Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 18 lis 2017, o 18:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 25 cze 2017, o 12:26 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 3 sty 2015, o 15:34
Posty: 601
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
kiedy si臋 resetuje informacja o spalaniu "od tankowania"?
co na to dzia艂a? otworzenie klapki wlewu? czy co艣 innego?
ostatnio kilka razy mi si臋 samo zresetowa艂o bez tankowania...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 25 cze 2017, o 13:04 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 3 sty 2015, o 15:34
Posty: 601
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
innym w膮tku znalaz艂em
zegaryna napisa艂(a):
Zauwa偶y艂em wczoraj, 偶e jak auto stoi pod solidn膮 g贸rk臋 to czujnik jaki艣 g艂upieje i my艣li, 偶e by艂o tankowanie zeruj膮c mi komputer w zak艂adce ,,od tankowania".


to gdzie ten czujnik jest?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 cze 2017, o 15:09 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 09:20
Posty: 10182
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 313 KM / 419 Nm
Jak p艂ywak w baku si臋 podniesie to oznacza tankowanie.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuj臋 si臋 wykonywania 偶adnych modyfikacji w cudzych samochodach. Prosz臋 mnie o to nie pyta膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 cze 2017, o 17:50 
Online
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 1647
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
jaki艣 czas temu, po zapaleniu si臋 rezerwy, dola艂em jakie艣 10-12litr贸w, to komp nawet tego nie zauwa偶y艂 i pokazywa艂 przez chyba co najmniej 50km zasi臋g 0km


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 cze 2017, o 22:19 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 30 kwi 2017, o 08:37
Posty: 179
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (150KM)
S膮 takie auta, na kt贸rych zatankowanie 20 ltr nie robi wra偶enia, bo i tak rezerwa nie ga艣nie :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2017, o 20:52 
Offline

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 16 mar 2017, o 11:43
Posty: 95
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Mam to samo od czasu wgrania oprogramowania w zwi膮zku z wariuj膮cym blind spotem. Te偶 resetuje mi, ale z kolei nie tylko ,,od tankowania" ale te偶 i d艂ugodystansowy. Robi to nawet jak auto postoi 5 minut na p艂askim.

Chyba wgranie nowego softu pomo偶e.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2017, o 22:58 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 12919
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Ja my艣le ze dodatkowy zegarek musisz da膰, zeby to sie naprawi艂o

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2017, o 00:05 
Online
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2016, o 00:09
Posty: 1647
Lokalizacja: Augsburg
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
:lol:


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lip 2017, o 23:13 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 16 lis 2016, o 20:21
Posty: 6
Lokalizacja: Miasto Kr贸l贸w
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Mam to samo (nawet mia艂em zak艂ada膰 taki temat) - od tankowania resetuje si臋 w bli偶ej nie okre艣lonych momentach.
I niestety, ale wizyta w ASO nie pomaga - zero b艂臋d贸w, najnowszy dost臋pny soft - Panowie w kombinezonach nie wiedz膮 jak to naprawi膰.
Co wi臋cej, my艣la艂em, 偶e ju偶 mu przesz艂o, a tymczasem dzi艣 znowu si臋 wyzerowa艂.
呕eby by艂o 艣mieszniej u mnie jeszcze RMF (zapisany pod nr 1) gra du偶o g艂o艣niej od innych stacji, dopiero po jakim艣 czasie od uruchomienia wraca do 'normalnego' poziomu g艂o艣no艣ci. I to te偶 wyst臋puje r贸wnie przypadkowo jak resetowanie 'od tankowania'.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2017, o 13:33 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 3 sty 2015, o 15:34
Posty: 601
Lokalizacja: Krak贸w
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
serwis wys艂a艂 zapytanie do Skody :mrgreen:


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 pa藕 2017, o 10:52 
Offline

Imi臋: Janek
Do艂膮czy艂(a): 12 sie 2016, o 11:58
Posty: 98
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
U mnie na odmian臋 co jaki艣 czas same si臋 przestawiaj膮 informacje wy艣wietlane na maxi-dot.
Normalnie mam ustawione wy艣wietlanie pr臋dko艣ci, a tu nagle zwykle podczas ruszania (z aktywnym start-stop) zmienia si臋 np. na zasi臋g lub chwilowe spalanie. Niestety albo na szcz臋艣cie dzieje si臋 tak tylko raz na jaki艣 czas. Wydaje mi si臋, 偶e pokr臋cenie praw膮 "beczu艂k膮" ma kierownicy pomaga. Czy偶by jaki艣 problem si臋 szykowa艂? W skodlilacu? Super(b)? Ju偶 po roku? Niemo偶liwe!


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 pa藕 2017, o 12:53 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6848
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Mo偶e po prostu przekr臋casz prawe k贸艂ko? 8-)

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 pa藕 2017, o 14:09 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Adam
Do艂膮czy艂(a): 25 gru 2016, o 15:01
Posty: 55
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Ta rolka na kierownicy nie dzia艂a zbyt dobrze. U mnie czasem przy okazji wci艣ni臋cia rolki (aby co艣 wybra膰), jednocze艣nie przewija mi np. o dwie pozycje do g贸ry.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 pa藕 2017, o 02:07 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6848
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Mo偶esz mie膰 zwalone przyciski, par臋 os贸b wymienia艂o je ju偶 na gwarancji, cho膰 u nich nieco inne objawy by艂y.

Najprawdopodobniej b臋dziesz musia艂 to nagra膰, aby uwierzyli, bo w serwisie na bank b臋dzie wszystko cacy :lol:

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 pa藕 2017, o 10:04 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Wojtek
Do艂膮czy艂(a): 5 wrz 2016, o 07:33
Posty: 575
Lokalizacja: Legnica
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Mam chyba jeszcze nagranie ktore wysylalem do serwisu... po nim bez problemu wymienili przyciski... moge podes艂a膰 :twisted:


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL