Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 18 sie 2017, o 09:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 22 cze 2016, o 10:11 
Offline

Imi臋: 艁ukasz
Do艂膮czy艂(a): 6 sty 2016, o 18:59
Posty: 5
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb I
Silnik: 1.8 AWT (150KM)
Witam, mam pytanie. Mam oryginalne radio z nawigacj膮 i pod艂膮czon膮 odtwarzaczem dvd. niestety podczas jazdy wy艣wietla si臋 informacja "zu ihrer sicherheit wird der fahrt kein fernsehbild gezeigt". i tu pytanie czy kto艣 wie jak to zrobi膰 偶eby si臋 nie wy艣wietla艂a ta informacja (przez to nie widz臋 panelu odtwarzacza i nie wiedz臋 jakie utworzy prze艂膮czam :( ). Czyta艂em co艣 o sygnale gala, ale znawc膮 nie jestem i czy to w og贸le jest mo偶liwe ???


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 22 cze 2016, o 10:22 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6352
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Wzi膮膰 za pewne kabelek VCDS i odblokowa膰 mo偶liwo艣膰 VIM (Video In Motion).

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2016, o 14:31 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4212
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
To w Superbie I da si臋 odblokowa膰 VIM z VCDS?

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2016, o 14:46 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6352
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Napisa艂em "zapewne" bo nie jestem pewien, Wy magicy to powinni艣cie wiedzie膰 :D

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2016, o 15:03 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6352
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Ok, poprawiam si臋 zatem, bo nie mog臋 znale藕膰 czy mo偶na to zrobi膰 za pomoc膮 kabla.

znalaz艂em natomiast informacj臋, 偶e robi si臋 to modu艂em, np. takim:
http://vagtec.co.uk/eshop/tv-in-motion- ... -navi.html

Pod艂膮czenie z tego co widz臋 P&P.

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2016, o 15:11 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4212
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Ale ja Ci nic nie zarzuca艂em ... Jedynki w og贸le nie znam. W II nie da si臋 tego zrobi膰 VCDSEem - albo Soft, albo narz臋dzia serwisowe (SetConfig, Martech). W III da si臋 pono膰 robict VCP - o szczeg贸艂y trzeba by pyta膰 Enriqueza bo on VCP posiada a ja nie (i p贸ki co nie zamierzam).

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2016, o 15:13 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6352
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Spoko, nie poczu艂em si臋 dotkni臋ty, zmotywowa艂e艣 mnie tylko, aby pogrzeba膰 w necie ;)

Wydawa艂o mi si臋, 偶e spokojnie to si臋 robi VCDS'em zw艂aszcza, 偶e radio do艣膰 stare, ale jak teraz poczyta艂em to wszyscy faktycznie albo odcinaj膮 sygna艂 Gala (w starszych egzemplarzach) albo montuj膮 puszki, kt贸re zapewne po prostu zmieniaj膮 sygna艂 o pr臋dko艣ci pod radio.

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2016, o 15:27 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 6352
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Heh.. to jest mod na 5 minut s艂ownie, pod warunkiem, 偶e radio, kt贸re jest to RNS-D (MFD-1).

Sygna艂 gala idzie tylko i wy艂膮cznie jednym kablem (m贸wi膮, 偶e bia艂o-niebieskim), PIN 1 na kostce III poni偶ej:
Obrazek

Ludzie sugeruj膮 nie roz艂膮cza膰 go na sta艂e tylko wmontowa膰 stycznik pomi臋dzy, aby m贸c w艂膮cza膰/wy艂膮cza膰 sygna艂, bo zdarza si臋, 偶e ma on r贸wnie偶 wp艂yw na dok艂adno艣膰 nawigacji, zw艂aszcza przy s艂abym sygnale. Pewnie w zale偶no艣ci od softu, bo widz臋, 偶e r贸wnie偶 sygna艂 idzie jeszcze z ABS.

I tyle magii.

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL