Start/Stop Dezaktywacja ?

Moderator: Elninjo

Awatar użytkownika
ptaku
Posty: 117
Rejestracja: 19 mar 2015, o 19:35
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Lukasz
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: ptaku » 18 wrz 2015, o 21:23

Czy ktoś sie już dowiadywał lub wie jak wyłączyc ten nikomu niepotrzebny system ?

Awatar użytkownika
Camillinhio
Posty: 5788
Rejestracja: 8 wrz 2013, o 09:56
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Lokalizacja: Wrocław

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: Camillinhio » 18 wrz 2015, o 21:24

Odpowiem po staropolsku: było.
Obrazek

Awatar użytkownika
ptaku
Posty: 117
Rejestracja: 19 mar 2015, o 19:35
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Lukasz
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: ptaku » 18 wrz 2015, o 21:32

Dla Superba III raczej nie. Mnie bardziej interesuje ingerencja bezinwazyjna tak zeby nie stracic gwarancji. Mam na mysli cos takiego https://www.kufatec.de/shop/de/diagnose ... start-stop

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: whity » 18 wrz 2015, o 21:33

Ciekawe ;)
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
ptaku
Posty: 117
Rejestracja: 19 mar 2015, o 19:35
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Lukasz
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: ptaku » 18 wrz 2015, o 21:37

Gadalem juz z naszym przedstawiciekem na DE ( VWhity :)) i obiecal w pon wykonac telefon do dystrybutora w Niemczech :)

Elegance

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: Elegance » 18 wrz 2015, o 21:59

To przecież nie podchodzi pod Superba

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: whity » 18 wrz 2015, o 22:03

Elegance pisze:To przecież nie podchodzi pod Superba


Skąd ty wiesz? Dzwoniłeś już o rabat?
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2015, o 22:07 przez whity, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Awatar użytkownika
Enriquez
Posty: 12482
Rejestracja: 2 cze 2012, o 09:20
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Imię: Marcin
Lokalizacja: Łódź - Wieś ELW

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: Enriquez » 18 wrz 2015, o 22:03

Nadaje się, tylko trzeba to gdzieś schować i jeździć z wpiętym w OBD - a jest pionowo i ta wtyczka będzie widoczna.
To całe urządzenie po prostu imituje obecność przyczepy, gdy jest zapięta Start - Stop nie działa. Proste. Można i tak, można sobie wyłączyć kablem, można też założyć prostą czasówkę na przycisku. Koncepcji w sieci jest w pip.
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.

Elegance

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: Elegance » 18 wrz 2015, o 22:04

VWhity pisze:Skąd ty wiesz? Dzwoniłeś już o rabat?
Nie jestem taki głupi. Jakby mi aż tak zależało to poprosiłbym Enriego o pomoc.

Awatar użytkownika
whity
Posty: 14854
Rejestracja: 23 sty 2015, o 17:53
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
Lokalizacja: MS

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: whity » 18 wrz 2015, o 22:06

Elegance pisze: Nie jestem taki głupi. Jakby mi aż tak zależało to poprosiłbym Enriego o pomoc.
Musiałem cie zacytowac, bo zaraz będziesz posty edytowal....odpowiedź enriqueza masz powyzej...hahaha
Nie bójcie się być premium.

#stayPremium :)

Elegance

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: Elegance » 18 wrz 2015, o 22:09

Wiem o tym. No i co z tego?

Awatar użytkownika
ptaku
Posty: 117
Rejestracja: 19 mar 2015, o 19:35
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Lukasz
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: ptaku » 19 wrz 2015, o 06:36

Elegance pisze:To przecież nie podchodzi pod Superba

Platforma MQB to platforma MQB niezaleznie od modelu wiec powinno dzialac trzeba to tylko potwierdzic :)

Awatar użytkownika
ptaku
Posty: 117
Rejestracja: 19 mar 2015, o 19:35
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Imię: Lukasz
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: ptaku » 21 wrz 2015, o 08:02

Odpowiedz z Kufatec:

Dear Lukasz,

Thank you for your request.

We did not try this yet on the SuperB 2015, it should work but we cannot guarantee this to you.
You are free to try it and if it does not work, you can return the dongle.

Feel free to contact us if you have any other questions.

Kind regards,

KUFATEC Support Team

Nima Ghassemi

KUFATEC GmbH & Co. KG
Dahlienstr. 15
D - 23795 Bad Segeberg

szpirit
Posty: 173
Rejestracja: 2 lip 2015, o 09:18
Samochód: Inny
Silnik: Inny

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: szpirit » 21 wrz 2015, o 09:39

Moim zdaniem to troche ryzykowne. Być może np. ESP działa inaczej jak ma podpiętą przyczepę?

Awatar użytkownika
kamracik
Moderator
Posty: 7450
Rejestracja: 10 paź 2014, o 10:52
Samochód: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Lokalizacja: Łódź

Re: Start/Stop Dezaktywacja ?

Post autor: kamracik » 21 wrz 2015, o 09:44

Też tak uważam i nawet pisałem o tym, gdzieś w tym spamie. ESP na 100% działa inaczej, zwłaszcza w SIII, gdzie z tego co pamiętam to nawet się chwalili tym (nie wiem czy nie mylę z Paskiem).

ODPOWIEDZ