Forum Skoda Superb
http://www.superbclub.pl/

Nowe głośniki na przód
http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?f=45&t=9122
Strona 1 z 1

Autor:  Puncher_S1 [ 10 lip 2017, o 22:34 ]
Tytuł:  Nowe głośniki na przód

Panowie i Panie (jeśli są tu jakieś :D ), krótka piłka... Chodzi mi o pomoc w dobraniu przednich głośników w mojej S1. Lewy zaczął trzeszczeć i chciałem wymienić L+P.
Przeczytałem w jednym z wątków stwierdzenie, że głosniki bodajże (Hertz dsk) mogą zagrać gorzej niż seria bo radio jest za słabe... Prawda to? Nie jestem w temacie audio na tyle biegły, żeby niepotrzebnie wpakować się na mine.
Teraz konkrety
-Kwota max 300 (ma nie być lipy, ale też nie oczekuję sali koncertowej w takim przedziale cenowym ;) )
-Pierwsze skrzypce zagra fabryczne radio
-Czy wymieniać gwizdki? Nie wiem, seryjne wydają się być w porządku. Ale jeśli uważacie, że warto... zamontuje nowe


Czekam na propozycję i z góry dzięki za pomoc! Trzymajcie się ekipa! ;)

Autor:  JacekRS [ 10 lip 2017, o 23:45 ]
Tytuł:  Re: Nowe głośniki na przód

DSK to bodajże najsłabsze 2-way Hertz`a. Tak czy siak, bez jakiegokolwiek wzmaka nie zagrają.

TO powinno pod radiem jakoś tam zagrać GMS-960:

http://allegro.pl/woofery-kickbassy-gms-960-pro-91db-hit-2015-i5905694908.html

Autor:  wojtas13 [ 6 wrz 2017, o 07:42 ]
Tytuł:  Re: Nowe głośniki na przód

Witam serdecznie. Jestem tu nowy i mam pytanie odnośnie radia i głośników przód oraz tył.W moim s1 mam jakieś badziewne radyjko i chciałbym je zmienić na inne.Pytanie jakie radyjko polecacie i czy głośniki które są też wymienić czy zostawić.Chodzi o mp3 i USB żeby było.Jezeli chodzi o finanse to w granicach rozsądku. Z góry dziękuję.

Autor:  jerry1 [ 7 wrz 2017, o 21:36 ]
Tytuł:  Re: Nowe głośniki na przód

Ja do wymogów bym dodał zestaw głośnomówiący na BT
Nie wiem czego po radiu oczekujesz, ale ja swego czasu nabyłem do poprzedniego bolida (octavia I) używkę JVC KD-X50BT. I było jak dla mnie super. Aż żałuję, że w superb mam mfd bo bym sobie od razu wymienił a tak poszło do małżonki ....
W octavii głośniki były za słabe na to radio, więc włączone miałem ograniczenie mocy (jest taka funkcja).

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/