Forum Skoda Superb
http://www.superbclub.pl/

Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu paliwa
http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?f=42&t=9037
Strona 2 z 3

Autor:  kamracik [ 8 wrz 2017, o 11:38 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Podłącz sobie te silniczki, na krótko na stole, wtedy zdiagnozujesz czy to problem z silniczkiem czy instalacją samochodu.

Autor:  jerry1 [ 8 wrz 2017, o 20:28 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Napięcie silniczki dostają. A masę też ?

Autor:  Avari [ 8 wrz 2017, o 21:15 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

na stole to znaczy ? Myślałem własnie żeby podłączyć je jakoś inaczej i gdzieś indziej ale nie wiem jak


Hmm tego nie sprawdzałem z tą masą, jestem trochę ciemny w tych sprawach gdzie mogę to sprawdzić?

Autor:  s-e-b-e-b [ 9 wrz 2017, o 08:43 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Stół – mebel z poziomą powierzchnią podtrzymywaną przez podstawę, zazwyczaj z czterema nogami.

Składa się z płyty roboczej (pot. zwanej blatem), przeznaczonej do umieszczenia na niej przedmiotów lub wykonywania pracy oraz struktury podtrzymującej płytę roboczą (blat) w pewnej wysokości nad ziemią. Zadaniem stołu jest umożliwienie wygodnego manipulowania znajdującymi się na nim przedmiotami człowiekowi siedzącemu lub stojącemu przy nim bez potrzeby schylania się po nie do poziomu podłoża.

Autor:  whity [ 9 wrz 2017, o 08:50 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Hahahahah

Autor:  Avari [ 9 wrz 2017, o 10:54 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

No dobrze ale mówiąc na stole może mam na myśli podłączyć je jakoś inaczej do czegoś innego niż konkretnie do tej kostki w samochodzie, trzeba tylko trochę ruszyć głową to nie boli serio ;).

Autor:  kamracik [ 10 wrz 2017, o 12:49 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Kutwa.. już tego nie odpaczę.. na stole znaczy wziąć ten silniczek, podpiąć do nań zasilanie i zobaczyć czy chodzi.

Przez podpięcie mam na myśli podłączenie odpowiedniego napięcia, w odpowiedniej biegunowości, w odpowiednie miejsca do tego silniczka 8-)

Autor:  s-e-b-e-b [ 10 wrz 2017, o 16:57 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

kamracik napisał(a):
podpiąć do nań
Kamrat będziesz współwinny...On nianie prądem potraktuje

Autor:  Avari [ 16 wrz 2017, o 12:42 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Panowie, mobilizacja ! Zadanie dla prawdziwych tygrysków! Wysyłam pocztą browar w podzięce !
Sprawdziłem tą sytuacje z silnikami na każdy możliwy sposób.
Sytuacja ma się następująco:
Przycisk podaje napięcie za każdym kliknięciem takie jakie trzeba, mierzyłem to w kostce co wpina się ją do silniczka. Styki i silniczka i kostki są czyste. Testowałem trzy silniczki, na początku tylko ledwo drgają potem nic. Podpiąłem te silniczki kablami do akumulatora i chodzi KAŻDY. O żadnym oporze również nie ma mowy bo silczniki które podpinałem do kostki wyjmowałem i sprawdzałem na luzie. Więc do ch*lery?!

Autor:  marcin wroclaw [ 16 wrz 2017, o 12:53 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Upewnij się, że dobrze zmierzyles to napięcie

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Autor:  Avari [ 16 wrz 2017, o 13:01 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Dobrze, ojciec też mierzył to smykałke ma do takich rzeczy większa niż ja. I to nie pierwszy raz dzisiaj mierzone było, kiedyś też sprawdzaliśmy. Normalnie po każdym kliknięciu w kostce pojawia się pełne napięcie.

Autor:  jerry1 [ 16 wrz 2017, o 20:10 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Sprawdźcie pod obciążeniem. Zaśniedziałe gdzieś po drodze styki mogą dawać napięcię bez obciążenia. A jak idzie większy prąd objawiają się opory i spadki napięcia.

Autor:  OuTchOrN [ 17 wrz 2017, o 08:54 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

a co z masą? sprawdziłeś ją? podepnij prąd z wtyczki i masę na krótko i sprawdź...

Autor:  Avari [ 17 wrz 2017, o 17:47 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Czyli wychodzi na to że najlepiej jakbym tą wtyczkę zmienił ale i tak małe szanse raczej kabel gdzies walnięty dalej :/... Dobrze myślę?

Z ta masą to fakt, nie dawałem innej, sprawdzę to jeszcze jak będę w domu za tydzień i się odezwę.

Autor:  OuTchOrN [ 17 wrz 2017, o 21:09 ]
Tytuł:  Re: Czy S1 ma czujnik klocków tylnich + otwieranie wlewu pal

Narazie na spokojnie, jeżeli się okaże, że masa uwalona, a po przełączniku idzie 12V, to możesz masę złapać gdziekolwiek i podpiąć do kabla przed wtyczką poprzez szybkozłączkę.
Obrazek

Podstawowa wiedza wystarczy by to ogarnąć - musisz wiedzieć, że cała karoseria jest z masowana, co za tym idzie jakakolwiek śrubka, wkręcona w karoserię, może posłużyć Ci za masę.

Strona 2 z 3 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/