Montaz podstopnicy S3

Moderator: Elninjo

Jacek1976
Posty: 40
Rejestracja: 1 lis 2015, o 08:15
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Imię: JACEK
Lokalizacja: Bolesøawiec

Montaz podstopnicy S3

Post autor: Jacek1976 » 9 gru 2015, o 17:41

Szanowni czy macie instrukcję montażu podstopnicy do S3 2.0 tsi

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12650
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: Enriquez » 9 gru 2015, o 18:34

znajdź zdjęcie podstopnicy w necie i się przekonasz. W O3 można to zrobić bez zdejmowania nakładki progu, podejrzewam że w S3 jest tak samo.
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

CYKUT
Posty: 14
Rejestracja: 3 sie 2012, o 15:02
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Mirek
Lokalizacja: Gdynia

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: CYKUT » 7 lut 2016, o 23:51

jestem już po wymianie podstopnicy na wersję z O3 RS nie jest łatwo ale nie trzeba nic rozbierać od lewej strony podważamy (zaczepy) a prawą ciągniemy (pióra wpustowe) w stronę hamulca
Ostatnio zmieniony 8 lut 2016, o 01:12 przez CYKUT, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kamracik
Moderator
Posty: 7450
Rejestracja: 10 paź 2014, o 10:52
Samochód: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Lokalizacja: Łódź

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: kamracik » 7 lut 2016, o 23:52

Musisz wrzucić na zewnętrzny serwer np. na imgur.

CYKUT
Posty: 14
Rejestracja: 3 sie 2012, o 15:02
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Mirek
Lokalizacja: Gdynia

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: CYKUT » 7 lut 2016, o 23:56

kamracik pisze:Musisz wrzucić na zewnętrzny serwer np. na imgur.
ale zwała na OCP szło normalnie no nic będzie trzeba założyć
dzięki pozdro

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: whity » 8 lut 2016, o 00:10

Z ocp? Będzie wesoło :/
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

CYKUT
Posty: 14
Rejestracja: 3 sie 2012, o 15:02
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Mirek
Lokalizacja: Gdynia

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: CYKUT » 8 lut 2016, o 00:19

whity pisze:Z ocp? Będzie wesoło :/
OCP Octavia Club Polska

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: whity » 8 lut 2016, o 00:20

My wszyscy wiemy co to ocp...
Ciekawe kiedy focha strzelisz;)
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

CYKUT
Posty: 14
Rejestracja: 3 sie 2012, o 15:02
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Mirek
Lokalizacja: Gdynia

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: CYKUT » 8 lut 2016, o 00:34

Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tak wyglado to po zmodzeniu kompletu od O3 RS
Obrazek

CYKUT
Posty: 14
Rejestracja: 3 sie 2012, o 15:02
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Mirek
Lokalizacja: Gdynia

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: CYKUT » 8 lut 2016, o 00:35

whity pisze:My wszyscy wiemy co to ocp...
Ciekawe kiedy focha strzelisz;)
aktywność na superbclub słaba jak widzę ale ocp już na mnie focha strzeliło bo lepszą fure kupiłem

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: whity » 8 lut 2016, o 00:40

Bo z ocp nikt nie chce pisać :)
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

CYKUT
Posty: 14
Rejestracja: 3 sie 2012, o 15:02
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Mirek
Lokalizacja: Gdynia

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: CYKUT » 8 lut 2016, o 00:47

bo im gul skacze
ja tylko napisałem że zamówiłem i już mnie olewali a jak wstawiłem foty odebranego to zero odzewu jak by foty się nie załadowały to pokasowałem i do was przyszedłem

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: whity » 8 lut 2016, o 07:21

A myślisz ze my sie będziemy podniecać? :lol:
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
Rolnik
Posty: 263
Rejestracja: 18 wrz 2015, o 20:13
Samochód: Superb III
Silnik: 1.6TDI (120KM)
Imię: Maciej
Lokalizacja: okolice Płocka

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: Rolnik » 8 lut 2016, o 08:38

Nie martw się ... Nas takie auta nie gryzą w oczy.
Chyba, że masz jacht i R8 za domem to wtedy też nam palma odbija. . . :)

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12650
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: Montaz podstopnicy S3

Post autor: Enriquez » 8 lut 2016, o 08:55

Pragnę nieśmiało nadmienić, że taka podstopnica nie występuje w RS. Jest to część z Golfa 7.
W RS jest fabrycznie plastikowy szajs jak w S3.
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

ODPOWIEDZ