Chińczyk do Superba S I

Bumblebee87
Posty: 73
Rejestracja: 6 gru 2016, o 21:12
Samochód: Superb I
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Michał
Lokalizacja: kielce

Chińczyk do Superba S I

Post autor: Bumblebee87 » 6 gru 2016, o 21:22

Witam.
Mam zamiar wymienić fabrycznego MFD-a na Chińczyka

http://allegro.pl/show_item.php?item=65 ... d00be2ff62

I mam pytanie czy wymiarowo on wejdzie w stare miejsce po nawi, liczę się z przerabianiem oryginalnej ramki i uchwytów na śrubki.
wymiary chińczyka znam

http://s11.galerieallegro.pl/zdjecia/z7 ... jpg?screen

Zdaje sobie sprawę że jeśli jest taka możliwość będzie trzeba trochę porzeźbić. Jestem to w stanie poprzerabiać, ale nie wiem czy jest to fizycznie wykonalne.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: s-e-b-e-b » 6 gru 2016, o 21:39

nie nadaje się do S1...inny kształt....a rzeźbić musiałbyś diaksem...poszukaj chińczyka do S1 / Passat B5
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

Bumblebee87
Posty: 73
Rejestracja: 6 gru 2016, o 21:12
Samochód: Superb I
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Michał
Lokalizacja: kielce

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Bumblebee87 » 6 gru 2016, o 21:44

Rozumiem przez to, że grajek pokrywałby się z przyciskami po bokach??

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: s-e-b-e-b » 6 gru 2016, o 21:48

tak.
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

Awatar użytkownika
Łuki_ssuperb
Posty: 5399
Rejestracja: 9 gru 2015, o 14:56
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: Co by tu pomodzić...
Lokalizacja: Warszawa

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Łuki_ssuperb » 6 gru 2016, o 21:48

Dokładnie ;-)
Wilki nie przejmują się tym co sądzą o nich barany...

Bumblebee87
Posty: 73
Rejestracja: 6 gru 2016, o 21:12
Samochód: Superb I
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Michał
Lokalizacja: kielce

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Bumblebee87 » 6 gru 2016, o 21:50

A taki cud techniki wejdzie bez problemu?
Czy z ramką będą problemy?

https://pl.aliexpress.com/item/Free-shi ... a4feecf6e5

Awatar użytkownika
Łuki_ssuperb
Posty: 5399
Rejestracja: 9 gru 2015, o 14:56
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: Co by tu pomodzić...
Lokalizacja: Warszawa

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Łuki_ssuperb » 6 gru 2016, o 21:56

Ten powinien być ok
Wilki nie przejmują się tym co sądzą o nich barany...

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: s-e-b-e-b » 6 gru 2016, o 21:59

będzie ok.
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

Bumblebee87
Posty: 73
Rejestracja: 6 gru 2016, o 21:12
Samochód: Superb I
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Michał
Lokalizacja: kielce

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Bumblebee87 » 6 gru 2016, o 22:04

Dzięki wielkie za wyprowadzenie z błędu.
Jeśli plany dojdą do skutku podzielę się wrażeniami.
Ewentualnie jeśli ktoś zaadoptował coś podobnego do swojego auta i mógłby mi coś doradzić byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: s-e-b-e-b » 6 gru 2016, o 22:08

na dobrą jakość rozmów przez BT się nie nastawiaj..reszta parametrów jest ok....mam takie cudo na Androidzie 4.4...i po 1,5 roku jak na razie wszystko działa...teraz szukałbym z 2GB Ramu....
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

Bumblebee87
Posty: 73
Rejestracja: 6 gru 2016, o 21:12
Samochód: Superb I
Silnik: 1.9TDI AWX (130KM, 5b)
Imię: Michał
Lokalizacja: kielce

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Bumblebee87 » 6 gru 2016, o 22:10

Jak jest z szybkością włączania się czegoś takiego??
Jakieś lagi że szukałbyś czegoś z 2gb??

Awatar użytkownika
Łuki_ssuperb
Posty: 5399
Rejestracja: 9 gru 2015, o 14:56
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: Co by tu pomodzić...
Lokalizacja: Warszawa

Chińczyk do Superba S I

Post autor: Łuki_ssuperb » 6 gru 2016, o 22:12

Seba dodaj ze ty masz w SII, a gra to u Ciebie fajnie ;-) a co do włączania to na bank szybciej niż Columbus ;-)
Wilki nie przejmują się tym co sądzą o nich barany...

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: s-e-b-e-b » 6 gru 2016, o 22:14

Bumblebee87 pisze:Jak jest z szybkością włączania się czegoś takiego??
- 20 czy 30 sek.
Bumblebee87 pisze:Jakieś lagi że szukałbyś czegoś z 2gb??
...nie, ale po wrzuceniu kilku apek brakuje....


Tak, mam takiego chińskiego grajka w S2...ale to jeden pies tylko obudową się różni...
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

Awatar użytkownika
Łuki_ssuperb
Posty: 5399
Rejestracja: 9 gru 2015, o 14:56
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: Co by tu pomodzić...
Lokalizacja: Warszawa

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: Łuki_ssuperb » 6 gru 2016, o 22:15

Myślałem ze jednak się różni ale skoro twierdzisz ze nie to OK ;-)
Wilki nie przejmują się tym co sądzą o nich barany...

Awatar użytkownika
s-e-b-e-b
Posty: 4524
Rejestracja: 13 mar 2010, o 15:49
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Imię: Sebek
Lokalizacja: WGM

Re: Chińczyk do Superba S I

Post autor: s-e-b-e-b » 6 gru 2016, o 22:20

...wiadomo, że w S1 nie ma Sound Systemu...mniej info po Canie....nie masz wyświetlania parktronika....ale parametry radyjka- Andr 5.1, 1GB RAM, 16GB Rom, wyjście na kamerę cofania, itp. są takie same
Pozdrawiam
Sebek

"Jestem w tym wieku, że milczę, gdy ktoś pierdoli głupoty. Brakuje mi sił i czasu na walkę z idiotami"

________________________

ODPOWIEDZ