Chińczyk do Superba S I

Bumblebee87
Posty: 73
Rejestracja: 6 gru 2016, o 21:12
Samochód: Superb I
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Michał
Lokalizacja: kielce

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Bumblebee87 » 15 lut 2017, o 16:48

Mam jeszcze jedno pytanie czy S1 posiada CANBUS??
Bo w owym radyjku jest możliwość podłączenia CAN-a i parę fajnych informacji można uzyskać.

Awatar użytkownika
kamracik
Moderator
Posty: 7450
Rejestracja: 10 paź 2014, o 10:52
Samochód: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Lokalizacja: Łódź

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: kamracik » 15 lut 2017, o 21:30

Kolego czytam ten post chyba po raz 5 każdy z innym temacie, brak Ci cierpliwości?

Bumblebee87
Posty: 73
Rejestracja: 6 gru 2016, o 21:12
Samochód: Superb I
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Michał
Lokalizacja: kielce

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Bumblebee87 » 21 lut 2017, o 17:21

Przepraszam za zamieszanie, pytanie chciałem zadać w tym wątku ale jakimś cudem dwa razy mi to nie wyszło;\

Lipo
Posty: 15
Rejestracja: 19 sie 2017, o 08:31
Samochód: Superb I
Silnik: 1.9TDI AVF (130KM, tiptronic)

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Lipo » 27 sie 2017, o 20:13

Sterowanie z kierownicy działa przy takim Chińczyku?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
kamracik
Moderator
Posty: 7450
Rejestracja: 10 paź 2014, o 10:52
Samochód: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Lokalizacja: Łódź

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: kamracik » 28 sie 2017, o 07:52

Jak dobry chińczyk to tak.

goku22
Posty: 11
Rejestracja: 23 cze 2011, o 23:09
Samochód: Superb I
Silnik: 2.0TDI BSS (140KM)
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Różyny

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: goku22 » 12 lis 2017, o 20:03

Poda ktoś jakiś przykład konkretnego radia, który będzie działał i pasował.

kurtz666
Posty: 6
Rejestracja: 16 lut 2018, o 16:23
Samochód: Superb I
Silnik: 2.8 V6 AMX (193KM)

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: kurtz666 » 22 lut 2018, o 17:52

https://pl.aliexpress.com/item/XTRONS-2 ... 0.0.lqlsp8

Ja takie kupilem. Szlo doslownie pare dni z UK. W zaleznosci od oryginalnego radia trzeba pokombinowac z dekoderem z CAN, ale jak sie uda podlaczyc to sterowanie z kierownicy dziala bez problemu.

ojtam ojtam
Posty: 107
Rejestracja: 26 lis 2017, o 20:04
Samochód: Superb I
Silnik: 1.8 AWT (150KM)
Aktualnie: 194 KM
Lokalizacja: Busko Zdrój

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: ojtam ojtam » 22 lut 2018, o 19:10

Pany pytanie takie . jak mozna zamiescic załaczniki w poscie?

Awatar użytkownika
CLO27
Posty: 9733
Rejestracja: 24 lis 2015, o 00:51
Samochód: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
Lokalizacja: Nowy Sacz

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: CLO27 » 22 lut 2018, o 19:11

Serwer zew....
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516

stepon
Posty: 5
Rejestracja: 4 wrz 2018, o 10:25
Samochód: Superb I
Silnik: 1.8 AWT (150KM)
Imię: Piotr

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: stepon » 13 wrz 2018, o 12:47

Czesc, zakupilem chinczyka, z kostka can. W moim superbie z 2005 mam MFD1. Czyli posiadam jedna kostke iso 8pin (ta z pradem), te kolorowe wtyczki (cd, telefon line out) oraz ta 26 pinowa (tam ponoc jest can). Czy moge liczyc na jakas pomoc z twojej strony na wpiecie tego?
W mojej ocenie powinienem podpiac prad z 8pinowej, cana z 26 pinowej i uzyc line out z zoltej kostki.
Tu podglad jak to umnie wyglada:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2824024.html


Czy mozliwe bedzie kozystanie z wbudowanego skodowego wzmacniacza w bagazniku? Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.

Awatar użytkownika
piotraskbw
Posty: 489
Rejestracja: 16 lis 2017, o 22:28
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 200KM / 460Nm
Lokalizacja: LDZ

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: piotraskbw » 13 wrz 2018, o 15:13

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Co do wzmacniacza to się nie wypowiem

stepon
Posty: 5
Rejestracja: 4 wrz 2018, o 10:25
Samochód: Superb I
Silnik: 1.8 AWT (150KM)
Imię: Piotr

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: stepon » 14 wrz 2018, o 12:45

Po przeszukaniu kilku forow dowiedzialem sie:
1. Jesli masz firmowy wzmacniacz nie ma mozliwosci podpiecia do niego innego radia - chyba że:
A - kupisz kostke ktora inicjuje wzmacniacz po CANie wzmacniacza (dosc droga sprawa)
B - uzyjesz elektroniki z MFD do zainicjowania wzmacniacza https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... market-hu/
wtedy chyba trzeba uzyc czesci zoltej z mini iso by przeniesc sygnal audio do wzmacniacza znowego radia (KTOS POTWIERDZI ?)
Albo wywalic wzmacniacz i kable z glosnikow dociagnac bezposrednio do nowego radia.

2. Pytanie czy skoda superb z 2005 ma linie CAN ? jesli tak to gdzie moge wpiac swoj modul CAN decoder ktory dostalem razem z radiem?
3. Jesli nie ma can to gdzie moglbym wpiac kablek KEY1 i KEY2 (sterowanie z kierownicy), oraz gdzie podpiac kabel ktory sygnalizuje o wybraniu wstecznego?

ODPOWIEDZ