowania zapami臋tywania ustawie艅 tryb贸w jazdy tak by po uruchomieniu silnika nie trzeba by艂o klika膰 i ustawia膰 od nowa tryb jaki si臋 chce? Jedyne ustawienie jakie nie wymaga potwierdzania to NORMAL, ka偶dy inny tryb musi by膰 oddzielnie "zastosowany"...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2018, o 20:54 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11046
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
U mnie si臋 tryby zapami臋tuj膮.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2018, o 21:24 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: DarYush
Do艂膮czy艂(a): 23 sie 2016, o 08:06
Posty: 553
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Jak wsiadasz do samochodu na opcji np. SPORT to po uruchomieniu silnika nie b臋dziesz mia艂 pe艂nej wersji sport tylko musisz prze艂膮czy膰 skrzyni臋 lub klikn膮膰 guzik MODE. Tak jest z innymi trybami r贸wnie偶... Nie w pe艂ni si臋 aktywuj膮...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2018, o 16:29 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 11046
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Tak si臋 dzieje tylko z ustawieniem "S", reszta dzia艂a.
My艣l臋, 偶e to akurat jest dobrze pomy艣lane.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2018, o 18:42 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 lis 2016, o 23:04
Posty: 872
Lokalizacja: RZ
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.4TSI (150KM)
I w automacie. W manualu wszystko jest tak jak powinno by膰 przed zgaszeniem silnika.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: dzisiaj, o 13:00 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 31 pa藕 2017, o 13:02
Posty: 61
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Koledze w serwisie powiedzieli, 偶e w jego wersji L&K z Columbus jest tuner TV tylko zablokowany.
Czy jest taka mo偶liwo艣膰?
Je艣li tak to czy kto艣 wie jak go odblokowa膰?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: dzisiaj, o 15:15 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 30 kwi 2017, o 08:37
Posty: 269
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (150KM)
偶e mu powiedzieli? :mrgreen:


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: dzisiaj, o 18:15 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 31 pa藕 2017, o 13:02
Posty: 61
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Zrobi艂em dwie pierwsze modyfikacje
1. COMING HOME na przeciwmgielne dzia艂a.
2. Odblokowanie VIM - i mirror link - przetestuje jutro.

3. Chcia艂em uruchomi膰 pr臋dko艣ci dmuchawy w trybie AUTO
Gdzie "Prze艂膮czamy na kodowanie numeryczne"?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/Kdo7zMpumuFerKWr0~7CZNW3xW3izm


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: dzisiaj, o 20:23 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 16 lis 2016, o 20:21
Posty: 31
Lokalizacja: Miasto Kr贸l贸w
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
D艂ugie kodowanie i p贸藕niej w prawym g贸rnym rogu taki znaczek w nawiasach tr贸jk膮tnych <*> o ile dobrze pami臋tam


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 1000 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL