Ustawienia tempomatu (dźwigienki)

Moderator: Elninjo

WooojaS
Posty: 1
Rejestracja: 21 sie 2019, o 21:12
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (272KM)
Imię: Tomasz
Lokalizacja: Łódź

Ustawienia tempomatu (dźwigienki)

Post autor: WooojaS » 6 wrz 2019, o 08:39

Witajcie.
Mam mały problem. Bawiłem się kodowaniami (pedał audi, opuszczanie się prawego lusterka i kilka innych) i mam parę problemów. Po kolei:

1. Manetka tempomatu i ogranicznika prędkości - błędów nie mam a działa mi jedynie ogranicznik - po przełączeniu na tempomat mam o tym informację ale nie działa. W module kierownicy nic nie zmieniałem, gdyż nie mam kodu dostępu.

2. Kodowanie opuszczania się lusterka przy wstecznym - wszystko zakodowałem a i tak się nie opuszcza...

Robione oryginalnym vcdsem.

Pozdrawiam. Tomasz.

Awatar użytkownika
orlik
Posty: 1405
Rejestracja: 16 lis 2016, o 23:04
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: Inny
Aktualnie: 272KM
Lokalizacja: RZ

Re: Ustawienia tempomatu (dźwigienki)

Post autor: orlik » 6 wrz 2019, o 09:05

Żeby obniżało lusterko prawe przy cofaniu musisz mieć za każdym razem przełącznik lusterek ustawiony na pozycji prawego lusterka (to pokrętełko w drzwiach do ustawiania lusterek) inaczej się nie opuści.

Co do pedału Audi, jeżeli masz zwykły tempomat a nie aktywny to może tak być. Cofnij z powrotem ustawienia na skodę i spróbuj jeszcze to: sterownik 44, przełączanie profilu jazdy, i zamień na bezpośrednio, sterowane za pomocą wartości progowej. Jeżeli to nie zabangla to raczej się nie da u Ciebie.

deuz
Posty: 4
Rejestracja: 5 lis 2019, o 07:42
Samochód: Superb III combi
Silnik: Inny

Re: Ustawienia tempomatu (dźwigienki)

Post autor: deuz » 5 lis 2019, o 07:44

Cześć,
mam taki sam przypadek.
Pobawiłem się kodowaniem w swojej SIII i w pewnym momencie przestał działać tempomat. Działa tylko ogranicznik prędkości.
Powiedz jak poradziłeś sobie z tym ? - jeśli poradziłeś :)

Marekb
Posty: 155
Rejestracja: 15 sie 2018, o 09:06
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: 211
Imię: Marek
Lokalizacja: Gdańsk,Antwerpia

Re: Ustawienia tempomatu (dźwigienki)

Post autor: Marekb » 7 lis 2019, o 15:28

deuz pisze:Cześć,
mam taki sam przypadek.
Pobawiłem się kodowaniem w swojej SIII i w pewnym momencie przestał działać tempomat. Działa tylko ogranicznik prędkości.
Powiedz jak poradziłeś sobie z tym ? - jeśli poradziłeś :)
Zrobiłeś tempomat? Bo ja mam po kodowaniu też brak tempomatu

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ